Pentru sugestii

Contact : campinaradar@gmail.com

marți, 5 mai 2015

PESCARII ȘI...MINCIUNA!


 Ce îmi mai place și mie să fiu înjurat de unii cititori. Treaba interesantă este că mulți dintre cunoscuții mei sunt pescari. Așa că dacă mâine...mă vedeți cu un ochi vânăt.... asta e! Nu depun plângere! Pentru că aș fi pescar... așa că aș minții! 
1. MINT! Toți. Crezi că este unul care nu minte? Exagerează 100%. Cred că fac și treaba aia cu trimisul altor pescari la o baltă unde nu se prinde pește. 
2 Nu. Eu nu mint! Sunt pescar! Nu am făcut dintr-un pește de jumătate de centimetru unul de un metru. Recunosc că este posibil ca unul să fi prins și eu nu. Dar, mai sunt și pescari care te mint referitor la momeală. 
3. Păi așa se zice! De la un pește mititel el spune că avea 7 kilograme. Nu mă pricep la pescuit, dar parcă înfloresc lucrurile. Nu cred ce spun.
4. Cum să mintă pescarii? V-ați țăcănit la cap? Ce spuneți mă? Mereu prind pește, dar dacă îi întrebi când facem un pește prăjit, îți spun că nu mai au. L-au dat la rude. 
5. Eu cred că pescarii ar trebui să dea doar la copcă. Nu de alta...dar îngheață al dracului de tare apele. Dar ei nu mint... să ne fie clar! Fără discuții. Tare întrebarea! Mi-ai făcut ziua!
6. Cred că Pinocchio  a fost cel mai renumit pescar. Sigur de la el a pornit totul. Deși a fost înghițit de o balenă, a supraviețuit și noi toți l-am crezut. Am vrut. Așa am avut o copilărie mai frumoasă. Așa că poveștile de adormit copiii, ale pescarilor, vrem să le credem, deși nu mai suntem copii. Dar de cele mai multe ori ei sunt prietenii noștri. Așa avem o viață mai frumoasă.
7. Pescari și minciună? Ambele cuvinte în aceeași propoziție? Cred că exagerați cu asocierea. Aș spune mai multe, dar cred că știți câteva bancuri cu pescari. Mai vreau să spun decât un lucru: mai laaasă-l un pic!
8. Pescarii spun adevărul când o zbura porcul. În general se exagerează când e vorba de centimetri și aici nu mă refer numai la pescari. Iar noi femeile vrem să-i credem.... până la proba contrarie. Când te trezești că nu ai ce să pui în ...
”tigaie”. 
9. Eu nu mint. Spun numai adevărul. Doar că se mai întâmplă să mă îmbăt și să văd un număr dublu de pești și o greutate dublă. Dar eu nu mint. HÂC!


10. Nuuuuu! Doar deformează realitat
ea. În funcție de ce au prins. Oricum, mint de îngheață apele.

11. Știu cu siguranță că nu mint atunci când încep pregătirile. Nene, zici că pleacă în vreo expediție. Jos pălăria! Dar când se întorc și încep poveștile...îmi cam vine să mă duc acasă. Nu la un pescar.
12. Am auzit la un moment dat mai multe povești ale aceleiași întâmplări pescărești. Câți indivizi... atâtea variante... deci... da, mint! 

Și-am încălecat p-o șa și v-am spus povestea așa. Și am încălecat p-un nor, ș-am să mint pân-am să mor. Sunt pescar, nu mă dezmit, așa că nu o să mai mint. 
Acum...aștept ”FIR ÎNTINS” la înjurături. Pe final...BAFTĂ!

Relu NISTOR. / C.L.
Hai...PA PA ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMMENTATI AICI...