Pentru sugestii

Contact : campinaradar@gmail.com

miercuri, 29 aprilie 2015

BANII ŞI GREVA!

ŞI PRIMĂRIA CÂMPINA...ÎN GREVĂ!!!
MERITĂ SALARII MAI MARI?

Mai jos o să redau o mică parte din comunicatul de preasă al FNSA. Apoi vor urma 10 păreri ale câmpinenilor referitor la această grevă. Acolo cred că este adevărul.
Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) – reprezentativă pentru sectorul de activitate ,,Administraţie publică’’ având în componenţa sa sindicate din consilii judeţene, primării şi instituţii subordonate acestora, de pe întreg teritoriul ţării, organizează în data de 30.04.2015 greva generală de o zi în administraţia publică locală din România ca urmare a nepăsării şi dezinteresului manifestate de către Guvernul României faţă de problemele generate de salarizarea deficitară a angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în instituţiile din administraţia publică locală, cea mai slab plătită categorie de salariaţi din sectorul bugetar. 

Revendicările minimale şi decente ale categoriei de bugetari pe care îi reprezentăm, sunt:
1. Reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii. 
2. Creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. 

Acum răspunsurile celor 10 câmpineni!
1. Sunt toţi ingineri? Eu am un vânzător la magazin care este inginer. Şi ia 9 milioane pe lună. Ce nu le convine? Oricum nu fac nimic!
2. Nu merită. Este totul în funcţie de valoare. Dacă aveau valoare nu lucrau acolo. În altă parte nu ar fi fost angajaţi. Ne uităm prin oraş şi vedem cum oamenii care ar trebui să verifice calitatea lucrărilor stau prin birouri. Mai au şi un program de lăuze.
3. Nu mi se pare corect să ceară salarii mai mari. Pentru că şi aşa nu fac nimic. Pentru ce vor bani mai mulţi? Se învârt unul după altul. Plimbă o foaie.
 4. Cred că acestă grevă este binevenită. Este normal. Nu poţi să trăieşti cu 8 milioane pe lună, ce mama dracului! Cred...că muncesc! Dar ar trebui să fie plătiţi în funcţie de volumul de muncă. Dacă ai studii superioare nu poţi fi plătit ca unul care are studii medii.
5. Este dreptul lor să ceară salarii mai mari. Dar aş vrea să ştiu şi eu pentru ce ar vrea salarii mai mari. Intri într-un birou şi dai faţă în faţă cu un angajat. Nene, parcă îi ceri banii din portofel. Chiar şi atunci când te duci să plăteşti o taxă sau o amendă. Părerea mea!
6. Forte bine că fac grevă. Sunt sigură că salariile sunt mici, ca peste tot. Îmi pare rău că în ţara asta nu există sindicate care chiar să ţină partea lucrătorilor. Credeţi că nu există volum de muncă într-o primărie? Eu sunt convinsă că este de muncă.
7. Nu ştiu ce salarii au şi nu ştiu ce fac ei pe acolo. Nu ştiu sigur dacă o domnesc sau nu. Însă, la ghişee, aceeaşi scârbă ca în toată România. Este vreunul drăguţ, amabil?
8. Sunt total de acord cu greva. Nu poţi trăi cu banii ăia. Eu mă întâlnesc cu ei o dată pe an, când plătesc impozitul. Raportat la ceea ce fac, este prea puţin. Măcar 10 milioane. Am auzit, totuşi, de la cunoscuţi, că nu prea au plecat mulţumiţi de la ghişee sau din birouri. Ar trebui mai multă atenţie. 
9. Este un lucru foarte bun. Sper să avem şi noi nişte avantaje. Poate că se vor uita şi ei altfel la noi. Ar fi mai bine pentru toată lumea. Dar, totuşi, mă întreb dacă nu au salarii suficient de bune pentru ceea ce fac. Nu ştiu ce să zic.
10. Dacă ar primii un salariu suficient de mare încât să devină incoruptibili, ar merita. Cât despre bonuri, dacă nu le primesc, măcar să fie făcută o cantină. Dar totul se rezumă la faptul că iei un salariu de 8 milioane şi vine unul cu o şpagă de 10 milioane. Automat că pune botul! Cred că varianta viabilă ar fi salarii decente. Dar şi aşa...eu ştiu?

Concluzia mea va fi foarte scurtă. Majoritatea câmpinenilor ar fi de acord cu măriri salariale pentru angajaţii din aparatul Primăriei. Dar vor şi ei ceva la schimb: profesionalism, promptitudine, interes...şi multe altele. Dar câmpineanul mai vrea ceva: zânbetul şi bunăvoinţa angajatului.

Relu NISTOR / C.L.
Hai...PA PA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMMENTATI AICI...