Pentru sugestii

Contact : campinaradar@gmail.com

marți, 31 martie 2015

CEAFA LATĂ ȘI PUIUL BLEGIT!

O singură întrebare! De fapt două! Bă, mergem la Paltinu cu cortul? Ce luăm de haleală? La prima întrebare răspunsul a fot...evident...DA! La a doua întrebare răspunsul a fost unanim: ceafă de porc! Eu, așa cum zic unii, formator de opinie, m-am apucat să dau telefoane. Întrebarea a fost: ce ați alege să mâncați...pui sau ceafă de porc? Răspunsul? Zboară puiule....zboară!

1. Ceafă de porc. Este mai gustoasă și îmi place mai mult. Aia de pui nu prea are nici un gust.
2. Ceafă de porc. Bineînțeles! Ceafă de pui nu găsesc! Porcul nu este injectat! Aia de pui este! Porcul tot porc rămâne! Cea mai bună pasăre tot porcul rămâne!
3. Să îl ia dracu pe el de pui! Nu am nimic cu el, dar îmi plac porcii!Ăia cu 4 picioare!
4. Ceafa de porc. E mai bună. Îmi place la gust. Nu miroase a găină!
5. Ceafa de porc. Este mai bună. Aia îmi place. Merge mai bine la burtă. Puiul îl mănânci...așa...când nu ai pâine!
6. Ceafa de porc. Este cu mai puțini hormoni. Puiul este crescut forțat! Porcul este crescut un pic mai bio! Gustul... să nu mai vorbim! Nu au legătură. Ceafa de porc...se topește în gură!
7. Ceafa de porc. Este mult mai gustoasă. O prefer!
8. Cartofi prăjiți! Că nu îmi place niciuna! Cu brânză și cu mujdei! Nu prea le am cu carnea!
9. Tot porcul! Nu numai ceafa! Așa mi se pare normal!
10. Ceafa de porc. Pentru că este o mâncare după care mă simt mult mai bine.

Acum eu! Măi toți ăștia care vorbiți, pe la televizor, despre ceafa de porc...am o surpriză pentru voi: nu prea vă ascultă nimeni. O rugăminte pentru specialiști:   ”încercați să opriți un român să nu bage pe gât o ceafă de porc, un mititel sau vreo trei pahare de țuică”! Încercați specialiștilor... cu ceafa groasă! Baftă! Ca la pescari!
Relu NISTOR/C.L.
Hai...PA. PA!


BRAVO DOM ~LE~...

VINE CUTREMURUL...ȘI-TÂTÂIE CURUL!

 



M-am trezit cu fața la cearceaf! Așa că o să fiu rău! Atât cât pot! Acum câteva zile o vedetă a dat o bășină! Cutremur nene!Au auzit și ăia de prin parlament, primarii, toți! BRAVO DOM ~LE~...  Ce s-a întâmplat mai departe? Hai pe la televiziuni să spunem ce facem! Aloooo? Acum vă țâțâie curul? Cât de proști credeți că suntem? Ce-i drept, o perioadă am fost! Dar băi oameni buni, noi am văzut doar niște buline roșii puse pe blocuri, care între timp au dispărut! Nu blocurile, ci bulinele! Nu mai mergea treaba cu imobiliarele? O să atașez niște fotografii de la cutremurul din 1977! Să vă așteptați la așa ceva! Am spus că o să fiu rău! Sper că cei care au putere, au avut și încă ar mai putea face ceva, să fie într-o astfel de clădire. Promit că o să scriu eu câte un necrolog pentru fiecare în parte! Mă mai întreb...de câte grade ar trebui să fie cutremurul ca să vă țâțâie nădragii? Ca să nu mă mai gândesc la modul cum veți acționa în caz de cutremur! Nici nu vreau să mă gândesc! Poate o să fie doar o bășină!
BRAVO DOM ~LE~...
Relu NISTOR/C.L.
Hai....PA,PA! 

luni, 30 martie 2015

CE FACI CÂND TE APUCĂ SUGHIȚUL?

CE FACI CÂND TE APUCĂ SUGHIȚUL?

Nu m-aș fi gândit serios la această întrebare, până când un cunoscut de-al meu nu a avut această problemă. Și m-a întrebat... ce să fac măi omule? Așa că am apelat pe cei cu care am stat de vorbă, o să vedeți ce au spus, dar dacă aveți vreo metodă magică...nu o păstrați doar pentru voi. Să vedem ce au răspuns oamenii cu care, întâmplător, am stat de vorbă! 
Să începem! Chiar nu este o glumă!
1. Îmi țin respirația! Nu mă gândesc la ăia care mă vorbesc de rău. Nu cred în așa ceva!
2. Beau apă și mă mai gândesc la neamurile care mă vorbesc de rău! Dar merge chestia aia cu apa!
3.Mă enervez ca să nu mai sughiț! Trebuie să mă enerveze cineva! Așa scap de sughiț! Îmi trece. 
4. Dragă...beau apă cu lămâie! La mine merge! Dar știu că la alții nu ține!
5. În primul rând spun să mă pupe undeva ăia care nu au loc de mine! Apoi niște apă și îmi țin respirația.
6. Dau cu limba pe cerul gurii...dar nu merge! Așa că sughiț până îmi trece!
7. Nu prea știu ce să fac! Atunci când mă apucă..îmi țin respirația! Nu prea merge!
8. Sughiț uneori prea mult. Dar am învățat de la cineva un truc! Îmi autoinduc o mică stare de vomă. Adică...până dau la boboci și....gata! Este de la mușchiul diafragmei. Este o chestie pur mecanică!
9. Stau în pat și încerc să zac. Poate îmi trece.
10. Mă apucă toți dracii! Ce să fac? Îmi vine să mă dau cu capul de toți pereții! Nu ai vrea să fii atunci pe lângă mine!

Acum eu! Dacă cineva are vreo formulă magică...să o patenteze! Să ia toți banii! Dar să ne scape de sughiț! Că nu este deloc plăcut. Sper că omul care mi-a propus această idee, oricare ar fi ea, a scăpat de sughițat. Dacă nu...să încerce una dintre metodele de mai sus! Sau să inventeze alta!

Relu NISTOR/C.L.
Hai...PA.PA!

BRAVO DOM ~LE~... ANAF

Este foarte interesant când ai un punct de vedere și observi că cineva are și el ceva de spus! De data aceasta, rubrica BRAVO DOM ~LE~...i-o ofer unui cititor! A spus ce a vrut el! Mie mi-a plăcut! Sper să vă placă și vouă!

Dă-le Andrei!!!


Salut Relu !
Ce zici de acţiunile ANAF? Dar mai ales de sancţiunile ANAF?
Adică...bine dom'le, eu persoană juridică ce desfăşor activităţi comerciale în România, contribui la "buna stare a " ţării. Am un angajat, doi, zece...poate mai mulţi, plătesc taxe, impozite. Şi poate am un angajat aiurit care nu bate un bon pe casă şi pentru asta mă închizi?
Păi şi ce? Că tu...statule, ai mai mult de suferit! 
Cum de ce? Pentru că ai de plătit nişte şomeri, pentru că eu nu mai produc şi nu mai bugetez... şi tot aşa?
Nu de sancţiuni duce lipsă ţara asta, ci de educaţie....orice fel de educaţie: economică, comercială, 7 ani de acasă etc.
Eu cred că statul...mă rog , hai să fiu mai direct, Guvernul....bine, şi mai direct , Dl. Ponta şi miniştrii săi, ar trebui să găsească soluţii să sprijine business-urile în ţară, să le ajute să producă, pentru că un business care merge aduce bani la buget. Sunt de acord 100% cu controale şi amenzi pentru neplata datoriilor, evaziune s.a.m.d., dar nu cu închiderea business-ului.
Îl închid în alte condiţii : igienico-sanitare, securitatea şi protecţia muncii, alte riscuri.
Poate dezbaţi şi tu un subiect de genul ăsta, să vedem ce părere are lumea...pe facebook smile emoticon.
 Andrei, se pare că chiar te bucuri că a reapărut BRAVO DOM LE! C HIAR MĂ BUCUR! Sincer! Aş vrea ca toţi românii să facă ce ai făcut tu. Commentariul meu? Este mai mult decât simplu! Ăștia sunt cu capul! Trebuie să luăm atitudine și să facem în așa fel încât să le deschidem ochii și mintea. Ce vor ăștia să ieșim în stradă? Oamenii de afaceri ar trebui să își unească forțele și să facă CEVA ... la mama dracului. DAR CINE ÎNCEPE? Poate unul de la...Timișoara!
Oricum, Andrei....BRAVO DOM ~LE~...
Te mai aștept!
Relu NISTOR/C.L
Hai...PA. PA!


BRAVO DOM ~LE~... Relu NISTOR UNDE-I MUNCA? UNDE-I- BANUL?

A spus acum câteva zile un cititor al CampinaRadar ceva foarte interesant! Noi ne facem că muncim... ei se fac că ne plătesc! De belea tată! Am văzut acum câteva zile un om care săpa un şanţ! Angajat nene! După la HidroPrahova! Mă gândeam că dacă veneau vreo 3-4 furnici treaba mergea mult mai bine! Apoi am fost la un prieten care trebuia să facă acelaşi lucru! Nu pentru firma aia! Pentru el! A dracu lopată parcă era luată din Războiul Stelelor! Mamă ce mai mergea! Forţa era cu ea! Dacă îmi daţi voie, în această rubrică, nu pot să spun decât... BRAVO DOM ~LE~... celui cu lopata ~specială~. Dacă aveţi curiozitatea, vă rog să vă uitaţi la cei care mai muncesc pe domeniul public! Cu încetinitorul! Doar dau şi ei aşa...din mâini! Nu ştiu cum se face (dar parcă ştiu) că atunci când faci ceva pentru tine... chiar faci lucru cu temelie! Gândiţi-vă la asta înainte să spun BRAVO DOM ~LE~... Hai...PA.PA!
Relu NISTOR/C.L. 

 

GREUTATEA GHIOZDANULUI UNUI COPIL! HAI SĂ ÎI COCOŞĂM!

Nu este prima oară când abordez acest subiect. De fapt.. este a doua oară! Numai că acum îi las pe părinţi şi elevi să spună ce au de spus despre greutatea ghiozdanului. Ca de obicei...la final... o să spun şi eu ceva.

1. Greutatea? Păi de ce crezi că mă duc cu maşina după el? Abia îl car eu!
2. Este o situaţie catastrofală. Te îndoaie! Iar pentru un copil totul duce la deformarea coloanei vertebrale. Dacă nu are pe cineva să îl ducă şi să îl aduca de la şcoală...totul este naşpa! E nenorocire! E groaznic! Ar trebui să aibă la ei doar nişte sandvişuri! Să nu mai amintesc de momentul când vine iarna!
3. Am o părere foarte proastă referitor la greutatea ghiozdanului. Îi bag undeva pe ăia de la Ministerul Educaţiei! Le pun o tonă de cărţi în ghiozdane!
4. Păi... este peste normal! Vor avea probleme cu coloana! Consider că este normal ca părinţii să meargă după ei la şcoală! Vorbim aici depre coloană! Chiar nu pricepeţi?
5. Da! Ghiozdanul este prea greu. Dacă presupunem că acel copil ia la el tot ceea ce îi trebuie... este foarte greu! Să mai presupunem că le iau chiar pe toate la ei! Cred că ar exista şi alte soluţii, în afara celei ca părintele să meargă după el la şcoală. Dar am o variantă foarte amuzantă! O carte la doi copii! Colegi de bancă! Ăia descurcăreţi! Dar să nu uităm că ar trebui implementată şi varinta dulăpioarelor pentru cărţi. 
6. Este foarte greu! Ar trebui să fie mai puţine culegeri şi mai puţine cărţi! Mai puţine caiete! Până la un moment dat... mergeam după el la şcoală! Nu mă gândeam decât la deformarea coloanei! Mai ales dacă ţin ghiozdanul pe un singur umăr!
7. Nu! Pentru că fiica mea nu se duce la şcoală cu ghiozdanul! Îşi ia doar ce îi trebuie! Dar asta este în Spania!
8. Da! Este destul de greu! Învăţătorul nu îi cere tot timpul să vină cu toate cărţile la şcoală! Din păcate...nu toţi! Unii pretind toate prostiile şi copiii trebuie să le care! Cred că totul depinde de învăţător! Te gândeşti şi la învăţătura lui...dar trebuie să te gândeşti şi la cârca lui!
9. Da! Normal! Să mai scoată din cărţile pe care nu le folosesc! Sunt prea multe cărţi pentru o materie.(ex: doar la mate au 7 chestii: manual, culegeri, caiet, caiete speciale...). Ar trebui să nu vină nimeni să îi ia de la şcoală. Normal ar fii să facă drumul dus-întors de unul singur! 
10. Chiar! Câte cară? Nu cred că mai cară cărţi! Cară cărămizi! Ca în construcţii! Noi ne duceam singuri la şcoală. Puteam! Mai bine să se reducă numărul de cărţi!

Acum eu! Indiscutabil ghiozdanul este prea greu! Am făcut şi un test la un moment dat! Nu vreau să vă spun câte KILE cântăreşte un ghiozdan. Am stat de vorbă şi cu un profesionist, nu doar cu părinţi şi elevi! Ce mi-a spus el? Scolioză! Aceasta este cea mai importantă problemă de sănătate! Cât priveşte creşterea în înălţime? Aici lucrurile sunt discutabile. Scolioza ...NU! Ca să fiu cinic, pe final, eu spun să cumpărăm copiilor nişte ghiozdane mai mari. Poate încap şi ăia de la Ministerul Educaţiei în ele. Şi poate că nu mai ies! Poate face copilul scolioză şi îi lasă într-un şanţ!

Relu NISTOR / C.L.    
Hai...PA. PA!


duminică, 29 martie 2015

BRAVO DOM ~LE~... Relu NISTOR


M-am săturat să fiu apostrofat că am renunţat la această rubrică! Aşa că revin! Îmi place la nebunie ce se întâmplă în ţara asta! Mai-mai...că îmi vine să îi dau în judecată! Când să mai doarmă omul? Bă, arestaţi-vă şi voi la ore rezonabile! Chiar credeţi că pe noi ne interesează? Nu! Până nu vedem ceva concret! Stai aşa...să iau telecomanda... să văd cine a mai fost arestat! Este şi cineva din Câmpina? Staţi aşa... ciocăne cineva la uşă! Aaaaa...sper sa fie... lăptăreasa! Mă caută pe mine? Unde să mă caute? Nu cred că aţi vrea să auziţi! Că dacă mă căutau acolo... le spuneam BINE AŢI reVENIT la BRAVO  DOM ~LE~... Hai...PA PA!
Apropo...REVIN!

CE PĂRERE AVEŢI DESPRE RAPORTUL SALARIU-VOLUM DE MUNCĂ, ÎN ROMÂNIA?

Acestă întrebare vine de la un profesor, care a văzut materialele pe care le-am postat în ultima perioadă. Aşa că am adresat întrebarea cu pricina! Commentariul meu pe final! Urmează cititorii. Ei şi părerile lor! 

1. Nu sunt mulţumit! Pentru că sistemul de salarizare este foarte prost! 
2. Momentan sunt! Pentru că la actualul loc de muncă nu am multă treabă de făcut!
3. Nu sunt mulţumit! Şi l-aş ruga pe domnul Victor Ponta să trăiască, pe lună, cu 12 milioane de lei vechi? Mai ales că sunt şi executor fiscal!
4. Ce mama dracului să mai spun? Este cel mai prost raport EXISTENT!  Din cauza asta şi lumea lucrează prost...pentru că lipseşte motivaţia. Nu îţi ajung banii nici sa treci strada.
5. Nu! Este clar! Nu! Dacă eu cunosc o ingineră care ia 9 milioane pe lună? Ştiu cum mă simt eu! Oare cum se simte ea?
6. Ce pot să spun? Salariul este foarte mic în comparaţie cu volumul de muncă! Salariul este mult prea mic!
7. Nu prea ştiu ce să spun! Prostimea munceşte mult şi este plătită prost! Iar şmecherii muncesc puţin şi iau retribuţii babane. 
8. Echitabil! În ansablu, ca la români!Noi ne facem că muncim, ei se fac că ne plătesc!
9. Sunt plătit cam 70 % din volumul de muncă pe care îl fac. Altceva nu mai comentez! Asta este părerea mea! 
10. Pe mine mă întrebi? Am un serviciu bun şi îmi este bine! Sunt angajat! Mai bine de atât nu văd să îmi fie! 

O.K. Sunt oameni reali, oameni care lucrează sau caută un loc de muncă! Nu am de gând să fac o analiză în locul vostru, nu am de gând să gândesc în locul vostru....dar nu pot să nu mă gândesc la commentariul 10: sunt angajat! Şi mai este şi cel de la nr.8: Noi ne facem că muncim, ei se fac că ne plătesc!
Eu nu o să trag nici o concluzie. Ba da! ARANJEAJĂ-ŢI STREATUL, AŞA VEI DORMII! (vorba unui batrân).
Relu NISTOR / C.L.

sâmbătă, 28 martie 2015

CÂT DE BULVERSAȚI SUNT COPIII/PĂRINȚII DE ACTUALUL SISTEM DE ÎNVĂȚĂMÂNT?

Da! Sunt! Și unii și alții! Parcă nu mai înțeleg oamenii unde își trimit copiii! Să nu mai vorbim de cei mici! Cred că spun ceva de genul ”bă...voi sunteți sănătoși?” Haideți să vedem ce au spus 10 câmpineni: părinți și elevi!
1. Zic așa, din bun simț, că vreo 30%. Doar din bun simț! Nu se mai interesează de copii! Habar nu au ce se întâmplă cu acești copii! Copilul nu spune nimic! Nu are cine să se ocupe de el. Mergem înainte! Are tata firmă! Mă angajează el! Mă trece și pe cartea de muncă!
2. Eu una nu aș vrea să fiu profesoară în acestă perioadă a educației din România. Prea multă libertate. Nu există înțelegere între părinte și copil. Legislația este sub orice critică! Puterea schimbă totul! Azi e una, mâine e alta! Tu de unde mama dracului să mai înțelegi ceva? Eu știu că aveam respect față de profesor! Acum... cine de cine mai are respect?
3. DA! Normal că sunt bulversați! Mie, personal, nu îmi place ce se întâmplă. Se poate și mai bine! Cursurile ar trebui să fie mult mai interactive. Unii profesori au zeci de ani! Cum o să mă descurc la BAC? Bine! Da! Poate! Dar să nu uităm că într-un an se pot schimba foarte multe!
4. Pe de o parte sunt mulțumită. Pe de alta... nu! De exemplu...noul sistem de notare nu este bun. Nu mai vorbesc de profile, de materii. Aș vrea să fac mai mult la materiile de profil. Să nu conteze așa de mult celelalte la media finală. În ceea ce privește BAC-ul...nu sunt sigură. Peste doi ani nu am de unde să știu! Ei știu?
5. Copilul nu! Eu aș putea spune foarte multe! Este o întrebare foarte grea! Ca părinte...nu îmi place! Mai ales partea cu religia, pentru că am înțeles că o să conteze și la medie. Și încă un lucru...unii profesori sunt mai idioți decât elevii cărora le predau!
6. Câinii latră...ursul merge! Noi ce să mai putem spune? Nu mai are nici un rost! Nu mai vreau să comentez degeaba! Nimic nu se rezolvă! 
7. Aoleu! Începând de la cum este organizat anul școlar și terminând cu manualele, cu forma lor de conținut? Nici nu mai are rost să discutăm! Totul este un eșec! Mă îmbolnăvesc de nervi! Cărțile sunt varză. Copiii nu au cum să învețe după acest format de manual!
8. Nu sunt bulversați! Este noaptea minții! Este ceva de genul...cumpăr astăzi cartea... sau o aștept pe cea de luna viitoare? Haideți să ne revenim! Sper ca acești copii să ne poată plăti pensiile. Mai ales celor de la ministerul ăla nenorocit!
9. Copiii nu prea știu ce vor!  Părinții știu ce vor! Este simplu...copiii vor vacanță mai multă! Părinții vor o îmbunătățire a sistemului de învățământ. Soluția? Să fie salarii mai mari pentru dascăli!
10. Niște materii la care nici nu poți învăța. Avem o școală anchilozată, înțepenită în timp! Nimic deosebit! Niște modificări? Fără glume!

De obicei fac un commentariu pe final de material. Le mulțumesc tuturor celor care au avut bunăvoința să răspundă. Dar după aceste impresii... cred că ar fi mai bine să tac! Altfel aș lua o medie mică la purtate!

P.S. Avem o școală anchilozată, înțepenită în timp! 
Nu am spus eu asta! Felicitări domnule! 
Hai...PA PA!
Relu NISTOR


DE CE CREDEȚI CĂ ASTĂZI COPIII NU MAI FAC MIȘCARE?

Cearcăne, cocoșați, cocârjați! Un părinte m-a rugat să fac acest material. Mi-a spus că vrea mai multe răspunsuri la această întrebare. Așa că i-am făcut pe plac! Sunt răspunsuri ale unor oameni care au copii! Și sincer să fiu m-a deranjat ceva: părinții știu care este problema! Dar ce fac? Se lamentează! Părerea mea!  
1. Pentru că au tablete, laptopuri, calculatoare. Lucruri care le acaparează tot timpul. 
2.În primul rând pentru că nu prea au unde! Parcurile s-au privatizat. S-au făcut cârciumi în ele. Să nu uităm că toți copiii au calculatoare. Asta sigur contribuie la lipsa de exercițiu fizic.
3. Și eu sunt în culpă! Și copiii mei sunt la fel! Nu știu prea sigur a cui este greșeala! Nebunia asta de educație! Se izolează copiii ăștia! Chiar nu am un răspuns concret! Răspunsuri din partea părinților de genul: joaca face rău! Aceste răspunsuri îi țin în acea viață foarte mulți ani! Copilul părăsește simțul și devine apatic! Nu mai ai ce să faci cu el! Parcă nu mai ai lăutari! 
4. Din vina noastră! Le-am creat circumstanțele. Sunt un rezultat al educației noastre!
5. Din cauza tentațiilor! Televizorul, calculatorul și mai ales telefonul!
6. Intră pe calculator! Toată ziua! Este vina părinților! Le cumpără tot felul de chestii și le mai și dau voie să stea toată ziua pe ele. 
7. Din cauza calculatorului! Toate cele! Au devenit sedentariști! Este vina noastră că le-am cumpărat!
8. Nu mai fac mișcare! Cred că mișcarea nu îi mai atrage. Este un mister pentru mine! Calculatoarele sunt pe primul loc! Sportul nu mai este la modă! Internetul este bun atât timp cât este folosit cu limită. Altfel nu este bun!
9. Din cauza calculatoarelor și a informațiilor pe care le iau chiar de sub nas. Părinții au vină 100%. Câteodată, fiind un om activ, îi scot din casă cu forța!
10. Din cauza calculatorului și lipsei de condiții în ceea ce privește practicarea sportului. Și să nu uităm de volumul mare de materie de la școală. 



Din cauza calculatorului! Din cauza calculatorului! Să îmi fie cu iertăciune...dar nu calculatorul este de vină Părerea mea! Dați copiii afară din casă, lăsați ca julitura să fie acolo unde îi este locul. Nu pe tastatură. Pe genunchi, pe cot! Poate și un cucui în mijlocul capului. Acolo unde ar trebui să fie! Dacă nu... dăm un CTRL-ALT-DELETE și rezolvăm problema! Hai...PA PA!


Relu NISTOR 

vineri, 27 martie 2015

CREDEȚI CĂ BĂSESCU AR TREBUI TRIMIS LA RĂCOARE?

O să scriu acest text înainte de a începe să fac interviul telefonic. Chiar sunt curios! Pe cuvânt! Ca de obicei o să fac și eu un commentariu la final! Textul meu? La final! Să auzim ce au auvut de spus oamnii care au avut bunăvoința SĂ SPUNĂ CEEA CE CRED! ATENȚIE!
1. Da! La ger! La criogenat! Așa, cum a fost el băiat bun... și încă este! La ger cu el!
2. Da! Normal, să îl trimită! Din partea mea să îl trimită în Alaska. Cred că acolo este suficient de răcoare!
3. Nu. Pentru că nu vreau!
4. Este prea deştept să îl bage ăştia la răcoare! Ştie cum să ţină la pielea lui!
5. Şi ce dacă? Păi asta este tot? Nu mai am nici un fel de commentariu!
6. Nu numai că ar trebui băgat la răcoare! Ar trebui să îi ia cu el şi pe cei care i-au făcut jocurile. Pe toţi!
7. Nu mă interesează! Nu vreau să am de a face cu chestiile politice! La câte am eu pe cap, ar fi ultimul lucru care m-ar interesa! Mă interesează familia mea!
8. Dacă merită... Da! Dacă îl găseşte cu ceva în neregulă...să îl bage la răcoare! Dacă este vorba doar de presupuneri... NU! A  avut şi el partea lui de contribuţie, în sensul bun al lucrurilor care s-au desfăşurat în România! Dacă nu era el cred că eram şi mai rău!
9. Nu numai el! Toţi cei din PDL! De la Băsescu până la ultimul primar! Chiar și cel din Câmpina!
10. Nu! Până la Dumnezeu te mănâncă sfinții! Pe ei nu îi băgăm? E vară...sau înca nu...dar să stea pe plajă la mare! S-au gândit unii care vor să îl bage la răcoare? Nu consider normal ca un fost președinte să intre la răcoare! Cu Iliescu ce facem? Îl băgăm în mină? Nu mă deranjează faptul că ar fi băgat la răcoare! Hai să dăm cu aplauzele!
Am stat de vorbă cu acești oameni. Cine vrea să verifice... să o facă! Cert este că românul nu prea mai știe ce să creadă. Ce cred eu? Am auzit tot felul de păreri! Oameni care au avut curajul să vorbească! Bravo lor! Vorbiți, scrieți...faceți ceva! Dacă ați citit materialul de mai sus, și aveți și ceva minte în cap, ăla care este peste umeri, o să înțelegeți ce vreau să spun. HAI...PA PA!


Relu NISTOR

EDITORIAL : CLASA POLITICĂ Relu NISTOR

Stau de câteva zile, săptămâni, luni...și văd ce se întâmplă pe lângă mine! Măi oameni buni... sunt eu nebun sau...chiar înțeleg niște lucruri? Cât de proști credeți că suntem noi, ăștia care plătim taxe și impozite? Vă vedem pe la televizor și nu mai știm ce să credem! Una spuneți azi, alta mâine! Treaba este că noi ar trebui să știm, prin motive care nu țin de realitatea pură, ce se va îmtâmpla... de exemplu...poimâine! Dacă tot este editorial... puteți să faceți caca unul pe celălalt fără să ne deranjați pe noi? Vorbesc acum în numele tuturor celor pe care îi cunosc...să ne fie cu SCUZĂCIUNE.. dar chiar nu vă mai suportăm! Vrem și noi un punct de plecare! Mai spunea unul... că dacă îi dai un punct de sprijin...o să mute pământul!  Noi asta vream! Voi îl îngropați! Știu că nu am spus prea multe... dar nu uitați că orice veți face, ăia de sus, care conduc, nu o să ne luați un drept: acela de a gândi! Să ne fie clar, acest text este trimis clar către toată clasa politică. Aș vrea să fiți în pielea mea și să primiți zilnic telefoane în care să fiți întrebați: ce mama dracu ne mai facem cu ăștia? Sincer, aș vrea să am un răspuns! Numai că la ce fac ei, pe la TV sau prin parlament, chiar că te cam lasă fără vorbe! Ei chiar nu se văd? Din nefericire...îi vedem noi! Măi politicienilor...voi chiar credeți că toți românii sunt proști, că doresc o umbrelă, o găleată, un kil de făină sau de ulei? Alooo.. .cred că ar trebui să vă uitați puțin în oglindă!  

miercuri, 25 martie 2015

CE PĂRERE AVEȚI DESPRE CONSILIUL LOCAL CAMPINA?

Domnilor consilieri...aveți cumva idee de faptul că oamenii, câmpinenii, nu prea știu ceea ce faceți  voi pe acolo? Ca de obicei o să commentez și eu pe final! Hai să auzim! O să fie amuzant și trist în același timp!

1. Nu prea știu ce fac acolo. Dacă ar putea să facă ceva ca lumea... să facă! Eu nu știu ce este în capul lor!
2. Nu știu nimic despre Consiliul ăsta Local! Nu știu ce joacă ei acolo. Știu că și primarul ar trebui să existe ca să execute! Ceea ce hotărăște Consiliul Local!
3. Nu îi cunosc! Chiar nu știu cine sunt! Nu cunosc nici un consilier local. Nu a venit nici unul pe la mine prin cartier.
4. Dragul meu, spre surpriza dumneavoastră, nu prea știu nimic despre Consiliul Local. Știu doar că ședințele sunt publice. Recunosc că acum nu recunosc nici un consilier local. Nu trebuie să cunosc toți proștii!
5. Nu știu, înspre rușinea mea, trebuie să recunosc că nu îi prea cunosc. Cunosc doar partea proastă. Începând de la consilierul pentru sport și educație!
6.  Ce părere am? Din păcate nu am nici o părere. Ce părere să am? Zici că sunt ca la teatrul de păpuși! Saltă mâinile după cum li se spune la partid! Asta este!
7 În primul rând... nu știu prea multe! Știu că acest Consiliu Local alocă niște fonduri pentru concursuri de table și alte alea. Dacă îi cunosc? Știu unul...sigur! Restul... habar nu am! Prea multe nu știu despre Consiliul Local.
8. Am o părere foarte bună! Glumesc! Stau aici din 1976. Nu prea mă interesează! Nu cunosc nici un consilier local. Nu știu ce face Consiliul Local.
9. În ultimii ani? În ultimii 3 ani sunt varză! Sunt sub orice critică! Mandatul trecut a fost bun. Dacă e să spun, cred că eu cunosc vreo 10 consilieri locali.
10. Haaaaaa... era să mă înec! Asta este prima afirmație pe care o să o fac! Nu am nici o părere! Cu asta am spus tot! Cred că știu vreo 2 consilieri. Dacă nu mă înșel!

Acum vin eu! Să îmi fie cu iertăciune...dar, măi oameni buni, vă invit să mergeți la o ședință a Consiliului Local. Să stați acolo și să vedeți ce se întâmplă! Apoi puteți commenta aici, locul unde chiar aveți posibilitatea de a face acest lucru.           Vă așteptăm...
Relu Nistor


MAI CONSTRUIM PUȘCĂRII?

Ar mai trebui construite pușcării în România, având în vedere ceea ce se întâmplă acum la nivel național, cel puțin în plan politic? O întrebare la care am primit, la fiecare apel telefonic, un răspuns care a început cu... aaaaaaaaa...stai așa! Ca de obicei o să commentez și eu la final. Dar hai să vedem ce spun oamenii!

1. Eu zic că nu ar trebui. Ar trebui făcut ceva în legătură cu oamenii, dar mai ales cu corupția! Pușcăriile ar fi plătite tot din banii noștrii! Și să nu uităm că acolo sunt hrăniți tot din banii noștrii!
2. La câtă corupție este în țară ar trebui să fie un număr dublu de închisori. Pentru că sunt toți corupți! Să îi bage pe toți la pușcărie și să nu îi mai scoată de acolo! Sunt niște zeflemiști! Nu ai cum să îi schimbi. Să facă pușcării din banii lor!
3. Nu. Se cheltuie bani degeaba. Scurt și la obiect! De ce să mai cheltuim 20 de milioane pe lună pentru unii ca ei? Îi băgăm puțin la răcoare și cu asta basta? Să le luăm averile!
4. Nu. Trebuie găsită altă soluție, decât să bagi bani în construirea de pușcării. Pedepsele să fie mai dure, mai aspre! Cât privește confiscarea averilor...neapărat! Altfel nu se întâmplă nimic! Este un nonsens cum se aplică pedepsele!
5. Da! Păi cum să nu? Să mai bage din ei la zdup! Ăia de sus... toți au furat! Păi cum altfel! La pârnaie cu ei!
6. Nu știu! Să îi bage unii peste alții acolo! Sincer, parcă nici nu mă mai interesează! 
7. Păi... să se facă mai multe! Nu au de ce? Să fim serioși! Dar pe alea cine le plătește? Cine le finanțează? Să construiască cât mai multe! Dar dacă sunt plătite pe bani publici? Averile lor?
8. Da! Ca să îi bage pe toți acolo! Să îi ducă la stuf! Au dus țara de râpă. Acolo merită să fie duși. Le confiscăm averile și facem pușcării din banii lor! Nu este corect așa?
9. Cred că ar trebui să mai construim altele. Parcă sunt cam suprapopulate! Așa cum poporul a suferit 25 de ani așa trebuie să sufere și ei! Acum a venit și rândul lor! Numai praf și pulbere după urma lor. Averile confiscate? Logic! Să ne demonstreze că sunt legale! Să ne arate că totul este făcut legal. Nu au făcut nimic pentru români. La pușcărie cu ei!
10. Da. Sunt prea mulți hoți! Să facă pușcării din banii pe care i-au ciordit! Mai mult ce să spun?

Până să închei materialul, am mai primit un telefon! Doamna cu pricina a spus că nu înțelege cum se face că un copil are o alocație de 43 de lei pe lună, în timp ce un câine comunitar, ce să mai spunem de un deținut, primesc sume de până 5 ori mai mari! Se întreba! Așa... și ea!
Concluzia mea? Oamenii nu sunt nemulțumiți de faptul că cei care au jefuit țara asta au ajuns la pârnaie. În nici un caz! Toți se întreabă însă ce se va întâmpla cu banii pe care i-au șutit! Pe bună dreptate! Vom vedea!









                                                             Relu NISTOR 

marți, 24 martie 2015

CE PĂRERE AVEȚI DESPRE LEGEA CARE AR INTERZICE FUMATUL ÎN LOCURI PUBLICE?

Multe păreri! Împărțite! Eu, ca fumător înfocat, nu sunt de acord cu ea. Atât timp cât eu plătesc către stat mai mulți bani, adică taxe incluse în prețul țigărilor, cred că aș avea măcar dreptul să îmi fie amenajate locuri unde pot merge cu prietenii la o bere. Îi înțeleg pe nefumători! Chiar îi înțeleg! Dar ăia de acolo, de sus, s-au gândit și câți fumători sunt? O să aveți toate voturile lor! Așa cum o să-l aveți și pe al meu! (evident că glumesc).

1. Este o prostie! Eu nu o să mai am voie să fumez nicăieri? Mă face să mă simt aiurea! Este o discriminare!
2. Sunt de acord...cu o singură condiție: să se facă locuri special amenajate pentru fumători. Ca în Germania. Dacă o să le facă...atunci sunt de acord! După cum știu eu, în instituții, nu o să mai ai voie să fumezi nici înăuntru, nici afară. Ce fac? Mă duc dincolo de poartă? În forma actuală legea este o panaramă. Trebuie gândită mai bine.
3. Este foarte bună. Spun asta deși sunt fumător. Cu ocazia asta fumez mai puțin. Fumez acasă.
4. Înțeleg că și nefumătorii au drepturi. Dar eu ce am? Eu unde mai pot fuma? Atunci să interzică țigările! Vreau să ies și eu la un restaurant cu prietenii. Sunt fumător! Nu mi se pare corect să nu mai am voie să fumez pe nicăieri!
5. Este bună. Este foarte bună!Vreau să mă las de fumat! Pentru cei care nu vor să se lase ar trebui amenajate spații speciale. 
6. Nemaipomenită. Este cea mai bună lege care putea fi dată la ora actuală. Pentru fumători? Să se facă un țarc și să îi bage pe toți acolo!
7. Super-tare! Este chiar foarte bună. Pentru că doar așa poate se vor mai lăsa oamenii de fumat. Ar fi o încercare bună! Chiar și pentru mine ar fi o încercare bună. Chiar dacă ieși cu prietenii și îți vine să fumezi...poate te lași!
8. Vor fi mari pierderi economice în cârciumi, baruri, chiar și restaurante. Din acestă cauză și patronii și clienții (românii) vor avea de suferit.
9. Legea ar fi bună. Dar o să distrugă afaceri. O să scârțâie afacerile! Ca patron... nu am ce să fac! Îi las pe afară, pe terasă! Asta e! Stai la o cafea și nu poți să fumezi?
10. Ar trebui să pot fuma oriunde! Ar trebui să bag mahoarcă în mine oricând, oriunde, când vreau!

Acum urmez eu! Să vedem ce am de spus! Este foarte simplu! Așa cum am spus la început.... sunt un fumător înrăit! Cine ești tu... să îmi spui că nu am voie să fumez, atât timp cât statul are de câștigat de pe urma mea? Ce faci tu cu banii mei? Hai... să nu îmi spui că o să amenajezi spații pentru fumători! Cât de prost crezi că sunt? Sau că suntem! Vindeți gogoși în altă parte! Pe asta chiar că nu o înghit! Mai bine înghit o țigară. Cu sau fără filtru! Oricum o să fumez țigara aia nenorocită!Și. ia ghici, ce o să fac cu fumul? Ar fii bine să vă uitați în lungul nasului! Acolo este azimutul meu! Poftă mare!

Relu NISTOR    


CE CREDEȚI DESPRE JURNALIȘTI?

Mi-a fost greu să adresez această întrebare. Unii m-au întrebat dacă am renunțat la această pasiune. Răspunsul este, NU! Dar am avut și eu o curiozitate. Întrebarea din titlu!

1. Cea mai mare parte spun ceea ce se dictează. Nu ceea ce gândesc. Altfel vor fi eliminați. Vor fi dați afară din sistem! Să nu uităm totuși partea... că lucrează pe bani puțini!
2. Jurnaliștii sunt a doua putere în stat. Mulțumită lor se mai scot adevăruri la suprafață. Ce este drept... unii sunt controlați! Unii sunt diversioniști plătiți! Cei care își fac meseria sunt niște adevărați cetățeni. Adevărați români!
3. Sunt mai multe tipuri de jurnaliști. Eu, sincer, nu prea citesc presa și nu mă uit prea des la televizor. Dar știu că unii sunt înfipți iar alții fac din țânțar armăsar!
4. Nu am avut treabă cu ei! Nu știu cât mint! Unii sunt onești, alții mint! Parcă ar fi tot o apă și un pământ! Totuși, cred că printre ei sunt și oameni buni și corecți!
5. Jurnaliștii sunt niște oameni minunați! Pentru că văd, află și răspândesc informații din foarte multe domenii. Ei ajung să afle foarte multe informații în urma acestui job! Și să nu uităm că... învață încontinuu!
6. Vorbesc și vrute și nevrute. Și ce este bine și ce este rău. Uneori prea se bagă în viața și în sufletul oamenilor. În intimitate! Mai spun și lucruri corecte, dar mai și înfloresc!
7. Pentru unii am o părere rea! Pentru ceilalți, care pot dovedi, care sunt corecți, toată stima. Pentru cei care vor să facă doar rating...nici măcar nu mai spun!
8. Sincer...înainte aveam o părere bună. Acum...nu prea! Mai am 50% încredere în ei!
9. Dacă aș fi vedetă nu i-aș suporta. Dar îi plac atunci când citesc un ziar bun!
10. Am lucrat în domeniu. Așa că nu pot spune decât un lucru: lăsați oamnii să își facă treaba. Doar pentru asta sunt angajați!

Acum partea mea...să fie! Vă rog să vă gândiți de câte ori jurnaliștii nu v-au adus la urechi sau în fața ochilor lucruri despre care nu știați? Este doar o întrebare?




P.S. Le mulțumesc tutoror celor care vizionează Campina Radar și care commentează. De asemenea îi mulțumesc lui Theodor, cel care "urcă" materialele pe net.




Relu NISTOR




luni, 23 martie 2015

Către locuitorii municipiului Campina

PRIMÃRIA MUNICIPIULUI CÂMPINA, FLORICON SALUB SRL ȘI CCRLOGISTICS SYSTEM ,  organizează  sâmbătă, 28.03.2015,   campania trimestrială  de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Astfel, cine dorește să se debarașeze de echipamentele electronice nefuncționale sau depășite  tehnic,  le  poate  aduce  direct  la  Centrul  de  colectare din str. Milcovului  FN (fosta CT6) sau pentru deșeurile voluminoase (frigidere,  mașini de spălat,  televizoare) poate solicita  telefonic la nr. 0754 039 928  ridicarea acestora  de către autovehiculele Floricon Salub SRL. Cine predă deseuri de echipamente electrice și electronice în data de 28.03.2015 va putea câștiga prin tragere l
a sorți un aparat electrocasnic nou!

ȘPAGĂ LA DOCTORI ȘI ASISTENTE?

Mulțumesc celui care mi-a spus să adresez această întrebare. Întrebarea era: vă simțiți OBLIGAȚI să băgați bani în buzunarele doctorilor și asistentelor? De ce DA? De ce NU?

1. Sincer...mă cam simt obligat! Nu vreau să-mi bag mâna în buzunarul doctorului sau al asistentei. Dar ăsta este sistemul. Ceva în genul... dai un ban dar merită! Dacă nu îl dai...mori dracului pe acolo. Dar, că există și un dar, îi înțeleg și pe ei. Pe salariile alea mă și mir că mai sunt în România! Puțini bani, puțini medici, puține spitale, PUȚIN ORICE!
2. Da. Ca să își facă treaba! Este suficient ce am spus!
3. Da. Pentru că totul începe să se miște mai bine.
4. Da. Pentru că dacă nu le dai nimic, îți pun o perfuzie, pleci acasă și... mori! Dacă nu... stai pe holurile alea până îmbătrânești!
5. Da! Mă simt obligat! Pentru că altfel nu mă bagă nimeni în seamă. Sunt tratat cu indiferență!
6.Nu! Pentru că mie mi se bagă mâna automat în ștatul de plată. Motive?
- pentru incompetență
- cred că voi muri stând 2 săptămâni la poarta spitalului, fără să mă bage nimeni în seamă
- nu sunt deloc încântat de actualul sistem sanitar
7. De obicei bag! Ca să fi băgat mai repede în seamă. Ce vrei, să stăm acolo 1.000 de ani?
8. Normal că mă simt obligat. Ca să aibă grijă de mine. Mai ales la asistente. La doctor...ca să nu dea buleală!
9. Nu mă simt obligat, pentru că eu nu gândesc așa. Nu am dat șpagă și nu primesc șpagă. Nu este sportul meu preferat.
10. Dacă nu îi bagi bani în buzunar...te lasă pe holurile alea până mori. De cele mai multe ori infirmiera este doctor la spital. Sunt pățit! Totul se întâmplă din cauza salariilor mici.

Ca și de multe alte dăți o să mă rezum la un singur commentariu. Restul le-ați citit în rândurile de mai sus. Este clar: majoritatea oamenilor/pacienți, îndeasă ceva în buzunarul medicului/asistentei. De ce? Răspunsul meu este că DE FRICĂ!! Dacă nu dai șpaga nu prea ai șansesă beneficiezi de un serviciu sanirar de calitate! Asta este! Rezumatul? Bla, bla, bla! Însă, încă, mai avem curajul să vorbim, să spunem ceea ce credem!


Relu NISTOR

duminică, 22 martie 2015

CE PĂRERE AVEȚI DESPRE PREOȚI?

Sigur o să ajung pe la acatiste! Numai că de curând am asistat la o discuție, alături de niște prieteni, și am realizat că există o problemă mare! Bine, eu știam de ea! Dar am avut o confirmare. Așa că am adresat întrebarea din titlu, unor câmpineni. Zece la număr. Mint! (sunt mai mulți). Pe final o să fac și eu același lucru! Totuși...nu mă pot opri din scris.. ""SĂ FACI CE ZICE POPA...NU CE FACE EL"" ...cred că am treabă în altă parte! Mă                                                                                                                   scuzați! Eu am plecat! Rămân părerile oamenilor!

1. Mai bine nu ar exista! Mi se rupe de religia lor. Indiferent care ar fi! Păcălesc lumea credulă și prostănacă! Este ca în bancul ăla : Se uită o femeie pe vizorul de la ușă și vede două persoane îmbrăcate în negru. Soțul întreabă: Cine este? A...doi cerșetori!
2. Foarte proastă! Sunt multe de spus! Nu le spun acum! Totuși... să nu uităm câte bancuri sunt pe TV și internet referitor la preoți. Ce să mai comentăm?
3. Niște bulangii! Eu nu îi pup mâna! În afară de faptul că le dăm bani.., nu contează nimic! Mai ales că sunt feriți de taxe și impozite.
4. Eu sunt Darwinist! Așa că puteți subânțelege părerea mea. Ultimul lucru pe care l-aș face ar fi să mă târăsc în patru labe către niște sfinte moașe!
5. Niște șarlatani care manâncă banii statului degeaba. Ar trebui făcute anchete pentru toate afacerile pe care le fac. O nesimțire totală. Ar trebui să dea bani la stat pentru căsătorii, botezuri, înmormântări... Nu plătesc nici un ban la stat! Se dau pe stradă cu mașini luxoase! O adunătură de șarlatani!
6. Banală! Pentru că se înscrie în niște reguli. În care eu cred că preotul este un intermediar între tine și Dumnezeu. Fără să monopolizeze relația ta cu Dumnezeu! Nu o monopolizează. Nu are cum!
7. Satane. Sătănei! O părere foarte proastă. În loc să se implice în susținerea evenimentelor caritabile, construcția unor așezământe sociale și multe altele, ei au alunecat pe panta afacerilor. Și-au pierdut țelul lor. Este ca o afacere!
8. "Unde ești tu Țepeș Doamne, ca punând mâna pe ei...să-i împarți" ...pe mulți dintre ei!
9. Unii au har! Alții sunt pe bani! Sunt dezamăgită! Unii au har! Alții sunt niște șnapani! Degeaba avem 70.000 de parohii! Nu se implică în cazurile sociale!
10. Nu am nici o părere! Pot să nu îmi dau nici un fel de părere? Mă abțin! De ce? De aia! Nici măcar nu cred că trebuie să îmi dau cu părerea!
Cam astea ar fi fost de spus! Numai că au mai fost niște oameni, care au vrut să mai spună ceva. Așa că urmeză numerele 11 și 12 și 13! Pardon! Mai sunt și alții! Nu am putut să nu le dau șansa! Spune-ți!

11. Nu am nici o părere! Pentru că în loc să propovăduiască învățămintele creștine... se ocupă de alte treburi. Ideea de om al lui Dumnezeu nu înseamnă să faci mașinării pe spinarea oamenilor săraci.
12. De multe ori sunt șarlatani! Chiar dacă se  îmbracă în straie bisericești! Nu se simte că au o personalitate. Am văzut și la mănăstiri că este o adevărată afacere!
13. Sunt niște hoți! Și mafioți! Asta spune tot!
14. Ooooooo!!! Păi nu prea am nici o părere. Nu îmi place că îți cer bani și nu îți dau nici o chitanță. Și, DACĂ vrei, mai contribui cu ceva! Mișto!
15. Mă tâmpiți la cap cu preoții ăștia! Am o părere proastă. Cei mai mincinoși! Se ascund în spatele unui scut pe care îl numesc Biserică!

Pe final...nici nu știu ce să spun! Ce aș avea voie să spun! Un lucru este clar, de fapt două: pe lângă faptul că oamenii se uită pe acest blog, au înțeles, în al doilea rând, că pot spune ceea ce doresc. Ceea ce cred! Sunt aici! Aștept sugestii! Vă rog un singur lucru: nu uitați să gândiți!


Relu NISTOR