Pentru sugestii

Contact : campinaradar@gmail.com

duminică, 29 mai 2016

DOREL A FOST LA CÂMPINA!!!

Mai bine mai târziu decât niciodată! Nu pot să îmi încep materialul decât aşa. Am fost neatent, greşeala mea, dar nici altă persoană nu mi-a atras atenţia. În cele din urmă am aflat şi eu: celebrul Dorel a fost şi "pe la" Câmpina. Şi a lăsat în urmă una dintre minunile lui. Când am văzut cu ochişorii mei ceea ce vedeţi şi voi în fotografii, m-am întrebat: Ce Mama Zmeilor mai e şi asta? Bine...e simplu...o cişmea şi un gard. Cât de tembel să fii să nu îţi dai seama? Am stat şi am făcut un scenariu...au venit unii şi au montat o cişmea(bravo lor, că e bună atunci când canicula te loveşte la cap) şi apoi au venit unii care au montat un gard portocaliu(bravo lor, că era nevoie de un gard de fier, ce să caute acolo un gard viu). Şi uite aşa cele două echipe şi-au făcut treaba. Şi aici apare Dorel, reprezentat aici de cel sau cea care a luat lucrarea în primire, care a făcut recepţia "lucrării". Oare nu i-a sărit nimic în ochi? Poate vreun pumn! Priveşte, dar nu atinge, atinge dar nu gusta! Măi oameni buni, această minunăţie este de mult timp în Câmpina! Chiar nu a văzut nimeni? Este o imagine genul: te uiţi ca boul în ţeavă sau ca vaca în râpă! Cel mai tare era dacă "ţâşnitoarea" mai şi funcţiona. Oricum, un lucru este de remarcat: cişmeaua are încă ţipla pe ea. Va fi, probabil, tăiată la inaugurare. Îl chemăm şi pe Dorelul ăla de Câmpina să taie panglica. Îl punem să bea şi nişte apă, că sigur l-a bătut soarele în cap, dar fără să tăiem gardul. Să vedem cum o să facă asta! Poate are gât de girafă, cine ştie! Oricum, bine ai fost şi pe la noi Dorele!
Relu NISTOR

vineri, 27 mai 2016

ORBI, CHIORI SAU..NESIMŢIŢI?

M-am enervat şi asta nu îmi face bine la tensiune. Înainte să "refulez", am să încep cu partea bună a acestui articol. După cum bine ştiţi, am tot scris şi prezentat fotografii despre aşa zisele graffiti care "tronează" pe mulţi pereţi din municipiul Câmpina. Auzi tu...municipiu! O să mă enervez după ce o să vă prezint un adevărat graffiti, prezent în curtea unui câmpinean. Mi-a permis să fac o fotografie şi nu am putut să spun decât: da domnule, asta se poate numi chiar şi artă. Frumos, o plăcere pentru ochi. Realizat de un artist, contra cost, care chiar schimbă "atmosfera" dintr-o curte unde exista un perete mare şi alb. Acum un delfin se "lăfăie" într-un graffiti, spre bucuria ochiului.
Şi acum, gata!!!
Ce m-am bucurat când am aflat că ăştia care promovează vreun anumit candidat la Primărie sau la Consiliul Local, vor fi nevoiţi să ia oraşul la picior, pentru a sta de vorbă cu alegătorii. M-am gândit eu, în nebunia mea, că oamnenii ăştia chiar văd pe unde merg. O mică paranteză, înainte de a mă lua de găştile de propagandă, cu liderii lor în frunte. Nici nu mă mai agit în ceea ce priveşte Poliţia Municipală sau Poliţia Locală. Se pare că bravii noştri "apărători" ai liniştii şi ordinii publice sunt făcuţi ori din paie..ori din plastilină. Cum este posibil ca de atât timp să li se spună verde în faţă "Fuck de police!" şi ei să nu facă nimic. Poate că le surâde ideea! Aşa, din curiozitate..a fost prins vreun mâzgălitor d`ăsta? Bănuiesc că nu! Chiar şi aşa, dacă eram poliţist, măcar că puneam mână de la mână, luam o cutie de "vocsea" şi ştergeam porcăia aia de pe pereţi. Restul le lăsam! Aşa, la mişto! Sau...şi mai simplu, dădeam un avertisment sau o amendă asociaţiei de proprietari sau proprietarilor unde sunt amplasate "lucrările".
Acum revenind la "oiţele" noastre din campania electorală, se pare că au ochelari de cal...sau titlul chiar este valabil: "Orbi, chiori sau...nesimţiţi?" Eu ştiu?... poate că au ţinut cont de un alt "anunţ" de binefacere de pe unul dintre zidurile din Câmpina? : "Don`t do drugs. Eat`em!" Că altfel nu se poate explica de ce nici unul dintre politrucii ăştia nu s-a gândit să ia o măsură în acest sens. Unde sunt vremurile când tanti Jana se plimba cu roaba prin Câmpina şi aduna gunoaiele? Ce vremuri dom`le! Dar ce vorbesc acum? Chiar i-aţi vedea pe ăştia care vin şi vând "gogoşi" populaţiei, că şi-ar pune un coif d`ăla făcut dintr-un ziar şi cu un trafalete s-ar apuca de treabă? Ce dor îmi este de Jana! Mamă...cred că am tras ceva pe nas!
Oricum, aşa cum au bătut ei oraşul, cum s-au uitat în stânga şi-n dreapta şi nu au văzut nimic, mai mult ca sigur că s-au uitat şi în jos(să nu dea în gropi). Loc unde au dat cu ochii peste un alt exemplu de "artă urbană"...un mesaj cu multiple interpretări, sau cu una singură: "Gang pentru lăbari!" Sună bine, aşa... pentru o campanie electorală curată! Numai că autorul nu a lăsat nici un fel de instrucţiuni precise de folosirea a gangului. Poate o va face! Nu de alta, dar să nu dea unul peste altul! Nu pot să nu mă întreb câte dintre găştile de susţinători au unui candidat sau partid, în frunte cu zmeul cel mai zmeu, au văzut "îndemnul" de pe asfalt. Poate că au înţeles ceva! Sau poate că nu îi interesează de nici o culoare(nu d`aia politică) cum arată "municipiul" ăsta! Dar ce să mai, dacă vor pot să citească si în gangul care dă în celebrul cartier Dallas, un strigăt disperat al unor locatari: "Scăpaţi-ne de traseistele din cartier". Nu se precizează nici aici...politice sau alea de pe DN1?
Cu mult respect, dar nu prea mult....Relu NISTOR.  Şi ce frumos este acel delfin. Parcă nu îşi avea locul în acest material.




miercuri, 25 mai 2016

DE LA LUME ADUNATE!!!

1. Un gând îl alungă pe altul, pentru că în căpşorul lor nu era loc pentru amândouă.

2. Când iubeşti numai tu...e ca şi cum îţi bagi pietricele în pantofi...ca să îţi placă să mergi în genunchi!

3. Chiar şi părţile nevinovate îşi pot face duşmani de moarte.

4. Mi-am tocat banii pe femei repezi şi cai greoi!

5. Ceea ce credem noi ne dă cu adevărat formă!

6. Arată-mi nimicul ăla mic şi uscat pe care-l numeşti sufletul tău, iar eu o să mă uit la el şi o să trec mai departe.

7. Avea carcas
a complet funcţională a unei fiinţe omeneşti, dar sufletul era înfrigurat de umbre.

8. Recunosc că mi se topeşte inima după tine...ceea ce nu-i face nici un pustiu de bine reputaţiei mele.

9. Onoarea este primită şi acceptată, domnule, dar din păcate nu şi reciprocă!

10. Unele experienţe pot sta în calea altor experienţe.

luni, 23 mai 2016

Dan Condrea e mort! Rămân întrebările şi, dacă se poate...răspunsurile!

Nu are rost să vorbesc despre cazul în care a fost (şi este) implicat patronul Hexi Pharma. A fost atât de mediatizat încât nu mai are rost să mai scriu vreo polologhie acum. Moartea sa se pare că a spart un buboi. Televiziunile de ştiri au transmis continuu. Jurnalişti, politicieni, experţi şi multe alte persoane din spaţiul public au comentat. Şi-au dat cu părearea. Iată şi părerile a 10 câmpineni. La cald, înainte de a apărea vreo declaraţie clară din partea oficialităţilor. Când am făcut materialul, oamenii încă nu ştiau dacă la volan era Dan Condrea. Medicii legişti încă nu se pronunţaseră la ora 14.30.

1. A fost sinucis!

2. Am impresia că a fost ceva pus la cale. Prea mulţi oameni sunt implicaţi.

3. L-a speriat cineva. Asta l-a împins să intre în copac.

4. Cred că a fost sinucidere. Nu vred în varianta accidentului. Multă presiune, nervozitate...

5. Este posibil să fie un simplu accident, pe fondul oboselii şi stresului. Repet...este posibil!

6. Aranjament clar! Lau ajutat. L-au sinucis. Este evident. Nu poţi să nu îţi pui semne de întrebare. Poate că nici nu era la volan.

7. E plecat prin Venezuela. Cred că trăieşte! Prea repede au luat cadavrul de la locul incidentului.

8. Este un final la care mă aşteptam. Dacă nu şi-o făcea cu mâna lui, erau alţii care erau gata să rezolve problema. Dan Condrea nu trebuia să vorbească.

9. Nu îmi dau seama ce s-a întâmplat cu adevărat. Prea multe îmbârligături. Prea multă politică la mijloc.

10. Nu ştiu. Am văzut la ştiri, dar nu mă interesează.Totul este politică, altfel nu apăreau atâte întrebări, atâtea ipoteze.

Ce cred eu? Eu cred că mai avem ceva timp de aşteptat până când se va face "lumină" în acest caz. Dacă se va face vreodată. Dacă se va face "lumină"... o să rămânem cu gura căscată! Pentru că acest acccident(să-i spunem aşa) este cireaşa de pe tort în cazul Hexi Pharma. Prea multe persoane sunt implicate. Dacă Dan Condrea apuca să "ciripească"?
Relu NISTOR

P.S.
 Revin, la vreo 3 ore de la publicarea acestui material, timp în care am urmărit televiziunile de ştiri, pentru a remarca un lucru simplu: nimeni nu a spus "Să-i fie ţărâna uşoară!"

sâmbătă, 21 mai 2016

DODEL...ESTE DISTRUS!!!

Ce mai face şi iubirea asta din om! O despărţire şi toată lumea ta se năruie! Ca în cazul lui DODEL(nu celebrul DOREL), care vrea să ştie toată lumea, dar mai ales dominişoara care l-a părăsit, că lumea lui s-a prăbuşit. Este debusolat, cere un sfat din partea fostei...ce să mai...momentele disperate cer măsuri disperate. Aşa că Dodel al nostru a ales o metodă "inteligentă" de a-şi striga disperarea. Cum? I-a scris un mesaj fetei, pe un gard. Dar să nu o mai lungim.









Citez din Dodel: "M-A DISTRUS, OF! AM AJUNS...DACĂ TU AŞA ÎŢI DOREŞTI IUBIRE, ÎNVAŢĂ-MĂ SĂ TRĂIESC FĂRĂ TINE. Semnat...DODEL" Mesajul scris pe gardul Agenţiei Locale de Ocupare a Forţei de Muncă este atât de lung încât nu a încăput într-o singură fotografie. Aşa că l-am "spart" în mai multe bucăţi. Un mesaj înduioşător, am putea spune! Numai că oricât de "frântă" ar avea Dodel inima, nu cred că a găsit metoda cea mai eficientă. O scrisoare, un SMS, un mail...un telefon sau orice altă metodă de comunicare sau, la naiba...un tradafir! Şi încă ceva Dodele, crezi că fata care te-a părăsit, te va învăţa să trăieşti fără ea? Nu prea cred! Eu îţi dau un sfat, aşa la mişto, sari şi tu gardul, dacă nu vrei să intri pe poartă, şi vezi dacă există vreun loc liber "de iubit" la Agenţia de Ocupare a Locurilor de Muncă. Dar, după cum bine ai văzut şi ai simţit, jobul de "iubit" este destul de greu. Dodele, Dodele, un oraş întreg este alături de tine. Dar să nu le ceri să vină să te ajute să vopseşti gardul! Nu de alta, dar suntem nişte răutăcioşi. Mesajul tare...ideea proastă. Dacă fata a răspuns mesajului tău şi chiar dacă nu a făcut-o, pune mâna pe o pensulă şi şterge bucata asta din viaţa ta. Expusă pe vreo 12-13 metri de gard! "M-A DISTRUS, OF!"
Relu NISTOR
................................................
Staţi aşa! Nici nu am terminat bine de postat materialul cu Dorel, că am primit două fotografii de la un câmpinean, care ar putea reprezenta, în opinia lui, o soluţie pentru Dorel. NU COMENTEZ! Locaţia? Gangul de lângă blocurile cu 10 etaje de pe str. Tudor Vladimiresc.


vineri, 20 mai 2016

"SUFLETUL"...RECLAMĂ!!!

Nu ştiu cine şi când a "inventat" sintagma "reclama este sufletul comerţului". Şi de-a lungul anilor s-a dovedit clar că atunci când faci reclamă unui produs, vânzările sunt mai mari. Până şi în vremea lui Ştefan cel Mare, când vedeai o tavernă, la intrare găseai agăţată o bucată de lemn, pe care băcanul sau crâşmarul scria ce produse are la vânzare, pentru a-şi îmbia clienţii să-i calce pragul.
Se pare în

anul de graţie 2016, a apărut un altfel de tip de reclamă: nu îi spui clientului ce vinzi, probabil în ideea că îl faci curios şi intre să vadă ce produse sunt prin galantare. Sau poate că pe acest "avizier" nu scrie nimic pentru că nu există nici un fel de super ofertă. Aşa că ne-am pus imaginaţia la lucru şi am făcut noi o ofertă de nerefuzat. Mai ales că "felul" principal este limba de soacră. Restul, numai delicateţuri. Ce să mai...Poftă bună!...vă spun acum cu o limbă de soacră, nu de alta dar mă ţine pipota! Şi uite aşa schimbăm sintagma. Nu mai rămâne decât: "Sufletul...reclamă!". Aşa da comerţ, nene! Aştept sugestii şi pentru alte produse din carne, nu de alta dar poate mărim oferta!
Relu NISTOR

joi, 19 mai 2016

"VĂ AŞTEPTĂM LA VOT!" (hi...hi...hi...)

A început să se vadă că deja suntem la jumătatea campaniei electorale. Cum legea afişării electorale este extrem de dură, şi e bine că este aşa. Membrilor şi susţinătorilor tuturor partidelor implicate în campania elecrorală pentru alegerile locale, nu le-a mai rămas decât un lucru de făcut: să iasă din birouri sau maşini şi să ia oraşul la picior. Bat din poartă în poartă, sună pe la uşi, adună membrii asociaţiilor de proprietari, opresc lumea pe stradă...tot tacâmul. Bineânţeles că urmează promisiunile, ceva în genul noi suntem cei mai buni, putem face, ăilalţii nu au făcut sau dacă au făcut... au făcut prost...ce să mai...ştim povestea pe de rost. Cunoaştem cu toţii acest scenariu. E învechit! Ceva în genul "toate-s vechi şi nouă toate". Ok! Politicienii vorbesc, cetăţenii ascultă şi răspund(întreabă) politicos sau nu! Şi bineânţeles, la finalul "expunerii de motive" a politicienilor, nu lipseşte sintagma: "Vă aşteptăm la vot". În următorul sondaj am încercat ceva inedit. Am întrebat 20 de câmpineni, întâlniţi pe stradă sau telefonic, nu ce întrebări au avut sau ce le-au răspuns, civilizat, sau nu, celor din partide, care i-au abordat, ci să îmi spună ce gândeau cu adevărat în timp ce erau "acoperiţi" de promisiuni şi îndemnaţi la vot pentru a pune ştampila pe nu ştiu care candidat. "Ce-i în guşa şi-n căpuşă!". Sondajul ne arată că nu este aşa. Ceva au răspuns ...altceva au gândit! Iată gândurile adevărate, nu răspunsurile date de complezenţă:

1. Plecaţi de aici! Voi nu vă daţi seama că nici nu v-am ascultat?

2. Pot să plec de acum? Că eu vreau să fiu prima! Nu cumva să pierd circul ăsta!

3. Mă uit la ei ca la maşini străine. Ştiu că vorbesc degeaba cu ei. Acum mă bagă în seamă, dar după alegeri...ciu-ciu!

4. Bineânţeles că vin! Contaţi pe mine! Vin să anulez votul, ca să nu mi-l furaţi voi.

5. Nici nu îi primesc! Dar dacă m-ar aborda, le-aş zice ceva în gând! Dacă am timp!

6. Le spun în faţă! Nu v-aţi săturat de ros ciolanul? Le mai spun că mă duc la vot, dar le dau votul la toţi. M-am săturat de ei.

7. Da...Da! O să vin când o zbura porcul!

8. Ei vorbesc, poate le dau un răspuns civilizat! Dar vorbesc degeaba. Oricum sfatul lor să merg la vot trece pe lângă mine ca raţa prin apă.

9. Toate sunt doar promisiuni şi minciuni. Frecţie la un picior de lemn. Nu mai credem în ei. La cum e Câmpina de peticită...aşa sunt şi ei. Mă duc la vot, dar asta nu înseamnă că-l votez pe ăla care-mi bate la uşă.

10. Îi înjur în gând! Cine se duce la vot? Eu unul nu mă duc. Dacă mă duc...ce rezolv? Oricine ar ieşi...tot un rahat.

11. Nici nu vreau să dau ochii cu ei. Nu vreau să vorbesc cu ei. Am devenit imun la politică. Toţi o apă şi un pământ.

12. Se agită ca proştii. Tot Tiseanu iese. Asta gândesc eu. Ceilalţi nu au decât şansa să devină consilieri locali.

13. Ăia vorbesc iar eu mă gândesc la faptul că dacă am o problemă sunt programat nu ştiu când pentru o audienţă. Mi-e scârbă. Având în vedere că este doar un tur de scrutin, în afară de Tiseanu ceilalţi participă doar ca să ...participe.

14. Mă gândesc că le-aş da una în cap! Numai mincinoşi. Nici nu mă gândesc să merg la vot, nici eu, nici copiii mei.

15. Bă, voi nu vă daţi seama că eu ştiu că mă minţiţi în faţă? Nu am nevoie de voi! Sunt doar eu şi Doamne-Doamne!

16. Dă-mi un milion şi votez pe cine vrei tu! Altfel nu merg.

17. Ăştia umblă numai după bani. Nu se gândesc la salamul pe care abia pot să mi-l cumpăr. Să se voteze singuri! Pe al meu să nu conteze.

18. Ăştia chiar nu îşi dau seama că m-am săturat de rahaturile pe care le spun? Ei pot să mă aştepte mult şi bine la votare.

19. Vorbiţi ce vreţi, eu le am pe ale mele. Ştiu deja cu cine votez.

20. Nu iau nimic în considerare din tot ceea ce spun ei. Eu mă duc la vot şi votez cu cine vreau eu, indiferent ce bazaconii spun ceilalţi care îmi bat la poartă.

Nu vreau să mă erijez în cine ştie ce analist politic, sau mai degrabă economico-social, dar am mai sus 20 de idei, 20 de moduri de a gândi în ceea ce priveşte alegerile care bat la poartă. Eu am tras o concluzie. Citiţi şi voi ce au avut de spus câmpinenii şi vă las să trageţi singuri linie şi să vedeţi ce iese. Nu prea bine pentru clasa politică!
Relu NISTOR

miercuri, 18 mai 2016

CARTEA JUNGLEI...RELOADED!!!

Să ne înţelegem de la început: sunt un mare fan al "mamei matură". Mă bucur când văd că în Câmpina sunt destul de multe spaţii verzi, că sunt mulţi copaci, unii mai în vârstă, alţii plantaţi în ultimii ani. Bineânţeles cei care au rămas în picioare, cei care nu au fost rupţi de persoane care au "capul rotund cu mintea în colţuri". Dar revenind la copacii din Câmpina. Frumoşi, cu un coronament frumos, bogat...de fapt foarte bogat prin unele locuri. Atât de bogat încât, dacă ai o imaginaţie bogată,  o vezi pe Ceetah, care, prin limbajul semnelor, vrea să te anunţe că în copac este un indicator. Bine, dincolo de el. Sau de o Ceetah care să-şi pună lăbuţele peste ochi, uimită de ceea ce...nu se vede. Cele două fotografii, din stânga şi din dreapta, ilustrează clar acest lucru. Lăsând deoparte indicatoarele rutiere, să trecem la "potecile" de pe anumite străzi, că trotuare nu le putem denumi.
Trec oamenii prin zonele respective şi zici că se întâlnesc cu un japonez, pe care-l salută. Şi vorbim aici de oameni cu o statură normală. Şi pe aici maimuţelele şi-ar putea face de cap, ar putea face nişte giumbuşlucuri. Maşinile sunt camuflate de crengi, iar în unele locuri Ceetah ar putea să-i dea lecţii la paralele lui Dan Grecu. Repet, este bine că avem copaci, dar măi oameni buni de la Atelierul de Sere al Primăriei, nu credeţi căar fi cazul de o toaletare a acestor arbuşti, să mai vadă omul un indicator rutier, să nu se mai aplece când trece pe sub vreun copac, nu de alta dar poate face şi vreo discopatie lombară acută. Sau vreţi un scenariu gen "Planeta maimuţelor - Revoluţie"? în care inginerul Malcolm negociază cu Cesar, liderul primatelor, o înţelegere care le-ar permite o convieţuire?

P.S. În cel mai rău caz, dacă nu se face nimic în sensul toaletării arborilor, poate dăm nas în nas şi cu Chewbacca, aşa de amorul artei. Dacă asta vreţi, nu uitaţi să-i anunţaţi şi pe cei de la Centru de informare turistică. Am putea avea o grădină zoologică imaginară. Şi puteţi să organizaţi şi un concurs: Cine găseşte indicatorul rutier! Câştigătorul îl poate lua acasă, că acolo unde este montat nu este de nici un folos.
Relu NISTOR







marți, 17 mai 2016

CIVILIZAŢIE...CABALINĂ (NU CANIBALĂ)!!!

Iată două fotografii care te pot pune pe gânduri! Eu m-am gândit din prima...ghiciţi la ce? La Consiliul Local Câmpina. De ce? Pentru că de multe ori s-a ridicat problema ca cetăţenii din urbea noastră să poată "închiria" un loc de parcare, bineânţeles prin plătirea unei taxe anuale. S-a vorbit degeaba, nu s-a rezolvat nimic. Că aşa este la Câmpina. Dar iată dovada vie că se poate, nu doar pentru maşini, ci şi pentru caii şi căruţele din dotare. După cum am spus pozele nu sunt făcute în Câmpina, ci în Constanţa. Dar vreau să remarc un lucru: sunt "rezervate" două locuri, unul pentru cal şi unul pentru căruţă. Vreau să mai spun ceva: fotografiile sun făcute la distanţă de o oră, timp în care "stăpânul" locurilor de parcare nu s-a mişcat din loc. Şi nici măcar nu era priponit! Cum facem şi noi, câmpinenii, să avem un loc de parcare? Ne cumpărăm un cal?

"Mă dusei la Lunca Mare
Legai calul de-o cicoare
Cicoarea s-a uscat
Calul lu Gheorghe-a plecat"

Nu mai ştiu continuarea, dar cred "că calu" lui nea Gheorghe nu a ajuns tocmai la Constanţa.

Relu NISTOR


DUPĂ 23 DE ANI!!!



Eu şi Blondu (Bogdan Guiu)...după 23 de ani. Nici nu se vede că am îmbătrânit. Ochelarii de vedere sunt de "fentă!!!"

duminică, 15 mai 2016

GAFĂ ELECTORALĂ!!! CÂNDEA vs TISEANU


Constantin Cândea
yesterday at 8:39 am

şi...o poză, cea din partea dreaptă a blogului. Imediat ce acest afiş trucat al contracandidatului dl. Contantin Cândea(PSD), şi anume dl. Horia Tiseanu(PNL), a fost postat pe facebook, la rubrica "Eşti din Câmpina dacă...", au apărut imediat şi reacţiile celor care navighează pe net. Le-am şi eu pe citit pe toate, am comentat şi eu, şi pot să spun că majoritatea celor care au văzut acel afiş nu au fost prea încântaţi, aşa că fiecare şi-a exprimat punctul de vedere. Uneori chiar virulent. Astăzi, bănuiesc că după ce a citit ce au avut de spus câmpinenii, la adresa afişului trucat, dl. Constantin Cândea a intrat din nou pe facebook, pentru a da o explicaţie. O să redau întreaga declaraţie a domniei sale, fără să fac nici o mofificare.

Constantin Cândea: "Ma bucur ca o simpla postare a putut atrage atatea comentarii. Nu inteleg de unde atata rautate, chiar ura! Noi consideram ca toti campinenii trebuie sa cunoasca ADEVARUL despre investitiile cu care se lauda unul dintre candidatii la functia de primar. Daca ADEVARUL provoaca asemenea reactii, e in regula. Nu a spus nimeni nimanui cum sa voteze sau pe cine, noi doar am considerat ca oamenii trebuie sa fie in deplina cunostinta de cauza inainte de a-si exercita dreptul democratic la vot. Sunt multe de spus la fiecare in parte, dar, repet, noi nu vrem decat sa se stie ADEVARUL! In plus, va rog sa nu uitati ca nici un primar nu face ceva cu banii lui, ci cu banii dvs! Daca nu va intereseaza cat si cum s-au cheltuit banii dvs, e in regula, dar poate sunt si oamenii in Campina care vor sa stie aceste lucruri. Toti oamenii au dreptul la o parere, inclusiv politica, toti au dreptul sa stie ADEVARUL! Si apoi sa viteze fiecare cu cine vrea! Si v-as fi foarte recunoscator tuturor daca am pastra o decenta in limbaj! O duminica frumoasa!"

Deşi este duminică, l-am contactat telefonic pe dl. Horia Tiseanu pentru a vedea care este puntul de vedere al dânsului faţă de acest "capitol" al campaniei electorale. Răspunsul a fost scurt şi la obiect.



Horia Tiseanu: "Am aflat de postarea acestui afiş pe facebook. Astăzi am făcut o plângere la Autoritatea Electorală Permanentă, pentru denigrare, modificarea şi mâzgălirea afişelor electorale. Aşteptăm să aibă o reacţie, să scoată acel material de pe facebook. Noi nu facem o campanie electorală negativă".

Poate că dl. Horia Tiseanu ar fi vrut să spună mai multe, sunt convins că ar fi avut ce să spună, dar nu a făcut-o. A spus clar în discuţia prin telefon că nu va face campanie negativă. Acum aşteptăm să vedem care va fi reacţia dl. Constantin Cândea, care într-un fel sau altul, i-a "ridicat mingea la fileu" dl. Horia Tiseanu. Vom trăi şi vom vedea ce se va întâmpla în continuare. Oricum deja există o plângere la Autoritatea Electorală Permanentă. Vor mai urma şi altele sau vom avea o campanie "curată"? Alegerile se apropie cu repeziciune. Vă voi ţine la curent cu noutăţile.
Relu NISTOR

sâmbătă, 14 mai 2016

MERGEŢI LA VOTARE?

La finalul materialului în care am întrebat 10 câmpineni dacă îi cunosc pe cei 8 candidaţi la Primăria Câmpina, material pe care un cititor câmpina l-a sintetizat prin: "Trista realitate, paradoxal atât de distractivă prin percepţia publică"...am promis că o să vă prezint şi răspunsurile celor 10 câmpineni la întrebarea: "Mergeţi la votare?". După cum o să vedeţi, răspunsurile lor ar trebui să le pună nişte serioase semne de întrebare politicienilor câmpineni. Ce rezultă pe un eşantion de 10 persoane? Că un mare procent dintre câmpineni vor merge la vot...doar ca să anuleze buletinul de vot. Iată răspunsurile, în aceeaşi ordine ca la celălalt sondaj, la întebarea: "Mergeţi la votare?"
1. Nu mă duc. Nu am de ce.
2. Merg doar ca să votez la Consiliul Local. Mi-ar fi plăcut să votez un anume consilier local, nu o listă.
3. Da. Merg la vot. Vreau să votez.
4. Nu ştiu dacă merg la votare. Dacă îmi dau vreun cadou...mă duc!
5. Băi...mă duc! Este un drept şi o obligaţie într-o societate democratică. Dar mă duc ca să-l anulez. Aşa o să-mi exprim eu dreptul la vot.
6. Eu mă duc la vot. Dar ştiu că indiferent ce aş vota...lucrurile vor sta la fel.
7. Da, merg la vot. Şi îi votez cu mare drag pe toţi. Anulez votul. Decizia mea...care reflectă realitatea de zi cu zi.
8. Da, merg la vot, ca să nu fie drumul gol. Dar de votat...îi votez pe toţi. Nu îmi place niciunul.
9. Cred că mă duc. M-am dus mereu. Dar nu prea ştiu pe cine să votez. Să încerc vreo "prospătură"? Să nu fac şi mai mult rău.
10. Măi, mă duc. Nu de alta, dar îmi este frică să nu îmi fure ăştia buletinul de vot. Dar o să pun vreo 3 ştampile ...acolo! Chiar că nu am cu cine să votez!

Dragi candidaţi, acestea sunt răspunsurile celor 10 câmpineni. Puţini, ce-i drept. Dar....totuşi? Ce o să avem? Prezenţă bună la vot şi în acelaşi timp un vot de blam la adresa politicienilor, prin anularea votului? Chiar atât de tare s-au săturat oamenii de voi? Nu răspundeţi...este o întrebare retorică!
Relu NISTOR

ASTA DA..."CAMPANIE"!!!

Aproape că nu am nimic de spus! Şi totuşi o să spun. După ce în urmă cu ceva timp am prezentat un material cu nişte porcării desenate pe câteva ziduri din Câmpina, toate de prost gust, am acum ocazia să vă prezint şi altceva. Ceva frumos, spun eu. Adică... intersecţia str. Conductelor cu Bolintineanu a devenit...mai frumoasă! Nu ştiu dacă a fost un el sau o ea, dar gestul este senzaţional. Bănuiesc că beneficiarul locuieşte prin zonă, aşa că de fiecare dată când iese din casă sau se întoarce din oraş, primeşte un simplu TE IUBESC! Sincer...susţin "campania" băiatului sau fetei care a scris pe asfaltul rece un mesaj atât de cald. Nu mă interesează dacă este legal sau nu, dar nu sunt singurul care a văzut cum în intersecţie este scris mare, cu un spray...TE IUBESC! Vă spun că oamenii se opresc, se uită şi pe feţele lor apare un zâmbet aparte. Cel puţin pe faţa celor care ştiu ce înseamnă acest lucru. Sper că autorul a avut curajul să-i spună şi pe viu grai acest lucru persoanei pe care o iubeşte. Să nu rămână un/o anonim/anonimă în viaţa celui/celei care este beneficiarul declaraţiei.
Relu NISTOR




joi, 12 mai 2016

TRISTA REALITATE, PARADOXAL ATÂT DE DISTRACTIVĂ ÎN PERCEPŢIA PUBLICĂ (E.P.)

C
CINE ESTE? CE PĂRERE AI DESPRE EL/EA?
Păreri sincere ale câmpinenilor despre cei 8 candidaţi
la Primărie!!!


Au trecut câteva zile de când a început campania electorală şi m-am gândit să fac un mic sondaj, să văd cum stau lucrurile. Am pus mâna pe telefon şi am stat de vorbă cu 10 câmpineni, de vârste diferite, cu ocupaţii diferite, pasionaţi de politică sau nu, pensionari, chiar şi şomeri. Le-am citit numele candidaţilor la primărie şi partidul din care fac parte. Şi am adresat două întrebări:
- Îl/o cunoaşteţi?
- ce părere aveţi despre candidat?
Iată acum lista cu cei 8 candidaţi la Primăria municipiului Câmpina:
1. Horia Tiseanu (PNL)
2. Constantin Cândea (PSD)
3. Daniel Ioniță (ALDE)
4. Ionuț-Adrian Pițigoi (PMP)
5. Andrei Istrate (UNPR)
6. Vlad Anghelescu (PRU)
7. Nicoleta Gherman (PSRO)
8. Vasile Florin Anghelescu (PP-LC)
Mai jos veţi vedea care sunt răspunsurile celor zece subiecţi, la cele două întrebări legate de cei opt candidaţi(în ordinea numerelor de pe tricouri) pentru postul de primar. Merită citite răspunsurile. Eu nu o să comentez. Savuros!

Subiectul 1:
1. Da, îl cunosc. Este primar în funcţie şi cred că vrea să câştige alegerile.
2. Nu îl cunosc. Nu ştiu nimic despre el.
3. Da, îl cunosc ca şi candidat. Nu ştiu nimic despre el.
4. Nu îl cunosc. Nu ştiu nimic despre el.
5. Mă laşi! Cine e ăsta? Habar nu am!
6. Nu îl ştiu? Dar de unde îi scoţi pe ăştia?
7. Cine? Şi candidează pentru funcţia de primar?
8. Nu îl cunosc nici pe ăsta. Sper că e ultimul pe care-l citeşti.

Subiectul 2:
1. Da, îl cunosc. Cred că s-a "umplut". Nu îi mai trebuie. Dar participă pentru că nu se mai satură.
2. Nu îl cunosc. Nu ştiu nimic despre el. Am auzit de numele ăsta...şi atât.
3. Nu îl cunosc nici pe el, nici partidul.
4. Nu îl cunosc. E fiul doctorului?
5. Nu îl cunosc. Şi nici nu îmi place UNPR-ul.
6. Nu îl cunosc. Iar partidul... niciatât!
7. Nu. Habar nu am. Cine mai e şi ăsta?
8. Nu îl cunosc. PP-LC? Ce dracu e ăsta?

Subiectul 3:
1. Da. Este cel mai bun dintre toţi.
2. Da, îl cunosc, dar nu mă interesează. Un fost miliţian. Slăbuţ pentru primar, nu are stofă.
3. Da, îl cunosc. Fleaşc! E moale. Nu are nici o treabă cu primăria. Nimic notabil în viaţa lui.
4. Da, îl cunosc, dar nu personal. Nu îmi spune nimic. Nu am încredere în el. Nu ştiu ce a făcut pentru urbe. E veşnicul candidat.
5. Nu îl cunosc. Dar fiind candidatul UNPR nici nu vreau să aud de el. Nu vreau să votez candidatul unui general fără armată.
6. Nu îl cunosc. Numele partidului nu îmi spune nimic. Este un partid de circumstanţă.
7. Nu ştiu cine este. Un partid fără noimă.
8. Îl cunosc. Un tip serios. Dar nu are nici o şansă. De la asigurări la primărie este o distanţă mare. Îl recomand ca şef de scară.

Subiectul 4:
1. Da, îl cunosc. Va fi viitorul primar!
2. Nu. Nu îmi spune nimic numele ăsta.
3. L-am văzut pe net. E simpatic, dar...pluteşte. Nu are nici faţa nici capacitatea de a fi primar. Un glumeţ trist!
4. Nu îl cunosc. Ăsta e băiatul lui Piţigoi?
5. Bă, UNPR nu s-a desfiinţat încă?
6. Ăsta e un partid nou? Numele nu îmi spune nimic. Necunoscut.
7. Asta e fata lui Gherman de la Şcoala de şoferi? Nu o ştiu.
8. Cine e ăsta? Ce partid e ăsta? Tradu-mi!

Subiectul nr.5:
1. Da, îl cunosc. Bun organizator, dar a intrat într-un joc dubios.
2. Da, îl cunosc. E cam trecut, sau ceva de genul ăsta. Nu cred că este în temă cu ceea ce înseamnă administraţia locală.
3. Da, îl cunosc. Nu poate fi primar. E limitat.
4. Nu îl cunosc. Nimic altceva.
5.Nici pe ăsta nu îl cunosc. Un partid în degringoladă.
6. Mă, oamenii ăştia cine mai sunt? Nu îmi spune nimic numele ăsta.
7. Am auzit de ea, dar nu mai ştiu în ce împrejurări. Partid nereprezentativ.
8. PP-LC? Mă bufneşte râsul. În plus...efectiv în plus! Numele nu îmi spune nimic.

Subiectul nr.6
1. Da, îl cunosc. A făcut ceva pentru oraş. Dar vreau să îi reproşej că atunci când organizează câte ceva, gen 8 martie, nu invită decât femeile din partidul lui.
2. Da, îl cunosc. Nu ştiu prea multe despre el, dar cred că este un om cult.
3. Da, din vedere. Beleuzul ăla blond? Nu am o părere bună despre el. El nu mă cunoaşte pe mine.
4. Da, îl cunosc. E ăla care umbla mereu cu Jenica Tabacu. Nu are nici o calitate. Nu are ce căuta la primărie.
5. Nu am auzit de el..nu am nici o părere.
6. Nici pe ăsta nu îl cunosc. Dacă nu e cunoscut de lume nu are ce căuta la primărie.  
7. Nu o cunosc şi nu îmi pot da cu părerea.
8. Cine? Nici măcar nu ştiu ce e ăla PP-LC!

Subiectul nr.7:
1. Da, îl cunosc. Eu merg în continuare cu el. A făcut câteva lucruri bine. Putea mai mult, dar cred că nu a fost lăsat de consilierii locali, care sunt de cacao.
2. Îl cunosc. Este un securist. Şi atât! Oraşul ăsta nu merită aşa ceva.
3. Îl ştiu. Este un porc şi un măgar. Aş vrea să-mi publici şi numele, dar ştiu că nu o s-o faci.
4. Da, îl cunosc. Să-şi vadă de păsăricile lui.
5. Cine e ăsta? Un necunoscut nu poate candida la funcţia de primar.
6. Nu îl cunosc. Un necunoscut pentru oraş.
7. Asta cine dracu mai e? Şi ce partid e ăsta? Mai bine candidam eu, că mă cunoaşte mai multă lume.
8. Nu îl cunosc. Un necunoscut pentru oraş.

Subiectul nr.8:
1. Da, îl cunosc. O şulfă bătrână, unsă cu toate alifiile. Nu cred că poţi avea încredere în el.
2. Îl cunosc. Este prea moale pentru funcţia de primar.
3. Îl cunosc. Nu ştiu prea multe despre el, dar nu cred că o să ia prea multe voturi.
4. Din nefericire îl cunosc. Ar fi ultimul om pe care l-aş vedea în funcţia de primar. V-aţi ţăcănit la cap?
5. Da, îl cunosc. Un băiat bun, dar cu un asemenea partid în spate nu cred că o să ia nici măcar numărul de voturi câţi membrii are partidul.
6. Nu îl cunosc. Atât.
7. Este din Câmpina? Este prima oară când aud numele ei.
8. M-aţi băgat în ceaţă! Cine? Şi ce fel de partid e ăsta?

Subiectul nr.9:
1. Da, îl cunosc. Ce a făcut până acum pentru Câmpina e OK. Dedesubturile nu le ştiu.
2. Nu ştiu! Parcă îmi spune ceva numele ăsta. Dar atât!
3. Nu ştiu. Habar nu am cine e!Nu am ce comenta.
4. Nu ştiu cine e! E fiul lui Piţigoi?
5. Nu îmi spune nimic numele lui.
6. Nici atât! Acum aud numele ăsta. Nu am văzut nici măcar un afiş.
7. Doamne! Ce partid mai e şi ăsta şi cine e ea?
8. Da....şi pe ăsta îl ştiu!!! La fel ca şi pe ultimii. Habar nu am.

Subiectul nr.10:
1. Da, îl cunosc. Părere neutră. A cheltuit bani.
2. Nu îl ştiu. Dar are un partid tare în spate.

3. Nu îl ştiu. Chiar deloc!
4. Am auzit de el. O părere proastă.
5. Nu îl ştiu.
6. Mamă! Ce fel de partid e ăsta? Cât despre el...nu ştiu nimic.
7. Mama mea!!! O pată de culoare printre ei.
8. Ce partid e ăsta? Şi cine e el?
Acestea au fost răspunsurile celor 10 câmpineni, răspunsuri pe care le-au dat... ştiind ce spun. Eu am numele lor, dar nu o să le fac publice. Cât despre concluzii...sunt toate ale voastre. În materialul următor o să vă dau şi răspunsurile celor 10 câmpineni la întrebarea simplă: Mergeţi la votare?
Relu NISTOR

marți, 10 mai 2016

MAŞINA NIMĂNUI?!!!?


 Dacă cineva din Câmpina vrea să vadă cu adevărat o maşină care poate intra cu brio în programul "RABLA"...nu trebuie decât să facă o plimbare pe strada Tudor Vladimirescu. Pe strada cu pricina, printre alte maşini de toate soiurile, se află şi o "relicvă", a ceea ce a fost cândva o Dacie. Unul dintre locatari m-a contactat şi m-a rugat să prezint acest caz autorităţilor. De ce? Pentru că "piesa de muzeu", cu numere de Bucureşti, zace pe această stradă, ocupând un loc de parcare, de ani buni de zile. Am fost în zonă, am stat de vorbă cu câţiva oameni care locuiesc în zonă...şi nimic. Nimeni nu ştie nimic şi vorba unui domn: "parcă m-am obişnuit cu ea aici, face parte din decor". Trecând peste glumă, dacă îmi aduc eu bine aminte, la un moment dat se horărâseră ăştia de la primărie şi ridicau toate maşinile care nu mai erau în stare de funcţionare şi ocupau locuri de parcare. Am fost şi eu la o astfel de acţiune, prin cartierul Turnătorie. Se pare, însă, că "Dăcioara" cu pricina este dată cu vopsea invizibilă. Ori autorităţile nu au văzut-o, ori vor să facă vreun muzeu. Certe sunt câteva aspecte:
-oamenii au sesizat autorităţilor existenţa maşinii...ce-i drept doar verbal;
-la prima vedere, maşina încă nu a intrat pe mâna "culegătorilor" de fier vechi, sau cine ştie pentru a "împrumuta" câteva piese de schimb;
-are patru roţi, dar sunt "una cu pământul".
Există şi un "amănunt"...aş spune eu interesant: când s-a asfaltat strada Tudor Vladimirescu, băieţii de la asfaltare s-au cam împiedicat de ea. Aşa că au mutat-o pe partea cealaltă a drumului. Şi tot nu s-a sesizat nimeni. Din spusele unora "rabla" zace pe această stradă de mai bine de 10 ani. Aşa o fi, nu ştiu. Dar ştiu că este de mult timp acolo. Pentru a ajuta autorităţile, care până acum nu au văzut maşina fantomă, prezint aceste fotografii, în care se vede şi numărul de înmatriculare: B-12-GZN. Să fie de la guzgan? Haideţi oameni buni, faceţi o verificare...şi dacă nu o duceţi la fier vechi, săltaţi-o şi daţi o fugă până la Bucureşti. Ar fi tare să-i parcaţi maşina în faţa blocului sau a curţii. Poate a uitat omul unde a lăsat-o!
Relu Nistor




luni, 9 mai 2016

Clasa I cu specializare înot: 50%-50% şanse de înfiinţare!

Am mai scris despre dorinţa de înfiinţare a Clasei I cu specializare înot, la Şcoala Generală Ion Câmpineanu. Nu numai eu, ci şi alte persoane care chiar consideră că o astfel de clasă ar fi binevenită şi că trebuie făcut tot ce se poate, pentru "a nu pierde acest tren". Pe ultima sută de metri, după o întâlnire a cadrelor didactice cu părinţii, care a avut loc vineri după-amiază, întâlnire la care a participat şi primarul Horia Tiseanu, lucrurile se pare că merg pe un făgaş bun. În urma unei discuţii telefonice purtată cu doamna Doina Aura Văsii, directorul Şcolii Generale Ion Câmpineanu, am aflat că până la ora la care scriu acest material(18.00), s-au înscris pentru această clasă 14 elevi. Un număr care poate face posibilă înfiinţarea clasei cu specializare înot. În cursul zilei de marţi se va merge la Inspectoratul Şcolar Prahova, cu o adresă, prin care se va cere aprobarea înfiinţării clasei, chiar şi cu 14 copii. Întrebată care sunt şansele de reuşită, doamna Văsii a răspuns 50%-50%. Oricum, pentru ca toate să meargă "unse", reprezentanţii şcolii trebuie să se mişte foarte repede. Totul depinde acum de Inspectoratul Şcolar Prahova.
Relu NISTOR