Pentru sugestii

Contact : campinaradar@gmail.com

luni, 29 iunie 2015

ALEGERI. MÂINE.VOTEZI?

ALEGERI. MÂINE.VOTEZI?

Aloooo! Domnilor politicieni, haideți să vedem împreună niște răspunsuri ale câmpinenilor. Trebuie să îmi cer scuze, dar unele răspunsuri chiar nu puteam să le postez. Erau cu referiri la mame. Însă, domnilor politicieni, uitați-vă bine la răspunsuri. Ar trebui să înțelegeți ceea ce deja știți. Poporul, omul de rând, v-ar trimite la canalul Dunăre-Marea Neagră. Sau la Jilava. Sau la DNA! 

1. Da. Pe Traian Băsescu. Pentru că a fost cel mai bun președinte pe care l-a avut vreodată România. Ha Ha Ha!
2. Nu m-aș duce la vot. Nu prea mai am pe cine alege. Pe cine să aleg? Pe mama? Toți sunt niște incompetenți. Nu poți spune că...bă...pe ăsta îl aleg!
3. Da. Aș merge! Numai să văd ce am de ales. Habar nu am cine sunt cei de pe liste. Sincer, aș prefera să apară unul pe care nu îl cunosc. 
4. Nu. Nu mai vreau. Nu mai știu pe cine să aleg. Nu mai am încredere în nimeni și nu mai votez pe nimeni. Dacă mă duc, mă duc să pun vreo 70 de ștampile, pe toate partidele. Să stric votul. 
5. Nu mă duc...și cu asta basta. Să iasă cine o vrea. Dacă mă duc pun 7 ștampile pe una...dar oricum cred că le schimbă. Este o șmecherie totală. Șmecheri și hoți, hoți și șmecheri. Nu mai poți să mergi nici până la colț!
7. Nu aș merge la vot. Pentru simplu fapt că nu am pe cine să votez. Atât! Pur și simplu. Mai ales că s-a băgat din nou votul pe liste. Suficient pentru mine să nu mă bag. Să se aleagă între ei. 
8. Da, aș merge la alegeri. Și m-aș alege pe mine. Altă opțiune nu am. Atât! 
9. Nu m-aș duce la alegeri pentru că nu mă interesează. Nu aș avea cu cine să votez.
10. Nu m-aș duce pentru că mă afectează prea puțin. Indiferent cine ar fi... ”same shit”


Nici eu nu o să mă duc la vot! La circul pe care l-am văzut în ultima perioadă...parcă aș vrea să fiu undeva... departe. Să nu îi mai aud, să nu îi mai văd. Dar sunt aici...și o să commentez. Domnilor politicieni, chiar nu vedeți că oamenilor le-a venit acru când vine vorba de voi? Chiar nu aveți oglinzi acasă? Sunt sigur că măcar câțiva oameni care citesc acest material vă vor împrumuta o oglindă. Am vrea să știm ce vedeți în ea! A, dar să nu uităm, aveți deja o oglindă în Câmpina în care vă vedeți! Cu toate reușitele voastre. Tot înainte!

Relu NISTOR / C.L.
Hai...PA PA!




sâmbătă, 27 iunie 2015

IA DE AICI!

IA DE AICI!

O rubrică nouă. Poezie, satiră, catrene...ce mama zmeilor.. vreți voi!
Nu este ideea mea. Să vedem primul temerar. Aștept și alți temerari. Promit că tot ce-mi trimiteți pe tulburelu@yahoo.com va fi publicat. Cu nume sau pseudonim.

NU SAR...CÂT VREI TU
(by SPIN)

Lăsați-mă chiar să trăiesc
Din când în când să și gândesc
Să spun ce vreau cu gura plină
Și să nu simt vreun pic de vină.
Să simt cum gândul chiar se mișcă
Cum vorba multă chiar îi pișcă
Să văd prea des o mutră tâmpă...
Care nu știe ce se întâmplă! 
Cuvintele-i trec pe lângă cap 
De parcă ai vorbi cu-n țap
Tu dai din gură, te agiți
Mai faci scandal, poate și țipi!
Pe ei îi doare drept la bască
Și tu rămâi un gură-cască!
Dar până când va fi așa?
Când poate tu...chiar și gașca
Ne veți vedea...ca altceva.
Să spun da, sau să spun nu?
Să spun așa cum zici chiar tu?
Iertare-mi cer...chiar de te mint
Dar spun așa...cu-n pic de avânt:
Ați vrea să tac
Dar nu vă iese
Vorbesc acum, și ieri și mâine
Dar nu uitați.. va fi poimâine
Când vorba spusă spre un țap
Chiar vă va pune la proțap.
Și dacă crezi că o să sar
Cam cât vrei tu, peste un gard
Te-anunț acum, cu mult regret
Ești un nimic, nimic concret!

Îl salut pe SPIN. Sper să mai fie și alții. 




joi, 18 iunie 2015

ROMÂNUL ȘI CONCEDIUL Unde ai intenționa să mergi în concediu?

ROMÂNUL ȘI CONCEDIUL
Unde ai intenționa să mergi în concediu?

Super tari răspunsurile. Așa...ca la români. Ce este bine e că hazul de necaz nu a dispărut! Consider că oamenii care mi-au răspuns la telefon...”sunt bine cu capul”. Dar haideți să vedem ce au răspuns.

1. Dacă o să am și bani...o să trec și drumul.

2. Nu știu. Aș vrea să merg la mare, dar nu știu dacă îmi permit financiar. 

3. Aș vrea să merg la Lisabona. Sper să am această posibilitate.

4. La ski nautic....în Austria!

5. Unde intenționează buzunarul. Ăla este cel mai important. Apoi vorbim!

6. Acasă. Nu am bani!

7. În sânul familiei!

8. Cred că la Vamă! Că acolo nu am prea mult de plătit. Mă descurc. Iau băutură din vamă, la Duty Free. Este aproape. Dacă aveam finanțe mă duceam în Creta.. 

9. Cu soacra mea. La cimitir. La banii pe care îi am... doar acolo mă pot duce!

10. Undeva în Prahova, municipiul Câmpina. Din motive financiare și...gospodărești...ca să zicem. 


De obicei intervievez doar 10 câmpineni. Dar cineva a vrut neapărat să commenteze. Așa că avem 11.

11. În p..ă cu liftul! Doar dacă am noroc la LOTO mă duc la pescuit în Deltă.

De data aceasta o să îmi țin părerile acasă. Acolo unde îmi țin și concediul. Dar un grătar pe gârlă tot o să fac. Sper să nu vină vreun polițist să mă întrebe de calitatea micului. Dacă mă întreabă de locație...îl întreb despre concediu. Așa...de scurtă durată! Pentru el!

Relu NISTOR / C.L.
Hai...PA PA!




ȘOFERII DE AUTOBUZ...ȘMECHERI NENE! Vâj, vâj, vâj!

Vâj, vâj, vâj! 

Șoferii de autobuz! Sau de maxi-taxi! O categorie aparte. Dacă i-ar întreba cineva cine se cred...ar spune...angajați! Numai că ei se află la volanul unui autovehicul de câteva tone. În care sunt pasageri. Mai sunt și pietoni. Dar șoferii chiar cred că mașina aia se oprește în câțiva metri în caz de frână?! Cineva mi-a spus că se cred regii șoselelor. Că ei sunt cei mai buni. Ce crede omul de rând? Întrebarea a fost: merg cu viteză?


1. Merg cu viteză. La trecerea pentru pietoni trebuie să te retragi. Îți este frică. Și am zis...treci....du-te dracu!

2. Da! Nu aș traversa strada nici pe trecerea de pietoni. Am pățit-o când a trebuit să o iau la fugă pe trecerea de pietoni, având copilul în cărucior. 

3. Din când în când îi mai văd cum le dau în goarnă. Nu știu cât de sigur este.



4. Șoferii sunt cam tălâmbi. Tăntălăi. Am văzut asta, mai ales când sunt client. Pasagerul este client și vrea să ajungă acasă!

5. I-am văzut cum merg pe stradă. Merg cu viteză. Nu neapărat acest aspect mă deranjează, ci faptul că nu încetinesc la trecerile pentru pietoni.
  
Scurt și la obiect! Cele cinci păreri sunt pertinente. Cred că nu este nici unul dintre noi care să nu fi văzut cum trec autobuzele, mai ales pe anumite porțiuni de drum, cu viteze de ai nevoie de radar. Mulțumesc celui care a sesizat problema!

Relu NISTOR / C.L.
Hai...PA PA!

marți, 16 iunie 2015

AMATORUL...Anonim!!!

AMATORUL...Anonim!!!

Ai ceva de spus? Spune! Dar asumă-ți scrisul!

O să redau textul așa cum mi-a fost trimis. Nu spun că existența unui adevăr poate fi văzută de oricine...dar să îți expui un punct de vedere și să te semnezi...anonim? Omule...așa o să rămâi. Hai să vedem ce spun câmpinenii. Semnează omule, semnați oameni, dacă vă ține! Anonimule... răspunsuri pentru tine referitor la... anonimat. Referitor la subiectul cu preoții.
DAR MAI ÎNTÂI SĂ ÎȚI CITIM TEXTUL.
NECORECTAT. L-am primit pe facebook!

”Anonim12 iunie 2015, 09:52
Mda... In 1931, daca intrebai 10 nemti la intamplare ce parere au evreii despre evrei, ti-ar fi spus chestii similare. Voi aveti senzatia si convingerea ca faceti presa, dar faceti niste magarii mai mari decat voi, pe care intr-o buna zi nu o sa le mai puteti controla. Si cand o sa explodeze mamaliga, tot voi o sa veniti cu pretentii de mediatori, dupa ce ati marit focul pana l-ati scapat de sub control.
Presa nenica, nu carcala! Vai mama voastra! Aveti calificari de lacatusi, dar va vedeti mari (de)formatori de opinii...”

Anonimule... citește mai departe!

1. Nu este normal. Este anonim oriunde. O fi unul care este popă.  Sigur este unul care este popă sau unul pus de un popă. De ce se ascunde în spatele anonimatului? Ca idee... scrie numele tău...și apoi mai scrii și ANONIM.

2. De ce nu își spune numele? Dacă are ceva de spus... de ce se păzește în spatele anonimatului? Să își scrie numele dacă are ceva de spus!

3. Dacă ai un nume și ceva de spus... de ce nu o faci așa cum trebuie? Nu vrei ca lumea să știe că tu ai spus asta? Atunci rămâi anonim.

4. Comentează? Dacă da.. este păcat... pentru că nu au curajul să recunoască cine sunt. Nu este OK. Dar... se întâmplă și la oameni mai mari. Dacă înțelegi ce vreau să spun.

5. Oricine comentează ar trebui să  îi asume ceea ce spune. De ce să te dai drept anonim? Strigă în gura mare! Ai ceva de spus... spune... ce pi..da cui o fi!

6. Nici nu contează părerea lui. Ești un nimeni. Ești zero. Să îți vedem fața. Nici nu m-aș obosi să stau de vorbă cu tine. La revedere!

Anonimule...nu știu unde mi-am pus diploma de lăcătuș. Poate mi-or fi furat-o evreii ăia de care vorbeai. Sau nemții! Sunt prea nervos ca să mai scriu...dar...MĂMĂLIGA ești tu! Eu mă semnez de fiecare dată. Spui că noi, oamenii de rând facem măgării? Măi formatorule de opinie, care ești tu, ai citit cele două materiale, sau ți-a făcut cineva un conspect?
Anonimul fără nume...ce dracu caută-n lume?
Te mai aștept! Poate o să ai și idei...și un nume. Te fac moderator! Fac foc mic, așa cum ai spus tu!

Relu NISTOR / C.L.
Hai...PA. PA!
(m-am semnat...ca să ști)


sâmbătă, 13 iunie 2015

TELENOVELELE...și românii!!!!

TELENOVELELE...și românii!!!!

Nu intenționam să fac acest material. Dar o discuție purtată cu o fată m-a făcut să mă întreb: ce părere aveți despre telenovele? Prima părere este a fetei cu pricina. Eu commentez la final. 

1. Le-au spălat creierii la toate doamnele. Își lasă vasele nespălate, rufele murdare, pentru nenorocitele alea de filme. Nu știu ce or fi văzând la ele, cu limba aia turcească stricată. Încerc să stau de vorbă cu mama mea, dar nici nu mă bagă în seamă când începe telenovica. Nu mai are ochi decât pentru decât pentru Franceca, care s-a cuplat cu Fernando...și a făcut un copil cu Rodrigo!

2. Sunt seriale proaste și nasoale.
3. Aoooooleu! Nu le suport. Atât am de spus!

3. Dă-te în aia a mea cu porcăriile astea!

4. Chiar nu vreau să comentez acest subiect. Chiar nu merită. Niciodată nu m-am uitat și nici nu o să mă uit. 

5. Sunt prea siropoase. Lungesc boala.

6. Niște porcării! Povești de adormit copiii. Ăla tare rămâne cu prințesa. Nu se poate întâmpla în viața reală. 

7.M-am lăsat! Nu mă mai uit decât la cele turcești. Alea sunt bune! 

8. Nu pot să mă uit pentru că mă plictisesc cu vorbăria lor inutilă.

9. Telenovelele sunt doar pentru anumiți oameni. Eu nu îmi încarc memoria cu niște căcaturi. 

10. Îmi plac foarte mult. Sunt dependentă de ele. Îmi plac și mă uit pe orice posturi unde se difuzează.

Și să dăm și numărul 11. ”Vânzare de vise. Tot ce nu are românul se vede în serialele astea. Opulență. Românii trăiesc aiurea de 25 de ani, chiar se uită la telenovele?”

Avantajul acestor sondaje făcute de mine este că oamenii chiar pot spune ce cred despre un anume subiect. De bine sau de rău. Am avut 11 păreri. Sincer...și eu le urăsc. Îi mulțumesc fetei care m-a convins, fără să vrea, să fac acest material. Vorba unui prieten...cu Suleiman înainte!

Relu NISTOR / C.L.
Hai..PA PA!




vineri, 12 iunie 2015

RĂSPUNS LA...ceva! EDITORIAL (răutăcios)

Iată un comentariu pe care l-am primit de la Gheorghe Cojocaru (pe facebucă). Referitor la materialul intitulat POPI vs POPI. Nu l-am corectat. Așa cum ar fi trebuit. Însă merită citit. Măi Gheorghe, am dreptul, la fel ca toți cei care au ceva commentat...la o opinie. 

”Si preotii ca si noi muritorii de rand, sunt oameni cu, caractere diferite, cu defecte si calitati, aspiratii inalte, sau mai putin, dar de aici si pana la, a te lega de slujitorul Domnului ca si institutie si implicit de Casa Domnului, ca si autoritate sacra si netagaduita, asupra romanului neaos,dar iubitor de Dumnezeu, poate de multe ori neinteleasa de mintea omeneasca, chiar este o mare mojicie, o impertinenta si nu in ultimul rand o mare blasfemie, care nu poate porni decat de la o persoana mica, seaca, urata si fara umbra!”

1. Sunt înalt
2. Sunt ud (m-a prins ploaia)
3. Nu sunt urât (decât de dușmani)
4. Azi chiar mi-am văzut umbra

Așa...măi Gheorghe, că ai reușit să mă enervezi...pun diacritice la text...o parte din el!
”Neînțeleasă de mintea omenească, chiar este o mare mojicie, o impertinență și nu în ultimul rând o mare blasfemie”.

Alooo...cred că mintea omenească poate să meargă pe calea ei. ”Autoritate sacră și netăgăduită”? Ar trebui să te apuci de bancuri. Că sunt destule cu popi. Poate că îl ști pe ăla cu... cine mi-a furat bicicleta? Mai vorbim....sau NU! Poate mă întâlnesc cu Cristian la palinca aia. Adu și tu câțiva popi! 

Relu NISTOR / C.L.
Hai...PA PA!



joi, 11 iunie 2015

POPI vs POPI

POPI vs POPI

(tulburelu@yahoo.com)

În urmă cu ceva timp am scris un material despre preoți și am primit pe mail o întrebare: ”Aș vrea, totuși, să aflu părerea preoților despre alți preoți”. Îmi cer scuze pentru faptul că am modificat întrebarea A.P. Eu am întrebat ce cred oamenii de rând despre ce ”simt” preoții unii despre alții. Iată câteva răspunsuri. Rețineți....ce cred oamenii despre cum gândesc popii unul despre altul.
1. Nu o să spună niciodată o părere (adevărată) pertinentă. Or să bată câmpii cu grație. Toți sunt niște prefăcuți. 

2. Este o mare râcă între ei. Fiecare se luptă să ia cât mai mult. 

3. Mereu o să apară râcă între ei. Sunt invidioși, unul pe celălalt, în funcție de mărimea parohiei. Mereu o să apară discuții referitoare că ăla a ținut o slujbă mai bună. 

4. Cum să fie relația dintre ei? Mâncătorie. Concurență. Exact ca între firme. Mai trebuie să se înscrie la Consiliul Concurenței. 

5. Se înjură unul pe altul. Doar sunt români. Chiar nu cred că au o părere bună unul despre altul.

SUFICIENT! Am auzit prea multe păreri care mi-au întărit o convingere: nu popii aduc lumea la biserică Ei sunt cei care uneori chiar îi îndepărtează. Mi-a povestit un domn în vârstă despre preotul Litră și dascălul Litrișoară, de la el din sat. Domnul P....super tare povestea cu ăia doi. Numai că finalul poveștii, reale, a fost super tare: a întrebat calul de la caleașcă ce părere are despre Litră și Litrișoară. Chiar trebuie să ne oprim la fiecare cârciumă? Concluziile la libera alegere.

Relu NISTOR / C.L.
Hai...PA PA!



miercuri, 10 iunie 2015

FUMĂTORI ȘI NEFUMĂTORI...

FUMĂTORI ȘI NEFUMĂTORI...

”Ce caută un nefumător în locurile special amenajate pentru fumători? De ce ar face scandal?” (cititor campina radar).

Mercic pentru subiect. După cum o să vedeți...sunt doar păreri ale unor fumători. Data viitoare o să adresez aceeași întrebare unor nefumători. Să vedem ce iese. Acum FUMĂTORII. 

1. În cel mai bun caz nu îi deranjează fumul. Altfel nu ar intra acolo. Dar, dacă un nefumător face scandal, ar trebui dat afară. Știe unde a intrat.


2. Chiar că e bună întrebarea! Ce caută acolo? Să se ducă pe bulevard să se plimbe. Eu, ca fumător, intru acolo. Un nefumător...să mergă la o terasă. Fumătorii fac banii la un bar. Dacă nu vrei să intri, nu blamezi fumătorii. Ce caută acolo? Caută și el un pic de conversație, să intre în gașcă. Să fie băgat în seamă.

3. Probabil că acolo vrea să intre. Să înghită fumul. Este treaba lui. Se știe că este local pentru fumători. Intră pentru că așa vrea el.

4. Cât timp este atenționat...nu poate face scandal. Nici eu nu fumez la cofetărie, biserică sau spital. 

 

5. Se ține și el după ăia cu care umblă. Așa că să nu mai facă nici un scandal pentru că și-a ales singur anturajul. Nu i-a sucit nimeni mâna să intre acolo. Așa că... mucles.

Ultimele 5 litere din textul de mai sus spun ...cam totul! Când scriu am o țigară în colțul gurii. De obicei aprinsă. Când ies la un restaurant unde îți este permis să fumezi...drăcia dracului...eu chiar fumez! Dacă nu am voie...nu fumez! Cum ar fi ca eu, ca și fumător, să le interzic nefumătorilor să intre într-un restaurant unde vreo 40 de clienți ”trag din pipă?” Discriminare sau ce? Avem puterea de a alege. Fumători sau nefumători! Simplu.

Relu NISTOR / C.L.
Hai...PA PA!

SĂ FIM TOȚI LA FEL DE HOȚI!!!

SĂ FIM TOȚI LA FEL DE HOȚI!!!
(editorial)

”Aceasta este democrația...să fim toți la fel de hoți!” Nu este afirmația mea, dar...mamă...cât adevăr poate să iasă din gura unui om simplu, care merge la muncă, plătește taxe și impozite...și aude de niște șpăgi de nici nu îți vine să crezi. Ce gândește acel om de rând? Ce mama zmeilor, mă apuc și eu de furat! 
Citez din ceea ce a spus omul: ”Îi văd pe la televizor, vorbesc despre fraude de milioane de euro, sunt chemați pe la DNA...și...cam asta este. Unii au mai ajuns pe la bulău...dar au ieșit destul de repede. Alții mai sunt pe acolo. Pentru un milion de euro aș sta și eu vreo 6 luni pe acolo.”

Greu de înghițit o astfel de informație. Și nu omul de rând este de vină. Politicienii reușesc, cu brio, să îi ”strice” și pe românii care chiar mai cred în țara asta. I-au adus pe români să se gândească la faptul că democrația înseamnă: SĂ FIM TOȚI LA FEL DE HOȚI!!!

Parcă sună a poezie. Are și rimă. Unii s-au amuzat când au auzit expresia! Că hazul nu poate fi furat de nimeni. Dar a mai spus cineva un lucru despre democrație: ”ai dreptul să faci ce vrei, fără să deranjezi pe altcineva.”

Haideți să ne uităm pe lângă noi și să vedem dacă suntem ”deranjați”. Nu la stomac. 
Îmi aduc aminte de un refren, pe care îl voi modifica: ”Hai să ne avem ca frați / Toți suntem puțin furați!” Că așa este în democrație. Dacă nu mă credeți, uitați-vă la televizor. Pe final...furați fraților...este sport național. Poate se vor da și medalii la final. Pe la Jilava!

Relu NISTOR / C.L.
Hai...PA PA! Mă duc să fur ceva!




luni, 8 iunie 2015

STRADA CRUCILOR...

STRADA CRUCILOR...

Din nou fotografii trimise de un câmpinean. Unul care stă la un etaj superior al blocurilor cu 10, de pe str. Tudor Vladimirescu. Până de curând chiar ieșea pe balcon și vedea o stradă pe care o considera...ca fiind ca lumea. Numai că lumea lui s-a cam dus dracului. Așa că cei care lucrează pe acolo au început să facă niște cruci. În asfalt.  

Cred că fiecare dintre noi se întrebă....CE MAMA ZMEILOR FAC ĂȘTIA? Acum asfaltează, acum sparg, iar asfaltează, iar sparg. Însă un lucru este clar...de sus chiar că avem o stradă nouă...STRADA CRUCILOR! Ultimul lucru care mai poate fi văzut pe str. Tudor Vladimirescu ar fi să mai facă și niște șanțuri pe diagonală. Atunci o să scriu de bine despre ei. Până acum zici că joacă x și o. Aș vrea ca cei care iau decizii să se întâlnească pentru 5 minute cu proprietarii de autoturisme. Ce vorbesc aici de 5 minute? Chiar că se lasă cu niște cruci. Dar nu pe stradă! Ci pe marginea trotuarului. Vorba unui locatar: voi chiar vă bateți joc de noi? Eu nu o să dau răspunsul! Ba DA! Nici măcar nu îi interesați....poate doar la alegeri. Dați-le și voi atunci niște cruci. Cu poza lui Tudor Vladimirescu pe ele. 

Mulțumesc C.M.. Mai aștept materiale.

Relu NISTOR. C./ L.

Hai...PA...PA! 


AICI SUNT BANII DVS.?

AICI SUNT BANII DVS.?

Strada Plevnei. Ieșire către Poiana Câmpina. Mai întâi o să vă arăt niște poze făcute de un câmpinean, trimise pe tulburelu@yahoo.com. Apoi o să commentez și eu. În lupta de la Plevna cine conducea? Actualul primar sau Carol I? Toate pozele au fost trimise de un cititor Campina Radar. Titlul îi aparține. Trece zilnic pe acolo. Să vedem...unde sunt banii dumneavoastră, așa cum a spus cel care a trimis pozele.


Cauciucuri, jante, lonjeroane, rulmenți, capete de bară, bielete, pivoți, bucși....etc! I se potrivește numele de strada Plevnei. Cei de prin Consiliul Local or fi trecut de curând cu mașina pe acolo? Nu de alta, dar ei au aprobat fondurile pentru asfaltarea străzii cu pricina. Și dacă aud vreun comentariu legat de faptul că pe acolo trece un filon de sare...mă apuc să mănânc nesărat! Băi inginerii lu pește prăjit, voi ați auzit de consolidarea unei zone? Nu sunt inginer constructor. Dar am intrat și io pe net. Pozele spun totul. Să sperăm că nu o să se întâmple același lucru și pe strada Griviței. Sau pe Oituz. Sau Mărășești. Cât despre săracul Tudor Vladimirescu...revin!
Cam pe acolo sunt banii dumneavoastră. Îi mulțumesc lui M.M. Mai trimite!
P.S. Vorba unui om care locuiește în zonă...de ce mai există indicatoare rutiere cu limitare la 3,5 t...dacă tot timpul trec pe acolo mașini de mare tonaj?

Relu NISTOR / C.L.







Hai...PA...PA! 

sâmbătă, 6 iunie 2015

OM SAU ANIMAL? BRAVO DOM ~LE~...

OM SAU ANIMAL?
BRAVO DOM ~LE~...

Așteptam această fotografie. Nici nu vreau să mă întreb cine a scris mesajul. Este real! Pus pe un copac în capătul satului Melicești. Eu nu vreau să commentez. Ar fi prea dur ce vreau să spun. Însă...BRAVO DOM ~LE~... celui care l-a scris! Sper să nu se oprească aici! Să fie ANIMAL... în continuare. O să fiu și eu. PROMIT!

Relu NISTOR / C.L.
Hai...PA PA!

marți, 2 iunie 2015

NU AM VUT TIMP...telefon! EDITORIAL

NU AM AVUT TIMP...telefon!
EDITORIAL
De mult timp am vrut să scriu acest material. O să fie unul scurt...pentru că...nu am timp! Cum MAMA ZMEILOR să nu ai timp să dai un telefon unui prieten? Așa...ca idee...nene și când stai pe budă ai avea timp. Când ești în mașină, când mergi să-ți iei ceva să bagi la maț, după o partidă de sex, în stație la metrou sau autobuz, până îți pune ăla benzină în rezervor, când vii cu plasa de cumpărături de la piață, când te uiți la televizor, când pur și simplu te plimbi pe stradă, când stai ca prostul în fața calculatorului, când faci un grătar, când ești pe plajă, când ești la cofetărie, etc. 
Cam astea sunt puținele momente în care poți da un telefon. Eu acum mi-am așezat poponețul pe scaun, scriu și vorbesc la telefon cu un prieten. Am timp să le fac pe amândouă. 

P.S. Tuturor celor care spun că nu au avut timp să dea un telefon le spun decât...să își mai cumpere unul nou și pe primul să îl dea de pomană. Și încă un lucru...care ar mai fi momentele în care chiar poți da un telefon?

Relu NISTOR / C.L.
Hai...PA...PA!



luni, 1 iunie 2015

APA TRECE ...PIETRELE RĂMÂN!

APA TRECE ...PIETRELE RĂMÂN!

”O fată care avea nevoie de o îmbrățișare! Nu se uitau băieții după ea. De fapt...nu se uita nimeni. Ciudat?  Era ciudată pentru că nu făcea parte din societatea bazată pe sex și manele.”

 
Cam așa începe materialul următor. Este o scrisoare primită de la o tânără. Inițial nu am vrut să fac nici un material legat de această scrisoare...dar...apare în scrisoare expresia:

”Sunt o ciudată? Deloc! Doar o fată simplă. Cu haine simple, cu gânduri complicate și inima de gheață”


De expresia ”inimă de gheață” am mai auzit. Însă citind scrisoarea în continuare...am avut ocazia să văd cam ce gândește o fată de 17 ani. Ca de exemplu:


”Avea o inimă de gheață...dar știi de ce? Pentru că știa ce vrea, avea scopuri bine definite și nu lăsa pe nimeni sau nimic să o distragă de la ele.”


Gândește! Nu la ce o să scriu eu...ci la ce o să spună fata care a trimis scrisoarea! Aici urmează partea cu băieții. Interesantă... de altfel...și sunt de acord cu ea.


”Pentru un băiat distracția înseamnă doar să se îmbete și să și-o tragă cu oricine.”


Am luat doar puțin din ceea ce a spus fata cu pricina. Nu mă apuc acum să commentez. Trece apa. Pietrele rămân. Așa că pe final mai trec un text. Tot al ei.


 ”Un Derek fără puteri supranaturale, dar în esență un fel de protector cu persoanele de care îi pasă.”




Acesta a fost materialul. Unii îl vor înțelege. Alții nu. Acum fiecare trage concluziile de rigoare. Mai aștept scrisori. tulburelu@yahoo.com.

Relu NISTOR / C.L.
Hai...PA...PA!