Pentru sugestii

Contact : campinaradar@gmail.com

marți, 12 decembrie 2017

Program de sărbători FLORICON SALUB





ÎN ATENȚIA  ABONAȚILOR FLORICON 
SALUB S.R.L.



- BĂICOI                                                       
- BREAZA
- CÂMPINA
- COMARNIC
Programul de colectare a deșeurilor menajere în perioada Sărbătorilor de Iarnă, va fi următorul :       

- 25 decembrie 2017 = zi liberă, programul de colectare al acestei zile se va efectua pe data de 23 decembrie 2017;

- 1 ianuarie 2018 = zi liberă, programul de colectarea al acestei zile  se va efectua pe data de 30 decembrie 2017.


În restul zilelor, se desfășoară program normal de colectare a deșeurilor.                                                    

joi, 7 decembrie 2017

Colectare D.E.E. 16 decembrie 2017

Către,
Locuitorii municipiului Câmpina

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CÂMPINA, FLORICON SALUB SRL ŞI CCR LOGISTICS SYSTEM 

organizează,  
sâmbătă - 16.12.2017,  campania trimestrială  de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.
Astfel, cine doreşte să predea echipamente electrice sau electronice nefuncţionale sau depăşite tehnic, le poate aduce direct la Centrul de colectare din str. Milcovului FN (fosta CT6) sau pentru deşeurile voluminoase (frigidere, maşini de spalat, televizoare) poate solicita telefonic la nr. 0728 256 899  ridicarea acestora  de către autovehiculele Floricon Salub SRL.

Cine va preda deşeuri de echipamente electrice şi electronice, în data de 16.12.2017, va putea caştiga prin tragere la sorţi un aparat electrocasnic nou!

sâmbătă, 2 decembrie 2017

LIPSĂ DE PREOCUPARE și IRONIE!



 LIPSĂ DE PREOCUPARE și IRONIE!
Acestea au fost reacțiile aleșilor locali, când s-au trezit la ultimele ședințe ale Consiliului Local Câmpina… cu reprezentanții iubitorilor de animale! Nu puțini… vreo 4.525 de câmpineni!!!

Inițial, totul a început cu câteva postări pe facebook, fotografii cu câini și pisici abandonate, cărora o  mână de tineri inimoși au încercat să le găsească stăpâni. Cred că nimeni nu se gândea atunci, mai ales cei din administrația locală, că începea să se pună bazele “buturugii mici”. De fapt a fost un fel de bulgăre micuț… care a luat-o la vale! Și a crescut văzând cu ochii…până a ajuns direct în sala “călduroasă” unde se ține ședința Consiliului Local! De două ori au încercat tinerii să atragă atenția aleșilor locali asupra problemei câinilor și pisicilor fără stăpân. Ultima data au venit și cu o listă “revizuită”… care conținea nu mai puțin de 4.525 de semnături!!! Da! Iulia Burloiu și colaboratorii ei nu au stat cu mâinile în sân, așa cum cred că se așteptau consilierii, primarul și vicele! Petiționarii au înregistrat porțiunea de ședință unde s-a vorbit despre câini, adăpăstul de la Zorile, condiții, eutanasiere, sterilizare și…bani! Am văzut filmarea și mi-am dat seama că aleșii nostri, cu alte cuvinte “carul mare”, au tendința de a nu-i lua în serios tinerii, deși au în “spate” semnăturile a 4.525 de câmpineni, care susțin sterilizarea câinilor și pisicilor.
Următorul pas a fost să iau legătura cu Iulia Burloiu, cea care a ieșit “la înaintare” , o fată de 21 de ani, care este hotărâtă să se războiască cu administrația locală. Prima întrebarea a fost… ce a apucat-o? (De fapt… nu este întrebarea mea, ci a unuia care comenta pe marginea subiectului..)
“Când pe om îl apucă disperarea, văzând sau aflând despre zeci de animale, câini, pisici sau pui de câine şi de pisică, abandonați pe stradă, la ghenele de gunoi sau în parcuri, ce face? Se-ntreabă de ce nu ia cineva măsuri să stopeze fenomenul. Şi m-am gândit că ar fi bine să-i întreb şi pe alții ce părere au. Apoi, văzând reacții asemănătoare cu a mea, mi-a venit ideea să adun semnături, ca să mă creadă cei de la primărie că şi alții vor sterilizarea animalelor, nu doar eu. M-am gândit că cei de la primărie pot rezolva problema.”
Ceea ce părea greu s-a dovedit a fi de fapt un lucru care merge de la sine. Iulia a fost “scânteia” a aprins nemulțumirile a mii de câmpineni, iubitori de animale, sătui să vadă că nimeni nu face nimic, sau când o fac o fac în dorul lelii… 
“Iubitorii de animale sunt voluntari. Ei se implică. Pe pagina mea personală si pe grupul ANIMALE ABANDONATE/GĂSITE CÂMPINA PH, pe care o administrez, i-am chemat alături de mine şi dintr-odată am devenit un grup din ce în ce mai mare.”
Strângerea de semnături a întâlnit pe traseu câteva hopuri, în sensul în care oamenii, obișnuiți cu ideea „săltării” câinilor și apoi a eutanasieri lor, au fost reticenți. Asta până au aflat în ce constă, de fapt, demersul tinerilor.
“În privința sterilizării, nu am avut problem cu oamenii. Se mai întâmpla  să confunde sterilizarea cu eutanasierea şi ne admonestau că vrem să-i omorâm. Mai credeau uneori că suntem de la partide. Şi ne cam certau înainte de a-i lămuri că nu era vorba despre politică, ci despre sterilizarea animalelor.”
La ultima întâlnire dintre “carul mare” și “buturuga mică”, tinerii au putut să simtă pe pielea lor ceva la care poate nu se așteptau: un dram de indiferență, puțină minciună, promisiuni, tergiversări…. adică au simțit că parcă nu sunt luați în seros!
“Ar trebui să fie luată în serios petiția semnată de 4.525 de câmpineni. Mai ales că nu cerem ceva extraordinar, ci sterilizarea câinilor şi pisicilor, care în alte locuri se face de ani buni, cu succes. Noi am înregistrat petiția pe 26 octombrie. Nu am primit răspuns în 30 de zile, adică în termenul legal. Pe 24 noiembrie trebuia, cel mai târziu, sa-l primesc eu, ca initiatoare. Raspunsul a fost inregistrat abia pe 28 noiembrie. Nu ne satisface nici conținutul, nici tergiversarea lui, nici faptul că am fost mințiți, domnul primar afirmând că termenul legal a fost respectat.”
Ca în “politichie”…s-a vorbit mult și nu s-a rezolvat nimic! Parcă și văd…”să ne interesăm”…”să vedem…”ce spune legislația…”trebuie să alocăm fonduri…”să stabilim într-o ședință viitoare…”să încercăm să rezolvăm problema cu ce avem acum”… și alte tertipuri de genul ăsta!
“Concret, nu s-a rezolvat mai nimic. Au promis ca vor aloca bani pentru sterilizarea cainilor cu stapani. Si pentru pisici " trebuie sa se faca ceva", au spus. Nu au părut interesați de problemă, ci foarte deranjaţi că le-am prezentat-o. Live-ul distribuit pe facebook, de la sedinta consiliului local, din 28 noiembrie, arată lipsa lor de preocupare, ironia cu care au taxat prezența noastră şi intervenția mea.
Am întrebat-o pe Iulia și care a fost reacția aleșilor locali când a venit vorba despre adăpostul de la Zorile. Adică: au dat-o din colț în colț?
“Cam aşa ceva. Mai ales că s-a ajuns inevitabil la discuțiile privind lagărul numit "adăpostul" câinilor fără stăpân, de la Câmpina, care a îngrozit milioane de oameni. Anul trecut si recent, un post național de televiziune l-a prezentat şi imaginile i-au şocat pe oameni. Sigur că s-ar fi menținut situația dacă nu  apăream noi, grupul iubitorilor de animale. Acum trebuie sa facă ceva. Cel puțin aşa sper. Că doar n-or vrea să sunăm pentru mobilizare şi să pichetăm primăria? Dacă semnăturile nu contează, poate confruntarea directă îi va face să se transforme din pasivi în activi.”
Iulia a mai spus și că nu se vor da bătuți. Tergiversările nu îi vor face să se oprească! Vor merge la fiecare ședință a Consiliului Local și vor pune presiune pe aleșii locali! Ceva trebuie făcut!
“Vom veni la şedințele Consiliului Local până când vor răspunde favorabil petiției noastre. Si vor face ceea ce este absolut normal sa faca: sa impiedice înmulțirea necontrolată a cainilor si pisicilor, prin sterilizare. Autoritățile sunt obligate să ia măsuri, fenomenul fiind extrem de grav!”
Despre alte metode privind rezolvarea problemei câinilor și pisicilor fără stăpân...iubitorii de animale nici nu vor să audă!
“Sterilizarea este singura soluție pentru micşorarea numărului animalelor. Eutanasiezi un animal bolnav. Când vrei ca un animal sănătos să nu mai facă pui, îl sterilizezi. Nu-l omori. Si sigur că, din acest motiv, că nu omori, sterilizarea e unica metodă civilizată.”
Din punctual meu de vedere… toată susținerea! Este clar că vorbim despre un fel de conflict! Pe de o parte iubitorii de animale, pe de altă parte…interese, bani, politică!

Partea interesantă este că toți vrem același lucru: reducerea numărului de animale fără stăpân de pe străzile municipiului. Problema este: cum? Evul Mediu sau 2017-2018??? 





sâmbătă, 18 noiembrie 2017

PROGRAM 30 noiembrie și 1 decembrie FLORICON SALUB

În atenția utilizatorilor serviciului public de salubrizare         
(persoane fizice si persoane juridice) din localitățile:
-         BAICOI
-         BREAZA
-         BREBU
-         CAMPINA
-         COMARNIC
-         TELEGA


Programul de colectare a deseurilor menajere, in zilele

de 30 noiembrie si 01 decembrie  2017, se desfasoara normal.

luni, 23 octombrie 2017

Vremuri căcăcioase! Nevoie de “specialiști”…












Wikipedia:
“România se află pe primul loc în topul ţărilor cu gospodării care au WC-uri în curte, potrivit unui raport prezentat de Comisia Europeană.”

“În 2013, mai puțin de 67% dintre gospodării aveau baie sau duș în interiorul locuinței, iar peste o treime aveau WC-ul în fundul curții.”

Cunoșteam cu aproximație situația “căcăstoarelor” din Românica, însă, m-am hotărât să vorbesc puțin(tangențial) despre ele, după ce am intrat în posesia unei hârtii. Ca să fiu mai exact…un certificat de garanție al unui…capac de WC! O garanție de… 24 de luni! Cel care a vrut să-și “orneze” tronul, a avut niscaiva mâncărimi și s-a apucat să citească prevederile legate de acordarea și pierderea garanției. După ce a făcut o burtă de râs s-a gândit să-mi împrumute și mie hârtiuța, cu cerința expersă” să i-o înapoiez, ca nu cumva să piardă garanția produsului.
Buuun! Băăă… într-o țară în care peste o treime din populație se cacă în wc-ul din spatele casei, tu…producător/vânzător îmi dai un certificat de garanție în care specifici, negru pe alb, că pierd garanția capacului de wc, dacă nu îl montează o persoană autorizată? Hai că-mi vine să “mă caca” pe ea de garanție și pe ea de autorizație. Îl și văd pe nea Gheo sau pe tanti Paraschiva cum cheamă un “specialist” să-i monteze capacul la căcăstoare! Sau…lasă-i p-ăia doi, ai cumva impresia că “civilizatul” de la bloc a chemat vreodată o persoană autorizată să monteze capacul la wc? Cum Mama Zmeilor arată o astfel de persoană? E câștigătoare a concursului “Capacul de Aur”? “Căcăstoarea autorizată”?
Încă o chestie! Să spunem că găsesc meseriașu’ lu’ pește, îmi montează capacuși după vreo 2-3 de utilizări furtunoase”… crapă dracului plasticul ăla! Din varii motive… Ce fac? Păi pe certificat scrie că tre’ să mă duc la magazin, cu toate hârtiile(inclusiv alea de la maseriaș) sau... la sediul distribuitorului. Să zicem că pe nea ăla de la magazin îl doare în partea aia cu care te așezi pe capac... ce fac? Mă duc la Oradea, pe str. Borșului, nr. 37? tu-i borșul lui de capac!
Da! Trăim vremuri căcăcioase, peste o treime dintre români le trăiesc în spatele casei... daavem certificat de garanției de 2 ani la capacul de la wc! Dacă îl montează un "autorizat"! 
P.S. Păstrați hârtia... tot e bună la ceva! Dacă o... mototoliți bine!






miercuri, 4 octombrie 2017

Colectare D.E.E. Breaza. Sâmbătă, 7 octombrie 2017.

Către,
Locuitorii orașului Breaza:

PRIMĂRIA ORAȘULUI BREAZA, FLORICON SALUB SRL și CCR LOGISTICS SYSTEM, organizează  sâmbătă, 07.10.2017, campania trimestrială de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Astfel, cine dorește să predea aparate electrice și electronice nefuncționale sau depășite tehnic, le poate aduce direct la punctul de colectare special amenajat în zona Primăriei Breaza, sau, pentru deșeurile voluminoase(frigidere, mașini de spălat, televizoare), poate   solicita telefonic la nr. 0728 256 899 ridicarea acestora de către autovehiculele Floricon Salub SRL. Cine predă deșeuri de echipamente electrice și electronice, în data de 07.10.2017, va putea câștiga prin tragere la sorți un aparat electrocasnic nou.

miercuri, 27 septembrie 2017

S-au "evaporat" biletele? Na, drăcie!

Da, fratili meu, am trăit s-o aud și p-asta! "Ai părinți, bunici, mătuși sau unchi?"..." iar prețul biletului un chilipir: doar 10 sau 15 lei"... Cuvinte extrase din afișul postat de Casa de Cultură Geo Bogza, pe facebook! Cum era de așteptat, oamenii s-au arătat interesați de spectacolul de teatru! Eeee...și s-au dus la Casa de Cultură, în dimineața zilei de 27 septembrie, să cumpere bilete! Pentru părinți, bunici, mătuși sau unchi. Prețurile...un chilipir! Numai că la ora 10.00 nu mai era nici un bilet în jumătatea din față a sălii de teatru. ERAU VÂNDUTE TOATE!!!

Mai sus ați auzit declarația uneia dintre persoanele care a fost, la prima oră, fără o oră, să cumpere bilete!
Măi...să dea toți dracii... mare aglomerație trebuie să fi fost la Casa de Cultură, până la ora 10.00!!! Alooo... cine să creadă gogoașa asta? Unde sunt biletele?
Pe cuvânt, dacă am timp, îmi cumpăr un bilet, și în seara spectacolului mă duc doar ca să fac  niște poze! Cu prima jumătate a sălii! Oare... pe cine o să vedem pe acolo? Părinți, bunici, mătuși sau unchi? Ei, aș!!! Mă cam îndoiesc!
Alooo...până aici s-a ajuns???

vineri, 22 septembrie 2017

Colectare D.E.E. 30.09.2017


Către,

Locuitorii municipiului Câmpina: PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CÂMPINA, FLORICON SALUB SRL și CCR LOGISTICS SYSTEM,  organizează,  sâmbătă 30.09.2017, campania trimestrială de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Astfel, cine doreşte să predea echipamentele electronice nefuncționale sau depășite tehnic, le poate aduce direct la Centrul de colectare din str.Milcovului FN (fosta CT6) sau pentru deșeurile voluminoase (frigidere, mașini de spălat, televizoare) poate solicita telephonic, la nr. 0728 256 899, ridicarea acestora, de către autovehiculele Floricon Salub SRL. Cine predă   deșeuri de echipamente electrice și electronice, în data de 30.09.2017, va putea câștiga prin tragere la sorți un aparat electrocasnic nou!

joi, 21 septembrie 2017

Ne-a RĂSPUNS de ne-a STRĂPUNS!!!

În urmă cu două săptămâni, fix într-o joi, după Miercurea Ciuc, și înainte de Vinerea Mare, apărea în spațiul on-line o petiție adresată primarului municipiului Câmpina. Una referitoare la asfaltarea străzilor Calea Doftanei, Bobâlna, Orizontului și Muscelului. Bine scrisă, cu detalii referitoare la legea privind liberul acces la informațiile de interes public.
Mai mult, inițiatorii îi cereau primarului un răspuns, ÎN TERMEN DE 10 ZILE, la cele 5 întrebări "așternute" în petiție. Vă spun sincer că și eu am semnat petiția cu pricina, nu de alta, dar sunt câmpinean și mă dau cu mașina și pe străzile cu pricina. Dacă le pot numi străzi! Poteci, cărări sau ce vreți voi!
Am fost băiat răbdător și am așteptat 14 zile să se "ițească" vreun răspuns, tot on-line, dinspre primărie. Cum ar spune un Bobiță: canci răspuns! 

Mă așteptam să apară un răspuns? În nici un caz! Ce pot spune? A fost un exercițiu democratic, la care a luat(hi hi hi) parte doar... o parte!

Da! Vrem străzi fără gropi!
Da! Ne-am implicat!
Da! Am completat petiția!

Nu! Nu îi interesează părerea noastră!
Nu! Nu a răspuns nimeni la cele 5 întrebări!
Nu! Nu cred că a citit cineva petiția, sau dacă a citit-o... a „dat-o dracu„!!!

Oricum... dinspre primărie se aude.. liniștea! A venit toamna, vine iarna, dă un strat de zăpadă și treaba merge înainte! Ne vedem în primăvară... cu altă petiție??? Zic și eu...
P.S. Dacă, printr-o minune, a apărut răspunsul și nu l-am văzut eu, o să mă declar „străpuns„ de promptitudinea administrației!!! Dacă nu...rămâne cum am stabilit!!!

vineri, 15 septembrie 2017

Și ca voi, dar și...CA NOI !!!

Am fost emoționat până la lacrimi(fugi dracu' de la geam, nu mai trage cu urechea), de mesajul agentului către șofer! L-am copiat pentru a-l vedea și voi! Da! Nu știu, nene, cine vă "șcrie" textele...da' e bun! Să stea jos! Are un patru! Ne vedem la toamnă! Iată textul în integralitatea lui... și apoi o variantă mai neaoșă, mai...apropiată de realitate!

„Dragă șoferule,
Noi, cei care monitorizăm, zilnic, traficul auto cu aparatele radar aflate în dotarea Poliției Române, îți cerem să nu te superi – facem acest lucru pentru că ținem la tine și la familia ta. Nu este plăcut să mergi la rudele victimelor accidentelor rutiere și să le dai vești proaste.
Dorim ca fiecare participant la trafic să ajungă în siguranță, acolo unde își dorește.Îți mărturisim că dorința fiecărui polițist aflat în stradă e să împartă zâmbete și nu amenzi.
Pentru că avem încredere în tine că te poți purta pe șoselele din România la fel cum te porți în țările pe care le vizitezi, te asigurăm că suntem în trafic pentru a te proteja!”
Mesajul, susțin polițiștii, poate fi completat și cu următoarea afirmație: „Tu ești obișnuit să vezi un polițist în trafic pentru a respecta regulile de circulație”. Oamenii legii, chestionați de noi, susțin că nu se stă la pândă, așa cum s-a înțeles, dar majoritatea șoferilor au tendința de a călca pedala de accelerație atunci când nu văd un agent sau un echipj de poliție. Din acest motiv se produc numeroase accidente.

Dragă agent-ule,
”Noi, cei pe care îi monitorizezi, zilnic, în trafic(ce dracu’ înseamnă că ne monitorizezi?) cu aparatele radar din dotare, îți cerem să nu te superi – facem asta pentru pentru că… alea pe care le-ai spus tu! Să știi că nu este plăcut să-ți anunți mama, soția, tatăl(ăla îți mai arde și vreo două) că tocmai te-a prins ălă cu radarul, ascuns printre boscheți sau după alte mașini staționate.
Dorim să ajungem acasă cu banii în siguranță, acolo unde le este locul. Adică la nevastă! Îți mărturisim că dorința fiecărui șofer e să ajungă acasă și să primească un zâmbet, nu o uitătură mai nașpa decât o amendă!
Pentru că nu avem încredere în tine, având în vedere că nu te comporți ca agenții din țările civilizate, pe care noi le-am vizitat, te asigurăm că nu ne simțim protejați în trafic!

Mesajul, susținut de șoferi, poate fi completat și cu afirmația: Suntem obișnuiți să vedem în trafic polițiști care nu respectă regulile de circulație! Șoferii, întrebați amabil, de noi, susțin că se stă la pandă, deși voi spuneți că nu! Majoritatea șoferilor nu au tendința de a călca pedala de accelerație atunci când nu văd un agent de circulație. Nu îi lasă starea drumului! Din acest motiv se produc numeroase accidente! 

Acușica... care mesaj ar trebui dat mai departe? Al vostru sau ăsta scris la bășcălie?

miercuri, 13 septembrie 2017

Păi... nu sunt ei niște..."DRĂGUȚI"?!?!?

Străzile Alexandru Odobescu și Tudor Vladimirescu, din Câmpina(ca să nu ne "încurcăm"). Două străzi cu sens unic! În același sens! Unic...de felul lui!
Locuiesc în zonă, așa că se poate spune că nu vorbesc după ce am citit în stele sau în cafea!
Am stat de vorbă cu mai mulți proprietari de mașini, care locuiesc p-acolo, și de multe ori întrebarea de pe buzele lor a fost: de ce două sensuri unice, în același sens?
De ce nu se circulă pe una dintre străzi "hăis" și pe cealaltă..."cea"?
"Frații" mei într-ale "covrigului" știu cât de nașpa este(da, nașpa e cuvântul), cât trebuie să ocolești pentru a ajunge acasă, să parchezi mașina. Sau când pleci...te duci spre dracu-nn praznic, ca să te intorci pe la vreo 20 de metri de locul de unde ai plecat.
În ceea ce privește semnalizarea rutieră... totul e beton armat. A apărut un indicator și printre crăcile unui copac, indicator care te obligă să faci la dreapta. E o zonă...fără scăpare! S-au gândit la toate căile de a "bloca" o intrare-ieșire mai rapidă!
Și pentru ca lucrurile să fie și mai "explicite", periodic, în capetele celor două străzi apare câte un echipaj de la poliție, la "adunat" de permise de conducere. Zona e perfectă pentru..."pescuit"!!!
Ok! Revenind la sensurile noastre de toate zilele(fripte), chiar nu se poate face nimic?
 De ce ambele fluxuri de trafic intră în A.I. Cuza? Măi oameni care puteți lua decizii... voi v-ați uitat cât de liberă este C-tin Stere și cât de îngrămădită(la propriu)  este A.I. Cuza??? Ce dracu'... e chiar atât de greu? Faceți un fel de sens giratoriu mai mare, cu parcarea din spatele blocurilor cu 10 etaje pe post de "miez" al giratoriului. Vorba unui vecin: vă facem noi o "șchiță"???
Și, cu ocazia asta, vor scăpa și agenții de poliție de toate "urările de bine" pe care le primesc de la posibilele/probabilele "victime" ale celor două străzi cu sens unic!
P.S. Pe unde am umblat și eu... nu am văzut două străzi cu sens unic... în același sens, una după alta! Haideți că se poate! Aveți exemplul străzilor Maramureș și Toma Ionescu, intersecție cu Carol I...
Oricum, oameni buni...aveți grijă! "Drăguții" din fotografie sunt la post. Vă așteaptă să călcați pe bec!


luni, 11 septembrie 2017

Cașcaveaua a "boicotat" kurtosul???

Sâmbătă, după prânz, am ajuns pe la Festivalul Cașcavelei, în Valea Doftanei. Atunci am postat pe facebook un  mic filmuleț, sub titulatura "Câteva poze...ca să fie!"
Intenționat, printre toate fotografiile, am inserat două "speciale" și am așteptat să văd dacă cineva are vreo reacție. Ce-i drept... imaginile se succed cu rapiditate în filmuleț! De data aceasta, aceleași fotografii sunt "statice" și se poate observa cu ușurință ceea ce am văzut, atât eu, cât și prietenii mei.
Sunt martori, sunt vii și am discutat atunci puțin pe marginea subiectului.
Am observat două standuri unde se vindea kurtos. Mai bine spus... unde ar fi trebuit să se vândă kurtos! În timp ce toate tarabele, cu tot felul de produse, erau luate cu asalt de "pofticioși", pe la cele două standuri unde se comercializa kurtos... bătea vântul!!! Ați putea spune că sunt eu țăcănit, că mi s-a părut! Dar nu-i așa! Pe unde am mai fost, și am mai fost, știu că trebuia să stau ca coadă să cumpăr produsul cu pricina. Acum... liniște și pace! Să fie o întâmplare? Oare toată lumea a fost chitită pe cașcavea, pastramă, țuică și alte alea? Sau a fost o reacție a consumatorilor în urma scandalurilor apărute în presă în ultima perioadă? Nu comentez mai departe...las fotografiile să spună restul. Sau...totul?








Neața!!! YOU ARE NOT ALONE (remix)

Tare Michael Jackson ăsta!!! Cum le-a știut el pe toate! Și încă le știe! Ba...mai mult! A fost de acord să fie refăcut videoclipul melodiei "You are not alone"...(backing vocal-Consuela hi hi hi)
 




duminică, 10 septembrie 2017

"GRIJĂ" mare, sancțiuni "ABERANTE"...

Alooo, voi ăștia care spuneți că administația locală nu are grijă de Fântâna cu Cireși... vă rog frumos să vă revizuiți "atitudinea"! Păi...de poa' așa ceva? Înainte de a face afirmații "gratuite", vă invit în zona cu pricina, pentru a vedea că administrația locală a avut, de fapt, planuri pe termen lung! În afară de faptul că Fântâna cu Cireși se află într-o oarecare stare de "conservare naturală", edilii noștri au gândit în avans! Cum au făcut asta?
Păi uitați-vă la amenzile astea! Sunt cât bugetul unei localități mai mici!
Eeeee...v-ați prins?
Să-l văd eu pe ăla care mai are "curajul" să aprindă focul sub panoul de avertizare! Nu băgați în seamă fotografiile, pentru că sunt niște trucaje nereușite!

 De fapt și de drept, tot omu' merge în zonele "special amenajate" pentru a prăji micu' cel mic și ceafa de porc! Ce, nu mă credeți? Puteți verifica! Și, da, o să mă prindeți cu minciuna!
Buuuun!
Acum, trecând peste glumă(chiar a fost o glumă...hi hi hi), măi oameni buni, cu putere de decizie, dacă tot nu luați nici o decizie în ceea ce privește anenajarea Fântânii cu Cireși, faceți ceva măcar cu panourile alea!
Dați-le dracu' jos sau actualizați-le!!!
Ca să știe și agentu' ce amendă tre' să dea! Și gratangiul câți bani să scoată din buzunar! Haideți că nu e greu! Dacă vi se pare greu, anunțați că sunt din fier și că nu vă mai trebuie! Să vedeți ce repede  fac piciorușe!
P.S. Că nu mă pot abține: de vreo cinșpe' ani se tot vorbește prin Consiliul Local despre (re)amenajarea Fântânii cu Cireși... cam liniște în ultima perioadă! Câmpineni... se "pregătește" ceva? Și nu mă refer aici la micu' cel mic sau la ceafa de porc...

sâmbătă, 9 septembrie 2017

SOLDATUL NECUNOSCUT și... BULVERSAT!!!

După materialul referitor la (ne)asfaltarea celor patru străzi, care sunt prinse într-o petiție on line, am primit pe mail câteva cuvinte și informații referitoare la "celebrul" parc de la Soldat. Omul este informat și am considerat că cetățenii trebuie să citească și acest punct de vedere. Ca idee... sunt de acord cu el! Numai că eu nu știam pașii și durata lor. Ne plimbăm în 2017 sau în 2018? Sau...cine știe!!!
........................................
În perioada următoare avem lucrări la Parcul Soldat, care, din cauza unor greșeli sau inadvertențe în activitatea de proiectare, a întârziat regretabil de mult, dar sunt convins că, de data aceasta, vom avea un constructor la jumătatea lunii octombrie și, cu ajutorul lui Dumnezeu, poate reușim să finalizăm lucrarea până la sârșitul anului.” - extras din interviul tip Scânteia, dat de vicele de la Câmpina, unui pseudoziar (Expresul de Câmpina), al unui consilier local. 
Asta că am citit ce ai scris, că oricum n-ar fi timp de asfaltat pe cele 4 stazi…
..............................
Iată și răspunsul cititorului CampinaRadar. Se pare că este la curent cu pașii care vor fi parcurși și, concluzia lui ar fi: lucrarea nu va fi gata până la finalul anului!


"Pe scurt: după finalizarea întregii documentații (Parc Soldat), mai e nevoie de: 10 zile la ANAP, cam 1 lună licitația... Asta dacă nu sunt probleme sau contestații... Apoi încă 7 zile până la semnarea contractului, încă 7 zile pînă la emiterea ordinului de începere, încă vreo 5 zile de mobilizare (între emiterea ordinului si începerea lucrărilor)... Pe scurt: 2 luni... De la 15 decembrie(maxim!) nu se mai lucrează până pe 15 martie... Lucrarea se poate executa minim în 3 luni (proiectare + executie),... deci, dacă totul ar decurge normal anul ăsta, la Paște, 15 aprilie?, poate va fi inaugurat parcul!!!"
...............................
E clar, omul cam știe cu ce se mănâncă chestiile astea. Cred că "a fost pe acolo", dacă înțelegeți ce vreau să spun! Acum rămâne de văzut cine are dreptate: vicele sau cel care mi-a scris? Ca să-l lămuresc pe C.D., ăsta este un pariu pe care l-aș ține!
Ar mai fi ceva de spus! Am stat de vorbă cu câteva persoane, referitor la situația parcului de a Soldat. Nu știu pe ce eșantioane s-au făcut sondajele privind amenajarea parcului, dar concluzia pe care am tras-o în urma discuțiilor ar fi următoarea: de ce nu rămâne așa cum este, bineînțeles cu îndepărtarea crucii ăleia de beton și cu repararea aleilor pietonale? Încă vreo 2 alei, câteva bănci, câțiva copaci și...gata! Ce atâta tevatură? 
Tare a fost un domn la vreo 70-75 de ani: "Tinere, nu vezi că nu sunt în stare? Să-l lase naibii așa cum e! Să nu ne mai mintă, că citesc și eu bazaconiile alea pe care le spun!"





vineri, 8 septembrie 2017

saBOTaaageeeee!!!

ȘI EU VREAU ASFALT ÎN CÂMPINA!!!

Joi, 7 septembrie, în jurul orei 10.00, am observat pe facebook că a fost înaintată o pețiție, direct primarului, prin care i se cere urgentarea asfaltării străzilor Calea Doftanei, Bobâlna, Orizontului și Muscelului. Se stipulează acolo și faptul că petiționarii așteaptă un răspuns în 10 zile, la cele 5 întrebări. Înainte de înaintarea petiției, am reușit să ajung pe două din cele patru străzi, care fac obiectul petiției. Pe celelalte...nu am ajuns! Dacă vreți...puteți să revedeți filmulețele făcule la Calea Doftanei și Bobâlna.




Inițiativa este mai mult decât OK! Sincer...o susțin! Dar...
Cu riscul de a supăra câteva persoane, trebuie să spun că, personal, nu cred că această petiție va avea efectul scontat. Indiferent de numărul persoanelor care o vor semna!
Să spunem că administrația locală, sub presiunea câmpinenilor, șoferi sau pietoni, ar lua decizia de a asfalta cele 4 străzi... acest lucru ar fi imposibil în anul de grație 2017! 
Nu mai este timp! Nici ăla care se numără în zile, ore, și nici timp bun, meteorologic vorbind!

Petiția ar fi trebuit să vină în urmă cu vreo câteva luni. Știu... au existat promisiuni care, să vedeți, nu au fost respectate, din varii motive! Nici nu are rost să le enumerăm, că ne apucă durerile de cap!

Petiția trebuie să-și urmeze cursul, câmpinenii, și nu doar ei, trebuie să semneze și inițiatorii să încerce să obțină măcar o promisiune fermă că la începutul anului 2018 cele 4 străzi vor fi prioritatea nr.1.

Repet: susțin petiția, însă nu cred că răspunsul pe care inițiatorii îl așteaptă va fi cel dorit!

PĂREREA MEA!

joi, 7 septembrie 2017

Autobaza și porcaru'...

Cică Tudose ar fi zis: „Ce, mă, voi credeți că eu sunt fătălău ca Sorin? O să sugă p... la-n ploaie, asta o să facă. Eu nu dau înapoi, nu vă uitați așa.”

Aici nu mai e cu cică, l-am auzit și eu pe Dragnea: “Fac și pe mă-ta!”

Ce să înțelegem? V-ați dat arama pe față? Ăștia sunteți, nu? Măi mârlanilor, acum noi ce să facem?

Cum dracu' să ne mai adresăm când vă vorbim, când scriem despre voi? Că..."domnule" a ieșit total și definitiv din discuție! Prim ministrul, clar, limbaj de autobază, ar putea să dea și lecții! Cât desprea Dracnea... ce să mai, dacă fi-su e specialist în porci... limbajul(grohăitul) e pe măsură!

CUM DRACU' SĂ VĂ SPUNEM??? sugestii...

miercuri, 6 septembrie 2017

Merg pe gard, se țin de drum!

Merg pe gard, se țin de drum, nici un latră nu îi câine!
Țara au făcut-o scrum! Ce e azi?…dar să vezi mâine!
A tunat destul de mult, proștii au venit tumult,
Adunați nevoie mare, “spuma” noastră, din dotare!


Guvernanți de trei parale, v-aș vedea doar prin spitale!
Să vă prindă igrasia, să vă cadă temelia,
Să luați boala cea mai grea, să stați doar pe dușumea!
Și de vreți ca să fiți tratați, vă spunem să… vă rugați!
Pentru orice tratament să vă dăm un… pansament,
De vă doare rău…țipați! Nu venim? Continuați!
De sistem să “profitați”, să jeliți, să vă plecați,
Către doctor, asistentă, să cereți cu insistență,
Să vadă că sunteți vii, că n-ați devenit stafii!
Să cereți medicamente, s-apelați la...sentimente,
Și să vină un medic bun. Meserie? E jupân!
Să vă spună cumpătat: păi...atât ne-ați alocat!


Guvernanți-pământ de flori, voi v-ați mai uitat prin școli?
Știm că ne-ați tot repetat, da, ca Lenin, neîncetat,
Ne-ați pus să știm pe de rost: “Vezi că țara te vrea prost
Voi stricați tot ce e bun, ca Mengele, vreți săpun,
Ca să-ndepliniți ‘ăst scop, l-ați adus pe Liviu Pop!
Manuale? La ce bun? Cu răbdare și tutun
Faceți ce mereu ați vrut: școala să fie kaput!
Ce gândire? Logică? Astea aduc pagubă!
Ce-o să iasă, prost să fie! Creierul? O bălărie!
Voi ați vrea doar asistați, pricăjiți și nemâncați,
Numărul să fie mare, că contează la votare!
De-s deștepți… te iau la rost, îți arată  că ești prost,
De vrei îți și desenează, chiar îți cântă și mimează!
Nu! Nu vrei s-o iei la bot! Ăștia o pun d-un complot!
Lasă-i proști, că nu te doare! Lasă-i pe a lor cărare,
Știi prea bine, e ușor: fă-i să ceară ajutor!

Guvernanți de căpătâi, la ce v-ați gândit întâi?
La buget, la bugetari, euroi și la dolari!
Programul de guvernare, făcut de Dragnea Cel Mare,
Plin de mită electorală, de minciuni și… abureală,
A-nceput în forță, tare, cu măriri salariale!
Pe sărac l-ai păcălit, l-ai mai ajutat un pic,
Îns-acum, eh, bugetarul, îți arată buzunarul!
Ăsta este mai citit, de birouri e lipit,
Are foaia și ștampila, el este omul cu “pila”!
Ca să scapi de gura lui și ușor să te impui,
Îi dai leafă bunicică și un spor, că nu îi strică.
Brusc el tace, că îi place, că oricum tot aia face!
Nu-i mai bun, mai eficace, apa îi place s-o calce,
Deși știe cu-ndesat, că țara e în rahat!
Matematică el știe, da, bugetu-i o prostie,
Bani nu sunt cât ar vrea ei, guvernanți de vreo doi lei!
Bugetarul a aflat, chiar acum, de la-mpărat,
Că nu mai sunt bani la stat, că țara s-a-ndatorat,
Că planul de guvernare, cel hulit de la plecare,
E un pârț mirositor, tras sub nasul tuturor!

Guvernanți, vă credeți orbi? În justiție nu-s corbi,
Sunt doar multe pușlamale, purtători de pijamale,
Ce se luptă cu “jurații”, să scape dracu’ de gratii!
Schimbați oameni, schimbați legi, numai să scăpați întregi!
N-aveți mamă, n-aveți tată, țara e a voastră, toată,
Ați furat-o, o furați, și nu-i chip ca să cedați!
Însă noi, sub jurământ, vă cedăm ceva pământ,

Vă cedăm și ceva lemn, scânduri pentru loc etern!