Pentru sugestii

Contact : campinaradar@gmail.com

vineri, 22 aprilie 2016

CELE MAI MARI MINCIUNI...

(editorial)
Lăsând deoparte toate minciunile şi porcăriile pe care le tot auzim pe la televizor, m-am gândit să vă prezint în rândurile care umează câteva astfel de "caricaturi" legiferate (care apar în Codul Familiei). Deci....unde-i lege ...nu-i tocmeală. Să îi luăm, ca exemplu, pe Ion şi pe Maria. Dragoste mare pe ei...şi ca să nu o mai lungesc... se lasă cu o căsătorie. Primul pas pe care trebuie să îl facă este să ajungă în faţa ofiţerului de stare civilă. Aţi dat vreodată atenţie la ce spune persoana care poartă, ca la un concurs de miss, steagul României pe piept? În rândurile de mai jos o să vă "dau citire" din Codul Familiei, doar porţiunea pe care o citeşte ofiţerul stării civile, după care am să "demontez" toate afirmaţiile pe care le face statul român, prin intermediul ofiţerului de stare civilă.


Art. 1
a) În România statul ocroteşte căsătoria şi familia; el sprijină, prin măsuri economice şi sociale, dezvoltarea şi consolidarea familiei.
b) Statul apără interesele mamei şi copilului şi manifestă deosebită grijă pentru creşterea şi educarea tinerei generaţii.
c) Familia are la bază căsătoria liber consimţită între soţi.
d) În relaţiile dintre soţi, precum şi în exercitarea drepturilor faţă de copii, bărbatul şi femeia au drepturi egale.
e) Drepturile părinteşti se exercită numai în interesul copiilor.
......................................
Buuuun! Acum să le luăm pe rând!
Art. 1
a) Ce face statul? Ocroteşte căsătoria şi familia? Cum? Îi bagă într-un ţarc pe tinerii iubiţei? Cică îi sprijină prin măsuri...bla, bla,bla! Unde sunt, măi nene, aceste măsuri? Pe hârtie? Că în viaţa reală, aia în care respirăm aer, mâncăm, plătim taxe şi multe alte biruri...lucrurile stau cu totul altfel. Consolidarea familiei? Cu ce? Cu nişte cărămizi?
 Concluzie: puntul "a" = minciunică!

b) Aici începe cu adevărat dezmăţul! Interesele, deosebită grijă, educarea...Măi oameni buni, cei care au spus DA, dar şi cei care stau pe lângă ei, aţi auzit "gogoriţe " mai mari? Cum faceţi asta? Ce s-a întâmplat cu alocaţiile pentru copii şi mame? Vorbiţi despre educaţia tinerei generaţii? Eu cred că vă uitaţi la un film SF. Măi statule român, te anunţ eu, în cazul în care nu şti deja, învăţământul este praf şi pulbere în ţărişoara asta. Poţi să întrebi... dacă nu mă crezi. Dar să nu uităm expresia: nu uita că ţara te vrea... prost.
Concluzie: puntul "b" = minciunică!

c) Aici sunt puţine de comentat. Şi totuşi nu este exclusă varianta în care ginerică spune DA după ce rudele miresei îi aduc aminte printre dinţi despre o "sarcină" care nu era în program. Liber consimţită!
Concluzie: puntul "c" = minciunică!

d) Ce să mai...unii îşi exercită drepturile şi cu stânga şi cu dreapta. Daaa....drepturile sunt egale. Vânătăile nu!
Concluzie: puntul "d" = minciunică!

e) Mai ales în cazurile, multe de altfel, în care micuţii sunt puşi să cerşească pe la toate colţurile. Că doar tata şi cu mama, sau numai unul, trebuie să-şi "umezească gâtul". Şi dacă nu cerşesc "ca la carte", adio alocaţie! Dacă nu este deja transformată în alcool. Se evaporă ! Asta e!
Concluzie: puntul "e" = minciunică!


Totuşi, ca să nu închei într-o notă tristă, după toate "aburelile" pe care le aud, deşi de multe ori nu le înţeleg, tinerii însurăţei zâmbesc şi aşteaptă cu sufletul la gură să audă ceea ce aşteptau de la început: Vă declar căsătoriţi!Ginerică, poţi săruta mireasa!
Casă de piatră şi copii frumoşi! Statul român îi va proteja cum poate el mai bine. Adică...aproape deloc! A, şi să nu uit! Ion şi Maria, sper să aveţi parte de un dar de nuntă baban! Sper să nu vă pună ăştia impozit şi pe el!
P.S. Totuşi,  trebuie să apreciem faptul că statul român ne anunţă de la bun început la ce să ne aşteptăm!
Relu NISTOR










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMMENTATI AICI...