Pentru sugestii

Contact : campinaradar@gmail.com

vineri, 29 aprilie 2016

HM CÂMPINA...ÎN FRANŢA!!!



 S-a dovedit încă o dată că acolo unde se depune multă muncă, unde există perseverenţă şi rezultatele vorbeasc de la sine...apare şi recunoaşterea acestor lucruri. Un exepmlu mai mult decât elocvent îl reprezintă echipa de fotbal juniori HM Câmpina, care în urma unei invitaţii va participa la un turneu în Franţa, în compania unor echipe puternice, din mai multe ţări europene, 15 la număr. Deşi au existat probleme financiare, cei doi antrenori, Mircea Hagianu şi Daniel Hagianu, au reuşit să depăşească toate obstacolele şi luni seară, la orele 22.00, vor pleca către Franţa, de unde speră să se întoarcă cu fruntea sus. Cei 16 jucători au trecut printr-o perioadă de antrenamente intensive, având în vedere că vor juca în compania unor echipe mari, cu renume. Turneul internaţional se va termina pe 8 mai, însă, în tot acest timp vă vom ţine la curent cu rezultatele echpei câmpinene. (urmăreşte video)

joi, 28 aprilie 2016

CÂT E TUŞIERA????

(editorial)

Întotdeauna am spus că o să ţin cont de ideile celor care accesează CampinaRadar. De-a lungul timpului, prin intermediul adresei de mail tulburelu@yahoo.com sau la nr. de telefon afişat pe blog, am ţinut cont de părerile şi de ideile cititorilor mei. Numai că unul dintre ei, pe care-l cunosc personal, m-a oprit pe stradă şi m-a întrebat: Băi Relule, cât mai e o tuşieră? Aşa..... hodoronc-tronc! De unde Mama Zmeilor să ştiu eu cât mai costă o tuşieră! Şi cui îi mai trebuie tuşieră în zilele noastre, când până şi ştampilele sunt "mecanizate". Văzând că nu prea înţeleg ce vrea să spună, omul, sănătos la cap (garantez pentru el)...mi-a explicat. Vin alegerile locale şi nu ştie ce să facă. Să se ducă la vot? Pe cine să voteze? Să nu se ducă la vot? Îşi pierde votul şi cineva l-ar putea folosi! Că vorba aia...prin Românica au votat şi morţii. Aşa că omul a găsit soluţia salvatoare: se duce la vot, dar mai întâi trebuie să-şi cumpere o tuşieră! De ce? Nu ar vrea să rămână fără tuş în "secţia de vomare"...nu e scris greşit, aşa a spus el. Asta este soluţia pe care a găsit-o omul, scârbit de tot ceea ce înseamnă clasa politică. Şi cum nu are pe cine alege, s-a hotărât să-i voteze pe toţi, ca să nu se supere nimeni. Şi de câte două ori. Şi pe muchie, dacă e cazul. Că ştampilă primeşte sigur, au cei din secţia de votare. Dacă nu le-au rătăcit pe undeva! A mai spus că  nu vrea să vadă nici un buletin de vot...de culoarea zăpezii. Dar iată că m-am luat cu vorba şi am uitat să mă interesez pe unde se mai poate găsi o tuşieră şi cât costă una! Că omul mi-a spus că este dispus să participe, în acest fel, financiar, la procesul electoral. Dacă aveţi vreun răspuns, anunţaţi-mă. Că vrea să-şi cumpere una şi îi este frică să nu le dea idei şi altora şi să ajungă la magazin după ce se termină stocul. Aşadar...cât e tuşiera????  

Am tuşiera mea, sunt tuşier,
Şi mă mândresc cu ea, sunt tuşier!
Flutur tare-n vânt...ştampilă, legământ,
Întâiul meu cuvânt de....tuşier
Tuşier...
Tuşier...
Tuşier...
Mă opresc din scris, nu de alta dar rămân fără tuş. O să mai revin asupra subiectului anulării votului, după ce află omul răspunsul la întrebarea: Cât e tuşiera?     Relu NISTOR







miercuri, 27 aprilie 2016

DE LA LUME ADUNATE

1. Este surprinzător....dar viaţa ne dă atâtea ocazii să ne pară rău!

2. Perfecţiunea este un mod de viaţă foarte plictisitor şi din acest motiv beau oricând în cinstea imperfecţiunii.

3. Timp de un magnific moment am crezut...că mă iubeşti!

4. Niciodată să nu te iei de un tip mai puternic ca tine, decât atunci când ştii exact care este punctul lui slab.

5. O întreprindere este o moară care macină...bârfă!

6. Ziua de vineri nu voia să părăsească scena fără a da o luptă lungă şi obositoare.

7. O căsnicie fericită nu cere fericire...cere anumite compatibilităţi.

8. Ori de câte ori un cuvânt sau o literă poate schimba întregul înţeles al unei propoziţii, posibilitatea ca o eroare să se producă va fi direct proporţională cu neplăcerea pe care o va cauza.

9. Când eşti în situaţia de a lua o decizie, cantitatea de informaţie relevantă pe care o ai la dispoziţie este invers proporţională cu importanţa deciziei.

10. Nu ştiu şefu ce s-a întâmplat...ori am greşit, ori am minţit!

marți, 26 aprilie 2016

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie

Ce-ţi prezic eu ţie, "varză" Românie,
Ţara mea de hoţi, ce fură cu spor?
Braţe tatuate, multă şmecherie,
La trecutu-ţi "lipsă"...nu ai viitor!
Fiarbă şpaga-n conturi, spumege moralul,
Dacă politruci-ţi proşti asta "pescuiesc";
Căci rămâne mita, chiar şi DNA-ul,
Dulce Românie, de obraz "plesnesc".
Vis de linguşire, negru ca şi smoala,
Spada ta ce taie duşmanul râzând
Şi deasupra-toate parlament visând,
Visul tău fanatic falnic triumfând,
Spună lumii large că tu eşti pe moarte,
Spună că poporul tot poate să poarte,
Piatra cea de moară şi cu lanţu-i gros 
Când se stinge sacru ultima-i vâltoare,
Dulce Românie, asta îţi vestesc.
Îngerul minciunii, îngerul nu tace,
Pe altarul negru de-a dreptul râzând, 
Şi Isus pe cruce să orbească-l face
Când cu lumânarea-i lumea luminând
El pe pieptu-ţi moale încă să doboare
Guste-amărăciunea raiului ceresc
Tu îl strânge-n braţe, tare, până moare
Dulce Românie, aşa-ţi povestesc.
Ce-ţi doresc eu ţie, verde Românie,
Tânără pădure, drujbă şi topor, 
Fiii tăi trăiască numai în beţie
Ca a nopţii stele adunând frăţie,
Bere fie-n vecie, bulbuci, veselie
Pahar cu tărie, şpriţ de-l românesc
Vis de mahmureală cu falsă beţie
Dulce Românie, asta îţi "ciocnesc".


duminică, 24 aprilie 2016

RESPECT ÎN TRAFIC - CÂMPINA

Anunţată de ceva timp pe mai multe site-uri de comunicare, cea de-a treia ediţie a manifestării "RESPECT ÎN TRAFIC" s-a dovedit a fi un real succes. Motociclişti şi biciclişti, laolaltă, s-au strâns în centru municipiului, în "Parcul de la Soldat", pentru a le readuce aminte conducătorilor auto că şi ei sunt participanţi la trafic şi că merită respectul cuvenit. Câţi au fost...greu de spus...dar cert este că au fost mulţi şi au dat un spectacol pe cinste. Dar să lăsăm imaginile să vorbească.

LA MULŢI ANI!

BINECUVÂNTAT FIE CEL CARE ŢI-A DAT NUME DE FLOARE!

BINECUVÂNTAŢI SĂ FIE CEI CARE POARTĂ NUME DE FLOARE!

LA MULŢI ANI!

sâmbătă, 23 aprilie 2016

DE LA LUME ADUNATE...

1. Crezi că prezenţa câtorva ore într-o biserică pot transforma în mod miraculos caracterele oamenilor?

2. Amantele se ţin pentru un scop anume, care nu are nimic de a face cu ceea ce cred ele.

3 Timpul este cel mai bun profesor. Păcat că îşi omoară toţi elevii.

4. Ne naştem goi, umezi şi flămânzi. Abia după aia lucrurile se înrăutăţesc.

5. Arăta ca un motan mare cu gura plină de pene.

6. A îmbătrăni este un lucru care sperăm să se întâmple numai altor oameni.

7. Tu ai fost de acord...nimeni nu ţi-a răsucit braţul.

8. Lucrurile nu sunt întotdeauna atât de imposibile pe cât par.

9. Dacă aş lua în considerare toate comentariile tale în ceea ce mă priveşte, n-aş putea sta în aceaşi cameră cu mine însumi.

10. Nu te mai gândi, nu poţi găsi un refugiu plăcut în amintiri neplăcute.

vineri, 22 aprilie 2016

CELE MAI MARI MINCIUNI...

(editorial)
Lăsând deoparte toate minciunile şi porcăriile pe care le tot auzim pe la televizor, m-am gândit să vă prezint în rândurile care umează câteva astfel de "caricaturi" legiferate (care apar în Codul Familiei). Deci....unde-i lege ...nu-i tocmeală. Să îi luăm, ca exemplu, pe Ion şi pe Maria. Dragoste mare pe ei...şi ca să nu o mai lungesc... se lasă cu o căsătorie. Primul pas pe care trebuie să îl facă este să ajungă în faţa ofiţerului de stare civilă. Aţi dat vreodată atenţie la ce spune persoana care poartă, ca la un concurs de miss, steagul României pe piept? În rândurile de mai jos o să vă "dau citire" din Codul Familiei, doar porţiunea pe care o citeşte ofiţerul stării civile, după care am să "demontez" toate afirmaţiile pe care le face statul român, prin intermediul ofiţerului de stare civilă.


Art. 1
a) În România statul ocroteşte căsătoria şi familia; el sprijină, prin măsuri economice şi sociale, dezvoltarea şi consolidarea familiei.
b) Statul apără interesele mamei şi copilului şi manifestă deosebită grijă pentru creşterea şi educarea tinerei generaţii.
c) Familia are la bază căsătoria liber consimţită între soţi.
d) În relaţiile dintre soţi, precum şi în exercitarea drepturilor faţă de copii, bărbatul şi femeia au drepturi egale.
e) Drepturile părinteşti se exercită numai în interesul copiilor.
......................................
Buuuun! Acum să le luăm pe rând!
Art. 1
a) Ce face statul? Ocroteşte căsătoria şi familia? Cum? Îi bagă într-un ţarc pe tinerii iubiţei? Cică îi sprijină prin măsuri...bla, bla,bla! Unde sunt, măi nene, aceste măsuri? Pe hârtie? Că în viaţa reală, aia în care respirăm aer, mâncăm, plătim taxe şi multe alte biruri...lucrurile stau cu totul altfel. Consolidarea familiei? Cu ce? Cu nişte cărămizi?
 Concluzie: puntul "a" = minciunică!

b) Aici începe cu adevărat dezmăţul! Interesele, deosebită grijă, educarea...Măi oameni buni, cei care au spus DA, dar şi cei care stau pe lângă ei, aţi auzit "gogoriţe " mai mari? Cum faceţi asta? Ce s-a întâmplat cu alocaţiile pentru copii şi mame? Vorbiţi despre educaţia tinerei generaţii? Eu cred că vă uitaţi la un film SF. Măi statule român, te anunţ eu, în cazul în care nu şti deja, învăţământul este praf şi pulbere în ţărişoara asta. Poţi să întrebi... dacă nu mă crezi. Dar să nu uităm expresia: nu uita că ţara te vrea... prost.
Concluzie: puntul "b" = minciunică!

c) Aici sunt puţine de comentat. Şi totuşi nu este exclusă varianta în care ginerică spune DA după ce rudele miresei îi aduc aminte printre dinţi despre o "sarcină" care nu era în program. Liber consimţită!
Concluzie: puntul "c" = minciunică!

d) Ce să mai...unii îşi exercită drepturile şi cu stânga şi cu dreapta. Daaa....drepturile sunt egale. Vânătăile nu!
Concluzie: puntul "d" = minciunică!

e) Mai ales în cazurile, multe de altfel, în care micuţii sunt puşi să cerşească pe la toate colţurile. Că doar tata şi cu mama, sau numai unul, trebuie să-şi "umezească gâtul". Şi dacă nu cerşesc "ca la carte", adio alocaţie! Dacă nu este deja transformată în alcool. Se evaporă ! Asta e!
Concluzie: puntul "e" = minciunică!


Totuşi, ca să nu închei într-o notă tristă, după toate "aburelile" pe care le aud, deşi de multe ori nu le înţeleg, tinerii însurăţei zâmbesc şi aşteaptă cu sufletul la gură să audă ceea ce aşteptau de la început: Vă declar căsătoriţi!Ginerică, poţi săruta mireasa!
Casă de piatră şi copii frumoşi! Statul român îi va proteja cum poate el mai bine. Adică...aproape deloc! A, şi să nu uit! Ion şi Maria, sper să aveţi parte de un dar de nuntă baban! Sper să nu vă pună ăştia impozit şi pe el!
P.S. Totuşi,  trebuie să apreciem faptul că statul român ne anunţă de la bun început la ce să ne aşteptăm!
Relu NISTOR










joi, 21 aprilie 2016

ANUNŢ SC FLORICON SALUB

ÎN ATENŢIA ABONAŢILOR                                              
S.C.FLORICON SALUB S.R.L

PROGRAMUL DE COLECTARE  A DEŞEURILOR MENAJERE

ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE

RĂMÂNE NESCHIMBAT.

O, rămâi

"O, rămâi, rămâi la tine,
Te urăsc atât de mult!
Ale tale prostii toate
Nu mai vreau să le ascult.


În al zilei întuneric
Te asamăn unui drac,
Ce se uit-adânc, apatic
În chiloţi, maieu şi frac.


Şi prin vuiet de scandaluri,
Prin mişcarea naltei clase,
Eu te fac s-auzi în taină
Vocea cârdului de mase.


Eu te văd golit de viaţă
Cum te plângi, cu glas domol,
Strălucirea e doar gheaţă
La grămadă-n suflet gol.


Şi privind la strada plină
La văpaia ce te arde,
Anii tăi ce par ca clipe,
Clipe dulci ... sunt doar petarde."


Astfel zise lin poporul,
Bolţi asupră-ţi dărâmând;
Şuierând într-o chemare
Şi dreptate el cerând.




 Astăzi chiar de s-ar întoarce
A-nţelege nu mai poate...
Politruc...te-ai lins pe bot
Cu pădurea ta cu tot!

miercuri, 20 aprilie 2016

ADIO...

De-acum ştampila e la mine,
Rămâi, rămâi, cu bine!
Mă voi feri de urna ta,
De tine.

De astăzi tu nu mai contezi,
De astăzi nu-mi mai pasă
Chiar dacă-mi faci şi farmece
Mă lasă...rece!


Căci nu mai am ca obicei
Ca-n zilele acele,
Căci votul meu nu poţi să-l iei
Decât...din stele.


Când alegând atâtea dăţi,
Citind numai sloganuri
M-aştept acum să nu te arăţi
Iar pe...la geamuri.


O, cât eram de prost, credul
Că mergem împreună,
La vot, dar stai tu liniştit...
Eu voi vota...pe lună!


Şi când în taină îmi plasai
În noapte, darul să mi-l deie
Ca-n veci alături să te-aleg
Acum vreau o...Femeie!


Din treacăt parcă-mi vine-n minte
Acele dulci cuvinte,
Astăzi nu pot să spun decât:
Aaaaa...minte!


Căci astăzi de te mai ascult
Să-nghit numai proteste,
Îmi pare veche, a fost de demult
Acum e doar...poveste.


Şi dacă votul bate-n poartă
Ştampila tremurând în voturi
Totuşi la urnă nu mă duc
Trecut-au... veacuri.






Cu ochii pe votul pierdut
Imaginea-ţi privind-o...
Că totul este la sfârşit
Şi ce să mai...Adio!

marți, 19 aprilie 2016

TRANDAFIRI SAU GAROAFE?

În urma materialului postat ieri, numit "Un BOBOC" de Policlinică, am primit un comentariu pe care doresc să vi-l împărtăşesc şi de ce nu...să-l comentez la rândul meu. Iată comentariul:
"Dany Rusen
April 18 at 4:59pm
Oare medicii și asistentele vor înflori ca trandafirii sau .......tot garoafe ies ????"


Trebie să recunosc faptul că întrebarea are...mai multe semne de întrebare, după cum bine ne-a arătat prin punctuaţie Dany. Sincer să fiu m-am gândit şi eu la această înşiruire, numai că la mine se termina cu "scaieţi". Aţi înţeles cu toţii ce a vrut să spună cititorul CampinaRadar.ro. Avem, cei drept, un "boboc" de policlinică. Dar, dacă este să parafrazăm o glumă împământenită pe meleagurile noastre..."păcat că este locuită". Întrebarea este de fapt: lupul îşi schimbă părul, dar ce facem cu năravul? Oare nişte echipamente de ultimă generaţie vor schimba relaţia om cu om, adică doctor/asistent cu pacientrul? Aş vrea să cred că aşa va fi, numai că mai sus eu am continuat înşiruirea lui Dany şi cu "scaieţi". Am scris-o...aşa să rămână!
Nu uitaţi că aştept la orice oră părerile voastre la rubrica "comentarii" din partea de jos a fiecărui material postat, sau pe tulburelu@yahoo.com.
Relu Nistor

DE LA LUME ADUNATE

1. Dragostea este oarbă! Şi în ceea ce te priveşte...am cam orbit!

2. Aproape întotdeauna o femeie îndrăgostită e ...cam proastă.

3. Uneori haina îl face pe om...de râs!

4. Am nevoie de tine cum an nevoie de o...gaură-n cap!

5. Să trăieşti cât bradul în munte... este viaţa mondenă a unei bufniţe.

6. Şti ce ieftin pari alergând după ceva ce nu este al tău?

7. Când eram tână credeam că banii aduc fericirea. Acum, la bătrâneţe, sunt convins.

8. Dă-i drumu! Avocaţii mei îţi vor prăji testiculele la micul dejun, iar dacă îndrăzneşti mai mult, în tigaie îţi va frige şi ficatul. Ce a mai rămas din el!

9.  Când iei anticoncepţionale săvârşeşti un spermicid?

10. Sunt de acord să mă duci cu zăhărelul, dar să nu-mi torni un sac de zahăr în cap.

luni, 18 aprilie 2016

UN "BOBOC" DE POLICLINICĂ


O veste bună pentru locuitorii municipiului Câmpina, şi nu numai. Se vede că Primăria Municipiului Câmpina nu a stat degeaba, reuşind să termine, în mai puţin de 1 an, renovarea Policlinicii Câmpina, în urma unui prioect în valoare de 11 milioane de lei, din fonduri europene. Cei care vor intra de acum în Policlinică vor fi de-a dreptul impresionaţi. Aproape că nu a mai rămas nimic din ceea ce ştiau pacienţii. S-au schimbat pereții din rigips, pardoseala, mobilierul, instalața de apă, instalațiile sanitare, aparatura medicală, toaletele, sistemul de climatizare și încălzire, instalația electrică, ușile, ferestrele. Nu se poate spune decât că s-a făcut treabă bună, deşi de-a lungul lucrărilor au existat şi câteva impedimente, care însă nu au stat în calea realizării celei mai moderne Policlinici din judeţul Prahova.
Horia Tiseanu - primar:”Vreau să le mulțumesc cetățenilor care au suportat vreme de un an aceste condiții vitrege, în cabinete mutate în tot felul de spații, dar și medicilor și asistentelor care au lucrat în spații improprii, fără aparatură, dar a meritat să facă acest sacrificiu timp de un an pentru că de luni, 18 aprilie, vor funcționa într-un imobil nou!”
Este bine că s-a făcut o treabă bună, că Policlinica arată ca o policlinică din lumea civilizată, însă cu o floare nu se face primăvară. În acest sens edilul şef al municipiului a anunțat că urmează spitalul, pentru care se caută fie o finanțare europeană, fie una guvernamentală. Multă baftă în demersuri!
                                           

sâmbătă, 16 aprilie 2016

Înot, voie bună şi...dorinţa de a câştiga!

Acestea sunt cel puţin trei ingrediente pe care le veţi găsi duminică dimineaţă, începând cu ora 10.30, la Bazinul de Înot Didactic Câmpina. Nu mai puţin de 150 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, vor încerca să dovedească faptul că sunt buni în ceea ce fac. Chiar dacă toţi micii înotători vor primi premii şi diplome de participare, fiecare în parte va intra pe culoarul său cu un singur gând: să câştige. Având în vedere că unul dintre scopurile concursului Cupa "IEPURAŞULUI" este acela de a promova sportul în masă, la bazin sunt invitaţi şi părinţii, alături de copiii care încă nu înoată, cu două scopuri: să facă galerie şi să vadă ce înseamnă fair-play-ul într-un sport atât de complex. Aşadar, duminică, 10.30, Bazi
nul de înot Didactic Câmpina...să câştige cei mai buni! Multă baftă tuturor!