Pentru sugestii

Contact : campinaradar@gmail.com

duminică, 23 octombrie 2016

Dă-l dracu' pe ăla (n.r. Gabriel Oprea), e un nenorocit! Dar cum rămâne cu...groapa?

De obicei oamenii nu vorbesc "liber" atunci când ştiu că sunt înregistraţi. Încearcă să-şi aleagă cuvintele, să fie atenţi să nu deranjeze cumva pe cineva. În materialul următor o să vă prezint un punct de vedere, al unei persoane care nu ştia că este înregistrată, referitor la tragicul accident în care a murit poliţistul Bogdan Cosmin Gigină. Totul a pornit în urma unei discuţii libere, în care se vorbea despre viteza de 84 km/h cu care se deplasa aşa zisa coloană oficială, despre faptul că doar Gabriel Oprea putea să dea ordinul să se circule cu această viteză, neadaptată la condiţiile meteo, când persoana cu pricina a "explodat". Atunci am dat drumul la reportofon.


"În nici un caz nu ţin cu prostul ăla de politician! Mă enervează faptul că s-a întâmplat...dar dacă nu era în misiune... nu cădea în groapă? Credeţi? Adică, dacă nu era în coloana aia nenorocită...nu putea să cadă în groapă? Dacă era de serviciu, noaptea, şi patrula... ce dracu' căuta groapa aia acolo? Se tot bate apa în piuă pe faptul că era în misiune, şi nimeni, dar nimeni, în nici un articol pe care l-am citit, nu zice că era o groapă în asfalt semnalizată necorespunzător. Făcută de cine...şi lăsată nesemnalizată cum trebuie, de a căzut săracul poliţist în ea?
 Putea să cadă o maşină înaintea lui...fatalitatea, ce să zic, dar chiar putea să intre o maşină, nu un Tico, ci o maşină normală, măcar cu o roată! Nu? A fost o nenorocire...dar ce căuta groapa aia atât de mare, încât să poată să cadă el cu motocicleta, cu totul? Atât de mare şi nesemnalizată cum trebuie! Am văzut câteva fotografii...aşa se semnalizează o lucrare? Nu cred că era semnalizată bine. Adică...cum, de unde? Putea să cadă orice motociclist, putea să cadă oricine! Se tot vorbeşte despre o misiune care nu era, de fapt, o misiune, dar nimeni nu vrea să se întrebe... cine a făcut groapa? Cine a pus "capcana"? Că nu am auzit vorbindu-se despre asta în spaţiul public! Aş fi vrut să aud şi eu că vor fi traşi la răspundere şi cei care nu au semnalizat corespunzător groapa aia! În mijlocul străzii, că doar nu era pe trotuar! Nu era o groapă de canal şi să poţi zice...bă, a sărit capacul! Cum naiba nu a văzut ditamai groapa? Nu o ocolea? Că doar avea experienţă, nu mergea pentru a doua oară cu motocicleta! Nimeni nu vorbeşte, poate că nu se vrea, să se vorbească şi despre groapa aia nenorocită.
Toţi discută doar pe linie politică! Putea să cadă orice motociclist şi nu mai întreba nimeni dacă era sau nu într-o coloană oficială. Dacă ar fi căzut un om normal, în condiţii să spunem normale, toată lumea ar fi vorbit doar despre groapă. Ar fi fost căutaţi vinovaţii. Toată lumea vorbeşte doar că era în misiune şi a murit. Cum să cazi aşa, într-o groapă, în mijlocul străzii? Că dacă era una mică, cădea şi îşi rupea un picior, ceva. Dar aşa...a căzut cu totul! Nu cred că a fost semnalizată corespunzător. Nu avea voie să ajungă în ea. Nimeni nu a explicat clar. Se discută de parcă ar fi căzut din maşina lu' ăsta (n.r. Gabriel Oprea) sau ar fi dat el cu maşina peste poliţist! Ăsta a mers mai departe, cred că nici nu a ştiut, că era în coloană, or fi dat prin staţie, dar au mers mai departe. Mergeau şi cu viteză. Bine, îl bagi şi p'ăsta la răcoare, pentru omor din culpă, că l-a ţinut pe poliţist peste program, într-o aşa zisă coloană oficială...Dă-l dracu' pe ăla (n.r. Gabriel Oprea), e un nenorocit! Dar cum rămâne cu...groapa?"

Persoana cu pricina a spus mai multe. Iată un punct de vedere! O tragedie văzută şi din alt unghi! După ce i-am spus că l-am înregistrat şi că vreau să fac public punctul lui de vedere, omul mi-a spus că e ok! Ba chiar m-a rugat să-l las aşa cum este, fără să-l "cosmetizez". Ceea ce am şi făcut. Un amănunt! Discuţiile noastre s-au îndreptat apoi către alte subiecte. Dar, când omul s-a ridicat de la masă şi a plecat, a mai întrebat o dată: "Cum rămâne cu groapa? De ce nu vorbeşte nimeni despre ea, în nici un comunicat oficial?"





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMMENTATI AICI...