Pentru sugestii

Contact : campinaradar@gmail.com

marți, 18 octombrie 2016

CIOBANII...lux şi huzur !!!

Dacă mai aud vreodată un cioban, de pe plaiurile mioritice româneşti, că se plânge de condiţiile de trai de la stână...îi dau să mănânce, cel puţin o pagină, din ultimul "catalog" tipărit de super-creierele de la Kaufland!
"Măi bade, tu care stai la coada oilor în vârf de munte, de ce ne minţi cu neruşinare? Matale nu vezi că nişte "meseriaşi", nişte "nemţălăi", de fapt nişte românaşi get-beget, care îşi petrec toată ziua în faţa unor calculatoare...au scos adevărul la iveală? 
Te tot vaiţi măi bade...că e cam tare laviţa aia nenorocită!
 Păi nu şti tu că ăştia au inventat "scaunul din lână"! Măi bade, nici tu, nici predecesorii tăi, de-a lungul veacurilor, acolo în vârf de munte, nu aţi fost în stare să faceţi un scaun din lână? Că vorba aia...timp aţi fi avut! E, uită-te şi tu acum, vin ăştia cu ofertă specială, cu pernă pentru scaun din lână şi protecţie pentru scaun din lână!!! Să vezi că o să şi patenteze neamţul invenţia asta revoluţionară! Că na...ca de obicei...noi nu am fost în stare! Bade...m-am cam supărat pe tine! Să şti!"

Buuuun! Am terminat conversaţia virtuală cu un "bade" autentic. Sper că nu s-a supărat nimeni pe mine. Eeee...dar sper să se supere idioţii ăia de la Kaufland! Măi ăştia, care vindeţi  laptele cu 4,5 lei, când îl cumpăraţi de la tăranul muncitor cu maxim 1 leu, nu v-aţi săturat să vă tot atragem atenţia că limba română, dulce cum e ea, v-o "trage" suprem atunci când are ocazia? Bănuiesc că tipăriţi zeci de mii de "materiale promoţionale" pentru produsele voastre şi aşa zisele oferte speciale. Nu v-a trecut niciodată prin găgăuţele din dotare, să angajaţi dracului şi un "cap limpede"...un om care cunoaşte limba română, care să vă facă totuşi o corectură pe text? Dacă nu vă permiteţi să-l plătiţi, că ştim cât de unghie în gât sunteţi, faceţi un troc: omul vă corectează textele şi voi îi daţi un scaun din lână! Mă bag şi eu... că tare aş vrea să văd cât de comod este un scaun din lână. Şi, promit, după ce îmi odihnesc 5 minute partea anatomică cu care se pare că gândiţi voi, o să-l donez la o stână! Să şadă şi "bade" al meu confortabil, la gura sobei. Dacă o are! Dacă nu...inventaţi voi una...dar să nu fie din lână, că e cam inflamabilă!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMMENTATI AICI...