Pentru sugestii

Contact : campinaradar@gmail.com

luni, 31 octombrie 2016

UITE APA....NU E APA!!!








Aşa cum am scris într-un material anterior...uite apa, nu e apa! Nu m-am mai derajnat să aflu mai multe amănunte de la HidroPrahova, pentru că oricum ăia şi-au "mutat" site-ul pe cel al "municipiului" Câmpina. Aşa că, citez: OPRIRE APĂ ÎN DATA DE 1.11.2016, ÎNTRE ORELE 00.00 - 23.30!!! Motive, locaţii, ce lucrări...nici nu mă mai interesează. Vă mai spun doar chestia aia cu rezerva de apă pentru consum şi uz casnic! A, să nu uit, HidroPrahova "îşi cere scuze faţă de locuitorii care vor suferi de lipsa apei potabaile" şi încă ceva, pe final..."în speranţa înţelegerii situaţiei create, vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie".

Să mori tu!?! 

duminică, 30 octombrie 2016

ATENŢIE la..."şoferii de vară" (de duminică!!!)

Vrem, nu vrem...o spunem sau nu o spunem, dar sigur o gândim: şoferii de vară (de duminică) există şi, de multe ori, crează numai necazuri în trafic. Zilele trecute am fost martorul unui "eveniment" cauzat de un "şofer de vară" în intersecţia de lângă piaţă, cea semnalizată doar prin indicatoare. Era în intersecţie o "bulibăşeală" de nu se mai înţelegea nimic. Totul din cauza unui astfel de şofer, care, rămas în mijlocul intrsecţiei, nu mai ştia care, cum, de unde are prioritate.  Noroc cu ceilaţi şoferi, care l-au ocolit şi prin stânga şi prin dreapta, legal sau nu, dar în cele din urmă intersecţia s-a deblocat. Abia când a rămas singur în intersecţie, aşa zisul şofer şi-a văzut de drum. Ploua mărunt şi era o "umbră" de ceaţă! Astfel de situaţii, mai mult ca sigur, au văzut toţi conducătorii auto. Este un aspect care deranjează. Aşa că l-am supus discuţiei mai multor conducători auto, de la instructori auto, taximetrişti, şoferi de cursă lungă, şoferi transport marfă şi şoferi...pur şi simplu. Să vdem ce au ei de spus despre "şoferii de vară" (de duminică)!!!

1. Clar există şoferii de vară sau, să le spunem de duminică! De apărut au apărut pe străzi, dar eu aş vrea să dispară cât mai repede. Ăştia conduc decât o dată pe lună şi atunci trebuie să fie şi soare. Acum au două variante: ori bagă maşina la naftalină, în garaj, sau ies pe străzi. Îi vezi că se mişcă mai încet, pleacă mai greu de la semafor, se vede că sunt crispaţi. Este vorba de lipsă de experienţă. Şoferii ăştia de duminică nu au experienţă, nu au căpătat reflexele necesare conducerii unui autovehicul. Aceşti şoferi nu pot deveni...ci sunt un pericol în trafic! Într-o situaţie de risc, într-o situaţie neprevăzută, pot provoca un accident. Un astfel de şofer face 30-40 de ore de conducere, ia permisul, dar reflexele le capătă pe parcurs, singur, după ce îşi ia permisul, în 2-3 ani de zile! Cu condiţia să şofeze! Unii îşi iau permisul şi conduc din an în Paşte! Există oameni care au prmis de conducere de 25 de ani şi nu au mai condus de 15 ani! Experienţa o capeţi singur, pe parcurs, nu la şcoala de şoferi! Când vezi un astfel de şofer trebuie să ai mare grijă, trebuie să te fereşti tu de el, într-un fel sau altul! Cu siguranţă nu te va feri el pe tine!

2. Mulţi dintre ei pot fi numiţi aşa, deşi unii conduc chiar în fiecare zi! Cum îi recunosc în trafic? Sunt cam proşti! Îi vezi că merg încet pe prima bandă...tâcâ-tâcâ-tâcâ...e groasă treaba! Sunt periculoşi pentru că nu ştiu să controleze o maşină în condiţii diferite, polei, ploaie, ceaţă...să nu mai vorbim de zăpadă...atunci trag pe dreapta şi îi vezi pe la TV că: vai, am îngheţat de frig! Îţi dai seama că e şofer de vară după cum merge, mai ales în oraş! Trebuie să fiu eu mai atent, ca să nu intre prostul în mine. Soluţia? Eu am cameră de filmat pe maşină! Aşa că dacă intră vreun prost d-ăsta în mine, măcar am dovada că nu e vina mea! Când vine poliţistul pot să-i demonstrez că nu e vina mea. Îi arăt filmarea...uite nene, îl vezi cum mi-a tăiat calea? Acesta este motivul pentru care mi-am luat camera: şoferii de vară!

3. Deja se văd aceşti şoferi de vară în trafic. Îi văd în fiecare zi. Şi acum încă nu s-a stricat vremea rău! Îi vezi cum se pierd la volan, în perioada asta a anului! Nu îţi rămâne decât să fi atent şi pentru el! Camerele de filmat sunt o soluţie, ai măcar o mică dovadă acolo, dacă intră dobitocul în tine! Pentru că sunt pierduţi definitiv când apare ceva pe jos! Nu ştiu să se comporte pe anumite porţiuni de drum, acoperite cu te miri ce! Ce să faci? Până nu greşesc mai grav, sau de mai multe ori, nu ai ce să le faci! Până rămân fără permis! Dar până atunci mergem pe proverbul: paza bună trece primejdia rea!

4. Şoferii de vară pot fi văzutţi uşor pe stradă. Dar acum că se strică vremea...La revedere! În sensul că nu mai circulă. Dacă ies în trafic e un mare balamuc! Pur şi simplu nu au experienţă. Când îi văd în faţa mea sunt mult mai atent, îmi apăr spinarea! Un lucru e sigur: dacă nu circulă, nu capătă experienţă. Când îi văd în faţa mea... normal...îmi este puţin teamă! Mi-a trecut prin cap să-mi pun şi eu o cameră pe maşină. Cunosc persoane care au făcut asta!

5. Când dai peste un şofer de vară...nu ai cum să nu îţi dai seama! Mai ales când plouă sau e puţină ceaţă...e circul pe pământ! Ce fac când dau peste unul în trafic? Îl iert o dată, îl iert a doua oară după care îi zic tot ce îmi vine la gură! Şi...fac tot posibilul să nu intre în hârbul meu! Să şti că la un moment dat îmi cumpărasem şi o cameră de filmat. Dar nu mai ştiu de ce am dus-o înapoi. Însă nu ştiu sigur dacă o astfel de filmare poate fi considerată probă. Vorbeau ăştia pe la televizor...dar nu ştiu. Oricum, o astfel de cameră ar fi bună împotriva şoferilor de vară şi nu numai.

6. Da, dau peste ei! Dar să şti că mai mult în ţară... decât afară! Îi vezi din prima, te claxonează, nu au răbdare, sunt grăbiţi, sunt handicapaţi! Nu respectă reglile de circulaţie, nu respectă nimic! Când vine toamna, iarna, s-a terminat şmecheria. Mai bine s-ar face singuri pietoni! Când îi văd în faţa mea, caut pe cât posibil să evit o tamponare sau ceva de genul ăsta. Îmi iau măsuri mai mari de precauţie, păstrez o distanţă mai mare. Tot felul de chestii d-astea! Asta pentru că nu ai ce să le faci! Pur şi simplu sunt şoferi de vară, de duminică! Am auzit că vorbesc ăştia prin Parlament că dacă te repeţi în prostia ta de mai multe ori...ţi se poate lua permisul. Poate aşa se vor mai rări şoferii de duminică, cei care încurcă traficul de îţi vine să înjuri tot timpul.

7.  Sincer să fiu..acestă categorie de şoferi există! Nu prea ştiu cum au ajuns ăştia şoferi...poate la apelul macaroanelor, eu ştiu? Primul lucru pe care-l fac este să mă protejez de ei, să fiu foarte preventiv. Ei sunt cei care crează probleme în trafic. Ei sunt "bizonii" din ziua de astăzi...nu contează dacă este ceaţă, dacă în maşină ai doi copii, pe ei nu îi interesează! Numai că se ajunge să îi aduni şi de pe stradă cu făraşul. Şi pe ei şi alţii nevinovaţi! Oricum totul pleacă de la lipsa de experienţă. Pentru noi, ceilalţi, care le avem cu volanul, cred că singura soluţie este să ne montăm camere de filmat. Ca în Rusia, să nu mai avem probleme cu societăţile de asigurări. Eşti şofer prost, ia filmarea de aici şi plăteşte! Simplu!    

Persoanele cu care am stat de vorbă chiar ştiu ce este ăla un volan. Stau toată ziua cu el în mână şi ştiu despre ce vorbesc. Sunt total de acord cu ei, însă, ca şi ei, nu prea întrevăd o soluţie. Au luat permisul, aşa cum l-au luat, acum sunt şoferi şi au dreptul să circule! Cum? Exact aşa cum au spus interlocutorii mei. Ce facem? Din răspunsurile primite reies două soluţii: ne ferim de ei ca dracu de tămâie şi ne montăm camere de filmat pe maşini. Ca în Rusia! Să vedeţi ce de filmuleţe marca "made în România" o să vedem pe net!





sâmbătă, 29 octombrie 2016

ANUNŢ SC FLORICON SALUB SRL


GRAFIC DE RIDICARE A DEŞEURILOR VEGETALE DE PE DOMENIUL PUBLIC ÎN PERIOADA 
31.10.2016 – 29.11.2016

31.10.2016  
Str.Sondei, Maramures,T.Ionescu, A.Ipatescu, Al.Margaretei, Victoriei, Al.Cutezatori, 1Mai, Calea Dacia, N.Balcescu, Slt Er.Puiu Sorin,                                   Caramidari, Fermei, Florilor, Prundului, Teilor, Vaii, Dealului, Plaiului, Trandafirilor.
                                       
01.11.2016
Str.T.Vladimirescu, Milcovului, Democratiei, Al.Odobescu, Conductelor, Al.I.Cuza, Orizontului, Ec.Teodoroiu, Al.Vlahuta, B.P.Hasdeu, Miorita, Garoafelor, A.Pann, Rasaritului, Fluturasi, Ciocarliei, Campului, Izvoarelor, Dorobanti, Nucilor, Macului, A.Muresan.

02.11.2016  
Str.Golesti, 1Mai, Cercului, Narciselor, Amurgului, I.L.Caragiale, Marasesti, Zorilor, Oituz, Bobalna, M.Kogalniceanu, C.Stere, In Lunca, Ciobanasi, Alunului.                              

03.11.2016
Str.V-le Alecsandri, S.Barnutiu, G.Baritiu, Ardealului, Scarisoara, Plevnei, Grivitei, Castanilor, Bucea, Badea  Cartan, Schelelor, Verii, Scolii,Unirea, Carol I (Sens giratoriu-Bazine apa), Rahovei, Gornistului.

04.11.2016
Str.Energiei, Eruptiei,1 Mai, Hasdeu, Zorilor, Ec.Teodoroiu (Cuza-Oxigen), Al.I.Cuza (1Mai-T.Vladimirescu), Podului, Dr.V.Babes, Oprescu Adrian, B-dul Culturii, I.H.Radulescu, Calea Doftanei (Racitor-Voila), Er.BogdanV-le, Bucegi, Siretului, Prutului, Primaverii, 22 Decembrie, Strandului, Parcului.

05.11.2016  
Voila(Paltinului-Spital), Fabricii, Tg.Mures, Cartier Uniunea Europeana.

07.11.2016  
Str.Sondei, Maramures,T.Ionescu, A.Ipatescu, Al.Margaretei, Victoriei, Al.Cutezatori, 1Mai, CaleaDacia, N.Balcescu, Al.Islaz, Dunarea, Luminei, C.Istrate, Oncioiu P, Viitorului, Gradinii, Carpati, Crisuri.

08.11.2016  
Str.T.Vladimirescu, Milcovului, Democratiei, Al.Odobescu, Conductelor, Al.I.Cuza, Orizontului, Ec.Teodoroiu, Al.Vlahuta, B.P.Hasdeu, Furnica, Liliacului, Panduri, Crangului, Marului, Romanitei, Geo Bogza.

09.11.2016  
Caramidari, Fermei, Florilor, Prundului, Padurii, Str.Golesti, 1Mai, Cercului, Narciselor, Amurgului, I.L.Caragiale, Marasesti, Zorilor, Oituz, Bobalna, M.Kogalniceanu,C.Stere.

10.11.2016
Vaii, Teilor, Trandafirilor, Dealului, Plaiului, Str.V-le Alecsandri, S.Barnutiu, G.Baritiu, Ardealului, Scarisoara, Plevnei, Grivitei, Castanilor, Bucea, B.Cartan, Verii, Scolii, Unirii, Nicopole, Luceafarul, Schelelor, Al.Nordului.

11.11.2016
Str.Energiei, Eruptiei,1 Mai, Hasdeu, Zorilor, Ec.Teodoroiu(Cuza-Oxigen), Al.I.Cuza (1Mai-T.Vladimirescu), Podului, Dr.V.Babes, Oprescu Adrian, B-dul Culturii, I.H.Radulescu, Calea Doftanei(Racitor-Voila), Er.Bogdan V-le, Bucegi, Siretului, Prutului.  

14.11.2016
Str.Sondei, Maramures, T.Ionescu, A.Ipatescu, Al.Margaretei,Victoriei, Al.Cutezatori, 1Mai, Calea Dacia, Slt.Er.Puiu Sorin, Muncii, Pacuri, Granicului, Agriculturii, 24 Ianuarie, Str.Noua, Veteranilor, Pompelor.

15.11.2016  
ZonaBolintineanu(Titeiului, Tineretului, Horia, Closca, Crisan, P.Rares, I.Creanga, Cosbuc)                 Str.T.Vladimirescu, Milcovului, Democratiei, Al.Odobescu, Conductelor, Al.I.Cuza, Orizontului, Ec.Teodoroiu, Al.Vlahuta, B.P.Hasdeu.

16.11.2016  
Str.Golesti, 1Mai, Cercului, Narciselor, Amurgului, I.L.Caragiale, Marasesti, Zorilor, Oituz, Bobalna, M.Kogalniceanu, C.Stere, Nasaud, Independentei, Bistrita, Fagaras, Ciceu, Oradea, Beius, Progresului, Atelierelor, A.Iancu, P.Liciu.

17.11.2016
Calea Doftanei(Voila-Pod Telega), Tarnava Mare, Tarnava Mica, Str.V-le Alecsandri, S.Barnutiu, G.Baritiu, Ardealului, Scarisoara, Plevnei, Grivitei, Castanilor, Bucea, B.Cartan, Verii, Scolii, Unirii, Nicopole, Luceafarul, Schelelor, Al.Nordului.

18.11.2016
Str.Energiei, Eruptiei,1 Mai, Hasdeu, Zorilor, Ec.Teodoroiu(Cuza-Oxigen), Al.I.Cuza (1Mai-T.Vladimirescu), Podului, Dr.V.Babes, Oprescu Adrian, B-dul Culturii, I.H.Radulescu, Calea Doftanei(Racitor-Voila), Er.Bogdan V-le, Bucegi, Siretului, Prutului.

19.11.2016
Voila(Paltinului – Spital), Ion Campineanu, Rezervoarelor.

21.11.2016  
Str.Sondei, Maramures, T.Ionescu, A.Ipatescu, Al.Margaretei, Victoriei, Al.Cutezatori, 1Mai, CaleaDacia, N.Balcescu, Muscelului, Fantanii, Ghiocei, Livezi, V-le Lucaci.          

22.11.2016  
P.Sapca, Pomilor, A.Vlaicu, Toamnei, Db.Gherea, Libertatii, Gh.Doja, Poenitei, Anotimpului,             Str.T.Vladimirescu, Milcovului, Democratiei, Al.Odobescu, Conductelor, Al.I.Cuza, Orizontului, Ec.Teodoroiu, Al.Vlahuta, B.P.Hasdeu.                

23.11.2016  
Str.Golesti, 1Mai, Cercului, Narciselor, Amurgului, I.L.Caragiale, Marasesti, Zorilor, Oituz, Bobalna, M.Kogalniceanu, C.Stere, Pictor N.Grigorescu, Rosiori, Redutei, Carol I (Sens giratoriu-Bazine apa), Rahovei, Gornistului, C-tin Istrate.

24.11.2016
Str.V-le Alecsandri, S.Barnutiu, G.Baritiu, Ardealului, Scarisoara, Plevnei, Grivitei, Castanilor, Bucea, B.Cartan, Verii, Scolii, Unirii, Nicopole, Luceafarul, Schelelor, Al.Nordului, Caramidari, Fermei, Prundului, Florilor.

25.11.2016
Str.Energiei, Eruptiei,1 Mai, Hasdeu, Zorilor, Ec.Teodoroiu(Cuza-Oxigen), Al.I.Cuza (1Mai-T.Vladimirescu), Podului, Dr.V.Babes, Oprescu Adrian, B-dul Culturii, I.H.Radulescu, Calea Doftanei(Racitor-Voila), Er.Bogdan V-le, Bucegi, Siretului, Prutului .

28.11.2016
Str.Sondei, Maramures, T.Ionescu, A.Ipatescu, Al.Margaretei, Victoriei, Al.Cutezatori, 1Mai, CaleaDacia, N.Balcescu, Teilor, Vaii, Dealului, Plaiului, Trandafirilor.

29.11.2016 
Campului, Izvoarelor, Dorobanti, Nucilor, A.Pann, A.Muresan, Macului, Garoafelor, Miorita, Rasaritului, Str.T.Vladimirescu, Milcovului, Democratiei, Al.Odobescu, Conductelor,                     Al.I.Cuza, Orizontului, Ec.Teodoroiu, Al.Vlahuta, B.P.Hasdeu.



miercuri, 26 octombrie 2016

SITE-ul Primăriei sau al...HidroPrahova???

DRAGI CÂMPINENI,

Vă mulţumesc pentru că aţi ales să utilizaţi acest canal de comunicare, un instrument modern de informare, cu care Primăria Municipiului Câmpina încearcă să fie mai aproape de câmpineni, dar şi de oaspeţii săi.

Nu mai contează motivul pentru care am intrat şi eu pe site-ul oficial al Primăriei "municipiului" Câmpina, dar am rămas "un pic" surprins de ceea ce am văzut pe prima pagină!!! Puţină matematică, adică  6 - 1 = 5...şi m-am trezit că mă întreb aşa, în sinea mea: care este explicaţia faptului că 5 din cele 6 comunicate de presă ale Primăriei "municipiului" Câmpina către locuitorii, cu care "încearcă să fie cât mai aproape"...sunt despre lucrări de reabilitare a conductelor de apă şi...bineînţeles...oprirea alimentării cu apă în anumite zone, în tot oraşul sau, şi mai "tare", şi în localităţile din jur!!! Primul meu gând a fost, glumesc desigur, muică...dar ăştia de la HidroPrahova bagă, nu glumă! Eu, ca majoritatea câmpinenilor, m-am săturat de toate scuzele pe care le inventează societatea asta, m-am săturat să plătim un preţ exorbitant la apă, în condiţiile în care pică dracului Barajul Paltinu peste noi, nu mai pot de dragul lor când văd că remediază o defecţiune prin înfigerea unor ţăruşi în găurile care tot apar, nu mai pot... Consider, ca şi câmpinean care vrea să fie aproape de administraţia locală, mai ales prin intermediul site-ului oficial, că ar trebui să ni se spună o dată, verde în faţă, printr-un singur comunicat, că "sunt tot o apă ş-un pământ, de la un capăt la altul!!!" Şi gata! Ce atâtea comunicate? Spuneţi-ne, tot printr-un comunicat, de unde să cumpărăm oale, sticle şi bidoane, nu de alta, dar voi, în mărinimia voastră, ne spuneţi cu frumosul să ne facem şi o rezervă minimă de apă pentru consum şi uz casnic. V-am citat! Alooo....Primăria "municipiului" Câmpina....mi se pare doar mie că ăştia de la HidroPrahova îşi cam bat joc de noi? Dar ce rost mai are să vă mai întreb atât timp cât nici site-ul vostru nu mai e al vostru! Gata, mă opresc, merg la baie să îmi fac o rezervă de apă, nu de alta dar situaţia este cam "maro" şi necesită multă hârtie igienică! Sau inginerică? Cum o fi ea!!!

luni, 24 octombrie 2016

DIN NOU FĂRĂ APĂ POTABILĂ!!! (24 ore)

Câmpina rămâne, din nou, fără apă potabilă, din noaptea de luni spre marţi (ora 0.00), până marţi seară, la ora 23.30. Alimentarea cu apă va fi sistată pentru realizarea unor noi lucrări de cuplare a conductelor.


Aveţi grijă să vă asiguraţi o rezervă minimă de apă
pentru consum şi uz casnic.

duminică, 23 octombrie 2016

Dă-l dracu' pe ăla (n.r. Gabriel Oprea), e un nenorocit! Dar cum rămâne cu...groapa?

De obicei oamenii nu vorbesc "liber" atunci când ştiu că sunt înregistraţi. Încearcă să-şi aleagă cuvintele, să fie atenţi să nu deranjeze cumva pe cineva. În materialul următor o să vă prezint un punct de vedere, al unei persoane care nu ştia că este înregistrată, referitor la tragicul accident în care a murit poliţistul Bogdan Cosmin Gigină. Totul a pornit în urma unei discuţii libere, în care se vorbea despre viteza de 84 km/h cu care se deplasa aşa zisa coloană oficială, despre faptul că doar Gabriel Oprea putea să dea ordinul să se circule cu această viteză, neadaptată la condiţiile meteo, când persoana cu pricina a "explodat". Atunci am dat drumul la reportofon.


"În nici un caz nu ţin cu prostul ăla de politician! Mă enervează faptul că s-a întâmplat...dar dacă nu era în misiune... nu cădea în groapă? Credeţi? Adică, dacă nu era în coloana aia nenorocită...nu putea să cadă în groapă? Dacă era de serviciu, noaptea, şi patrula... ce dracu' căuta groapa aia acolo? Se tot bate apa în piuă pe faptul că era în misiune, şi nimeni, dar nimeni, în nici un articol pe care l-am citit, nu zice că era o groapă în asfalt semnalizată necorespunzător. Făcută de cine...şi lăsată nesemnalizată cum trebuie, de a căzut săracul poliţist în ea?
 Putea să cadă o maşină înaintea lui...fatalitatea, ce să zic, dar chiar putea să intre o maşină, nu un Tico, ci o maşină normală, măcar cu o roată! Nu? A fost o nenorocire...dar ce căuta groapa aia atât de mare, încât să poată să cadă el cu motocicleta, cu totul? Atât de mare şi nesemnalizată cum trebuie! Am văzut câteva fotografii...aşa se semnalizează o lucrare? Nu cred că era semnalizată bine. Adică...cum, de unde? Putea să cadă orice motociclist, putea să cadă oricine! Se tot vorbeşte despre o misiune care nu era, de fapt, o misiune, dar nimeni nu vrea să se întrebe... cine a făcut groapa? Cine a pus "capcana"? Că nu am auzit vorbindu-se despre asta în spaţiul public! Aş fi vrut să aud şi eu că vor fi traşi la răspundere şi cei care nu au semnalizat corespunzător groapa aia! În mijlocul străzii, că doar nu era pe trotuar! Nu era o groapă de canal şi să poţi zice...bă, a sărit capacul! Cum naiba nu a văzut ditamai groapa? Nu o ocolea? Că doar avea experienţă, nu mergea pentru a doua oară cu motocicleta! Nimeni nu vorbeşte, poate că nu se vrea, să se vorbească şi despre groapa aia nenorocită.
Toţi discută doar pe linie politică! Putea să cadă orice motociclist şi nu mai întreba nimeni dacă era sau nu într-o coloană oficială. Dacă ar fi căzut un om normal, în condiţii să spunem normale, toată lumea ar fi vorbit doar despre groapă. Ar fi fost căutaţi vinovaţii. Toată lumea vorbeşte doar că era în misiune şi a murit. Cum să cazi aşa, într-o groapă, în mijlocul străzii? Că dacă era una mică, cădea şi îşi rupea un picior, ceva. Dar aşa...a căzut cu totul! Nu cred că a fost semnalizată corespunzător. Nu avea voie să ajungă în ea. Nimeni nu a explicat clar. Se discută de parcă ar fi căzut din maşina lu' ăsta (n.r. Gabriel Oprea) sau ar fi dat el cu maşina peste poliţist! Ăsta a mers mai departe, cred că nici nu a ştiut, că era în coloană, or fi dat prin staţie, dar au mers mai departe. Mergeau şi cu viteză. Bine, îl bagi şi p'ăsta la răcoare, pentru omor din culpă, că l-a ţinut pe poliţist peste program, într-o aşa zisă coloană oficială...Dă-l dracu' pe ăla (n.r. Gabriel Oprea), e un nenorocit! Dar cum rămâne cu...groapa?"

Persoana cu pricina a spus mai multe. Iată un punct de vedere! O tragedie văzută şi din alt unghi! După ce i-am spus că l-am înregistrat şi că vreau să fac public punctul lui de vedere, omul mi-a spus că e ok! Ba chiar m-a rugat să-l las aşa cum este, fără să-l "cosmetizez". Ceea ce am şi făcut. Un amănunt! Discuţiile noastre s-au îndreptat apoi către alte subiecte. Dar, când omul s-a ridicat de la masă şi a plecat, a mai întrebat o dată: "Cum rămâne cu groapa? De ce nu vorbeşte nimeni despre ea, în nici un comunicat oficial?"





vineri, 21 octombrie 2016

UNDE SUNT SEMAFOARELE???

Întrebarea din titlu nu îmi aparţine, ci este a celor care au "ghinionul" de a avea casele în intersecţia străzilor Constantin Stere şi Conductelor. O întrebare pe care au adresat-o şi astăzi, în jurul orelor 12.00, după producerea a încă unui accident în intersecţia cu pricina. Scenariul a fost "cel obişnuit", în sensul că şoferiţa unui Opel Astra (B-72-MPX), venind de pe strada Conductelor, a intrat în intersecţie, fără nici o intenţie de a apăsa pedala de frână. Indicatorul STOP, vizibil, se pare că pentru doamna din Bucureşti nu are nici o însemnătate. Maşina sa, un Opel Astra, a fost lovită în plin, de un Logan (PH-92-CVL), care circula regulamentar dinspre Turnătorie către centru. În urma impactului deosebit de puternic, Opel-ul a fost proiectat pe trotuar, a trecut peste un gard de fier, s-a "înfipt" în temelia unei case, după care "s-a aşezat"paralel cu imobilul. Din fericire accidentul a fost soldat doar cu pagube materiale serioase la ambele autoturisme şi, încă o dată, a nu ştiu câta oară, cu doborârea unui gard. Cei doi şoferi au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Câmpina, unde agentul de poliţie i-a dat vestea, nu tocmai bună, conducătoarei auto: ea va deveni pieton pentru 60 de zile şi va primi o amendă cuprinsă între 6 şi 8 puncte. Accidente de acest fel, în intersecţia cu pricina, numită generic de poliţişti drept "zonă accidentogenă" au mai fost şi în ultima perioadă. Şi aproape de fiecare dată câte un gard este pus la pământ. Oamenii au făcut sesizări, au cerut montarea unor semafoare în intersecţie (aşa cum s-a făcut şi în alte locuri) şi au primit...promisiuni!!! Se vor monta semafoare, a fost aprobat...urmează!!! Oamenii cam ştiu ce înseamnă acest "urmează", dau din umeri neputincioşi şi se roagă să nu se întâmple şi vreo tragedie, având în vedere că exact pe traiectoria Opel-ului este locul unde oamenii aşteaptă la trecerea pentru pietoni. Şi, de cele mai multe ori, aceşti pietoni sunt elevii care vin de la şcoală. De data aceasta nu era nimeni pe trotuar! Termin cu întrebarea celui care a avut un gard de fier: unde sunt semafoarele?    

marți, 18 octombrie 2016

CIOBANII...lux şi huzur !!!

Dacă mai aud vreodată un cioban, de pe plaiurile mioritice româneşti, că se plânge de condiţiile de trai de la stână...îi dau să mănânce, cel puţin o pagină, din ultimul "catalog" tipărit de super-creierele de la Kaufland!
"Măi bade, tu care stai la coada oilor în vârf de munte, de ce ne minţi cu neruşinare? Matale nu vezi că nişte "meseriaşi", nişte "nemţălăi", de fapt nişte românaşi get-beget, care îşi petrec toată ziua în faţa unor calculatoare...au scos adevărul la iveală? 
Te tot vaiţi măi bade...că e cam tare laviţa aia nenorocită!
 Păi nu şti tu că ăştia au inventat "scaunul din lână"! Măi bade, nici tu, nici predecesorii tăi, de-a lungul veacurilor, acolo în vârf de munte, nu aţi fost în stare să faceţi un scaun din lână? Că vorba aia...timp aţi fi avut! E, uită-te şi tu acum, vin ăştia cu ofertă specială, cu pernă pentru scaun din lână şi protecţie pentru scaun din lână!!! Să vezi că o să şi patenteze neamţul invenţia asta revoluţionară! Că na...ca de obicei...noi nu am fost în stare! Bade...m-am cam supărat pe tine! Să şti!"

Buuuun! Am terminat conversaţia virtuală cu un "bade" autentic. Sper că nu s-a supărat nimeni pe mine. Eeee...dar sper să se supere idioţii ăia de la Kaufland! Măi ăştia, care vindeţi  laptele cu 4,5 lei, când îl cumpăraţi de la tăranul muncitor cu maxim 1 leu, nu v-aţi săturat să vă tot atragem atenţia că limba română, dulce cum e ea, v-o "trage" suprem atunci când are ocazia? Bănuiesc că tipăriţi zeci de mii de "materiale promoţionale" pentru produsele voastre şi aşa zisele oferte speciale. Nu v-a trecut niciodată prin găgăuţele din dotare, să angajaţi dracului şi un "cap limpede"...un om care cunoaşte limba română, care să vă facă totuşi o corectură pe text? Dacă nu vă permiteţi să-l plătiţi, că ştim cât de unghie în gât sunteţi, faceţi un troc: omul vă corectează textele şi voi îi daţi un scaun din lână! Mă bag şi eu... că tare aş vrea să văd cât de comod este un scaun din lână. Şi, promit, după ce îmi odihnesc 5 minute partea anatomică cu care se pare că gândiţi voi, o să-l donez la o stână! Să şadă şi "bade" al meu confortabil, la gura sobei. Dacă o are! Dacă nu...inventaţi voi una...dar să nu fie din lână, că e cam inflamabilă!  

ANUNŢ FLORICON SALUB

Către
locuitorii oraşului Breaza.

PRIMĂRIA ORAŞULUI BREAZA, FLORICON SALUB SRL şi SICCR LOGISTICS SYSTEM, organizează  sâmbătă, 22.10.2016, campania trimestrială  de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. Astfel, cine doreşte   să se debaraseze de echipamentele   electronice nefuncţionale sau depăşite tehnic, le poate aduce direct la punctul de colectare special amenajat în zona Primăriei Breaza sau pentru deşeurile voluminoase (frigidere, masini de spalat, televizoare), poate solicita telefonic la nr. 0728.25.68.99 ridicarea acestora de către autovehiculele Floricon Salub SRL. Cine predă deşeuri de echipamente electrice şi electronice, în data de 22.10.2016, va putea câstiga prin tragere la sorţi un aparat electrocasnic nou!!!

joi, 13 octombrie 2016

BABA (eu) şi MITRALIERA (crema)

Am chef să fac un pic de mişto! Măi oameni buni...şi eu, ca majoritatea bărbaţilor, sunt "afon" în ceea priveşte produsele cosmetice. Însă, atunci când sunt forţat de împrejurări, mai apelez şi eu la câte o cremă. În special atunci când mi se "usucă" mâinile. Bine...pielea pe de ele! Ca să nu se interpreteze. Lucru care s-a şi întâmplat! Aveam nişte mâini...raşper, nu alta! Aşa că am dat iama în "grămada" de creme ale soţiei şi am ales una. Una de firmă...de la Oriflame!
M-a mâncat fix undeva să văd şi eu ce scrie pe "prospect", ce proprietăţi are crema cu pricina. Zis şi...nefăcut! Nici măcar cu ochelarii nu vedeam ce scrie pe bulinele alea trei. Noroc cu tehnologia! Se vede în foto 2 cât de mari sunt "bulinele" cu "instrucţiuni". Aşa că am pus mâna pe aparatul foto şi dăi cu...zoom! În toată polologhia aia microscopică, scrisă în toate limbile cunoscute şi în unele care vor fi inventate într-un viitor apropiat, am găsit doar atât scris în limba romănă: "Cremă de corp. Se aplică pe tot corpul". Hai nu mă face cu capu! Doar atât? Muică...ce de proprietăţi are crema asta de firmă! Pe mine, aşa cum am spus, "afon" într-ale "cosmeticalelor" m-a bufnit râsul! Am făcut repede nişte asocieri şi iată câteva exemple "virtuale" de etichete:
- pe o sticlă de bere trebuie scris...Bere. Se bea.
- pe un sul de salam musai tre să apară...Salam. Se mănâncă.  
- pe un pachet de chewing gum...Gumă. De mestecat.
şi...de ce nu, nişte pancarte puse prin oraş, pe care să scrie: Aer. Se respiră.
Bine...lista ar putea continua! Aveţi alte idei de etichete "virtuale"? Să le auzim! Dar de ce mă agit eu? Că doar sunt "baba cu mitraliera"! Aşa că o să aştept să vină soţia să-mi explice pe îndelete cum e faza aia cu "se aplică pe tot corpul". Că eu nu am decât pielea de pe mâini uscată! Acum, vorbind serios, mă întreb şi eu ca neica nimeni: chichineaţa aia scrisă în ...şpe limbi(de circulaţie pământeană sau nu) este în regulă? Atât are producătorul(în cazul de faţă Oriflame) să îmi spună mie, consumatorului neavizat, despre crema sa? Păi...să spunem aşa...dacă sunt dracului alergic la vreun compus al cremei? Dar ce mai contează...las-o bă, că merge aşa! Cremă să fie. Bine măcar că nu e de bocanci!

luni, 10 octombrie 2016

MI-AM BĂTUT TABLETA!!!

(editorial)
Da! Nu este nici o glumă! Două lucruri sunt certe: primul este că tableta mea a primit un pumn în pifometru, de la mine(fără să aibă sărăcuţa nici o vină) şi al doilea este că, se pare, trebuie să mă întâlnesc cu Jack Nicholson, într-o posibilă continuare a filmului "Anger management". Mai pe româneşte...ce s-a întâmplat! Recunosc că zilnic intru pe www.stiripesurse.ro şi trag cu ochiul pe acolo. De cele mai multe ori informaţiile sunt bune. Oamenii ştiu ce fac. Eeee....dar astăzi mi-a apărut şi mie pe facebook un material distribuit de un cunoscut de-al meu. Mai departe o să fac chestia aia cu copy-paste, cu o bună parte a materialului postat ce cei mai sus menţionaţi. Poate că o să pricepeţi de ce mi-am bătut tableta!

SONDAJ - Cifrele care TERMINĂ jocul politic: PSD trece de 50% (surse)
Autor: Lucian Negrea, Reporter



Publicat: 08:22
Jocul politic din această toamnă politică este zguduit puternic de rezultatele unui mare sondaj realizat de PSD. Înaintea fiecărui scrutin important, cei de la PSD realizează un studiu extrem de complex, care le arată direcțiile și reflectă cu mare precizie rezultatul alegerilor.
Conform surselor noastre, studiul arată că PSD are capacitatea de a obține un scor foarte apropiat de 50%, dacă nu chiar să depășească această cifră. Atenție, acest procent este de fapt trendul, cazul fericit și nu trebuie privit ca o cifră absolută. Procentul este rezultatul unui cumul de factori, pentru că fiecare cifră este analizată și replicată pe toate zonele din România. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 23.000 de subiecți și are o marjă de eroare de 1%. Cei de la PSD susțin că vor mai efectua trei astfel de studii până la alegerile parlamentare, pentru că acestea le arată, pe lângă scorul politic și temele pe care trebuie să calibreze campania electorală, mesajul așteptat de electorat, dar dictează și strategia politică.

Da! Şi i-am tras un pumn tabletei, nu înainte de a scrie un scurt comentariu. Cine l-a văzut...bine...cine nu...era ceva de genul: dacă cifrele sunt pe aproape de adevăr....MUICĂ...am pus-o! Sincer, sper ca materialul semnat de Lucian Negrea să fie o glumă! Una proastă! Cum adică....Cifrele care TERMINĂ jocul politic: PSD trece de 50% (surse) ???
Dar, dacă stau mai bine şi mă gândesc, chiar dacă materialul este o glumă, eu tind să cred că nu prea este! Am luat "pulsul" societăţii câmpinene, în urmă cu câteva zile, după votul ăla cu tovarăşul Gabriel Oprea, şi m-am crucit. Nu l-am mai făcut telefonic, cum deja v-am obişnuit, ci am tras cu urechea la ce se vorbea pe băncuţele din "piaţă" şi de la "ceas"! Este posibil ca vreo bătrânică sau vreun bătrânel să-mi trântescă un baston în cap, după ce o să afirm următoarele: stimaţi tovarăşi...v-au fost spălate creierele? Voi chiar trăiţi în altă ţară? Eu nu spun că toate persoanele de vârsta a treia sunt "alăturea cu drumul" (pentru unele am un respect imens)...dar majoritatea chiar văd doar roşu în faţa ochilor! Bine...am văzut "roşu" şi eu când am citit "chestia" cu... PSD trece de 50% (surse)!!!
Mai bine nu o vedeam, nu îmi creştea tensiunea şi nu îmi mai băteam tableta! Trebuie să "mă repet": dacă sondajul ăla e pe bune, şi e posibil, am dat de DRACU! Câte aş mai scrie, câte aş mai avea de spus, în speranţa că poate câmpineanul, românul, va pricepe ce ar însemna "trece de 50%"...dar mă opresc aici, înainte să îmi iau şi calculatorul la pumni! Numai când mă gândesc că acum se face de 11 decembrie şi se va merge la vot...mă apucă un dor de ducă...de nu-mi văd nici măcar partea posterioară. Măi oameni buni, şi aici mă refer la cei care au acces la informaţie din mai multe surse, la tineret, staţi şi voi din când în când de vorbă cu bătrânii voştri şi încercaţi să le explicaţi ce ar însemna "trece de 50%"...Poate că vor înţelege! Ei...poate! Că ceilalţi, foarte mulţi de altfel, cei care nu au nici măcar 8 clase (bazinul electoral de "forţă" al PSD), nu cred că mai pot fi scăpaţi de îndoctrinarea "iliesciană". Nu ai cu cine, nu ai cu ce, nu ai cum! Nu sunt de partea celor care vor o ţară "roşie" (politic vorbind), nu vreau să-mi aduc aminte de celebrele însemne comuniste (secera şi ciocanul)...nu vreau! Nu spun că galbenii, verzii, albaştrii, portocalii sau ce culoare or mai avea ei...sunt mai buni, dar nu vreau o Românie majoritar roşie! Voi vreţi? Vom vota şi apoi vom defila! În ce direcţie? Spre nicăieri?
Relu NISTOR  

FĂRĂ APĂ POTABILĂ 24 DE ORE!!!

Scurt şi la obiect: din cauza unei avarii majore la conducta de aducţiune apă, locuitorii din Câmpina, Băicoi, Breaza, Telega, Brebu şi Băneşti, vor rămâne fără apă potabilă în intervalul luni, 10 octombrie, de la ora 24.00, până marţi, 11 octombrie, orele 24.00.
Consumatorii din cele şase localităţi sunt sfătuiţi să-şi facă o rezervă minimă de apă, pentru consum şi uz casnic, pe perioada întreruperii alimentării cu apă. 

miercuri, 5 octombrie 2016

Calea Doftanei sau...prundul Doftanei???

Am să încerc să redau cât mai aproape de adevăr monologul unui câmpinean, care zi de zi, vrea nu vrea, trece pe Calea Doftanei: "Măi omule...Calea Doftanei, din punctul meu de vedere, este una dintre străzile cele mai circulate. Şi era pulbere. Când am văzut că au închis-o, ca să bage nu ştiu ce ţevi pe acolo, m-am gândit că la finalul lucrării lucrurile vor sta altfel. Din câte ştiu eu lucrările au fost puţin întârziate. Nici o problemă, mi-am spus! Lasă că se va da drumul la trafic şi totul va fi ok! Şi s-a dat drumul...mai bine nu se dădea! Dacă înainte strada era pulbere, acum este...nici nu mai ştiu cum să îi zic! Întreb şi eu ca omul, care trece mereu cu maşina pe acolo, vai de mama ei, ăştia mai au de gând să asfalteze...sau aşa ne prinde iarna?" Îmi permit să preiau întrebarea omului şi să o adresez mai departe. Dar nu prea ştiu cui! Oricum: se va mai asfalta Calea Doftanei anul acesta sau ne prinde iarna cu "prundul" existent? Nu ştiu cine ar putea să îmi răspundă, dacă cineva va trebui să mai dea vreo semnătură pe vreun act (cine?...că primarul nu mai poate)...dar...cu asfaltul cum rămâne?


marți, 4 octombrie 2016

CERŞETORI CU..."ŞTAIF"!!!

(editorial)

Am tot stat şi m-am gândit care ar fi titlul cel mai potrivit pentru acest editorial. Nici nu aţi vrea să ştiţi câte "tâmpenii" reale era să "îngrămădesc" în titlu. Măi oameni buni, sau mai bine spus...dragi alegători, cum spunea ăla cu un zâmbet interminabil (noroc cu urechile)...mai este un "hectar" de timp până la momentul 11 decembrie, momentul în care românul va vota pentru toată adunătura aia nenorocită din Parlament. Senatori şi deputaţi. Muică, sună al dracului de pompos! Dar mai ales...jegos! Da, îmi asum acest termen, "cuminte" de altfel, întrucât cei "aleşi" m-au făcut de am "ales" acest termen: jegoşi! Şi nu mă refer aici la jegul ăla care se ia după o spălare-două, ci de jegul ăla care este adânc impregnat în caracterul celor care deţin "frâiele" în ţărişoara asta, pe care omul de râd chiar o iubeşte. Şi nu spun aici vorbe mari! Mai dai drumul la televizor, citeşti un ziar, asculţi un radio, intri pe o reţea de socializare... fir-ar al dracului...numai despre ei auzi! Dar să auzi ceva de bine...nici gând! Citeam acum câteva zile un articol în care se spunea că majoritatea, dacă nu cumva toţi "aleşii" noştri... sunt nişte penali. Dovediţi sau nu...dar implicaţi în tot felul de procese. Măi oameni buni...dar a tunat de s-au adunat! Şi partea proastă este că noi i-am ales! Şi o să fim nevoiţi să alegem din nou. Dar ce să alegem...măi fratele meu alb? Da...titlul e bunicel: CETŞETORI CU..."ŞTAIF"!!! Pentru că, fără drept de apel, ăştia chiar sunt cerşetori! Cred că fac de râs chiar însemnătatea cuvântului cerşetor! Că până şi cerşetorii pot fi împărţiţi pe categorii! Ăştia cu ştaif...tot o apă şi un pământ! Ce e mai rău este că deja am început să le vedem meclele pe tot felul de banere, se dau mari şi tari pe facebook, dau telefoane la om acasă, în speranţa că mai "ciupesc" o semnătură şi un viitor vot, vin cu tot felul de sloganuri(scrise sau "pe gură"...la TV)...ai impresia că toţi au scăpat de la vreo mănăstire de maici! Ptiu! Poate de la Sapoca, de la ăia cu mâneci lungi! Deşi ştiu (cred că măcar atât îi duc capetele alea buhăite) că întreaga clasă politică este văzută ca un rahat d'ăla care "tronează" în mijlocul trotuarului, şi pe care toată lumea îl ocoleşte, ei tot perseverează, cerşesc la drumul mare, dar o fac cu "ştaif". M-am uitat pe net, să vă citez din două surse, ce înseamnă cuvântul "ştaif". Iată două variante:

1. (DEX) ȘTAIF, ștaifuri, s. n. Întăritură de piele, de carton etc. inserată între fețe și căptușeala încălțămintei, în partea dinapoi, pentru păstrarea formei. ♦ Pânză specială care se pune în interiorul gulerelor, pentru a le menține forma.

2. www.123urban.ro/def/ştaif
4 dec. 2006 - Definiţie pentru ştaif. ... Fiţe, figuri, de la ştaif=scoartă, scorţos.

Eeee...nici că se putea mai bine! Selectând aşa, puţin...ce avem: întăritură de carton, păstrarea formei, fiţe, figuri şi scorţos! QED! Ce avem! Carton...păi ce aveaţi impresia că parlamentarii noştrii sunt cumva din oţel? Păstrarea formei...dă-l dracului de conţinut, că oricum şi forma şi conţinutul sunt la fel indiferent de "culoare" politică pe care o au parlamentarii noştri. Oricum, cred că nici măcar culoarea gri nu ar fi bună! Ce urmează? Fiţe, figuri şi scorţos! Ce să mai...hai la discotecă...că le găseşti pe toate! Revenind la "oile" noastre...da, au început să-şi faCĂ CAmpanie! Dacă nu se pupă ei pe ei în fund, tot la un fund se opresc, dar nu pentru pupici ci pentru a da nişte bocanci d'ăia de neam prost! E un terciu' dracu pe scena politică românească, încât cred că puţini sunt cei care vor merge la vot şi, mai ales, vor avea de unde să aleagă!
Personal...habar nu am ce o să fac! Cine ştie...poate vreunul dintre cerşetorii cu ştaif va găsi o metodă nouă cu care să mă prostească. P'alea vechi deja le-am "halit"! Aşa că, pe final, am o rugăminte: ştiu că nu am cum să scap de cerşetorii cu ştaif...aveţi cumva vreo "indicaţie preţioasă"? Că eu mă uit la viitorul nostru şi văd...un nimic atât de perfect, încât nu l-aş deranja!
Relu NISTOR