Pentru sugestii

Contact : campinaradar@gmail.com

joi, 9 iunie 2016

IA....KNOT-ul...NEAMULE!!!

Ştiţi vorba aia...din păcate: trăim într-o ţară frumoasă, păcat că e locuită! Mai ştiţi şi cum arată un indicator rutier "curbă extrem de periculoasă". În mod normal, într-o ţară normală la cap, astfel de indicatoare ar trebui să existe, ce să mai... să îţi intre în ochi. Credeţi că aşa este? Daă aţi răspuns că da... vă înşelaţi! Să vă dau un exemplu, acilişea, lângă Câmpina. Barajul Paltinu! Un loc foarte frumos, care este des vizitat atât de localnici, dar şi de persoane din toate colţurile ţării. Un drum destul de dificil, mai ales în porţiunea de la poalele barajului, unde se intră...în serpentine. Mamă-mamă...cât de bine sunt semnalizate curbele acelea în "ac de păr". Nişte indicatoare atât "incolore, inodore şi insipide" încât cu greu îţi dai seama... ce te atenţionează bucata aia de tablă! Noroc că subsemnatul cunoaşte drumul, ştie la ce să se aştepte.

Dar ce ne facem cu unul care trece pe acolo pentru prima dată? Simplu: se dă jos din maşină, ia un spray, şi în nemărginitul lui spirit civic, scrie pe tabla aia KNOT! Bineeee...măcar scrie ceva acolo...pe albul ăla aproape imaculat. Tot îţi sare ceva în ochi! Am făcut o poză şi m-am întrebat ce "şmecherie" o fi scris nemţăloiu ăla sau ce naţie era el, pe indicatorul cu pricina. Noroc cu nenea Goagle, care, prompt, aşa cum e el, mi-a explicat: KNOT = 0,514444444 m/s. Aşa că m-am lămurit! Cu viteza asta trebuie să intre o maşină în curbele de la Paltinu. Tare domnule! 

Aş fi pus eu mâna pe un telefon, unul public, d*alea pe care le mai poţi găsi pe unii stâlpi(deşi locul lor ar fi la muzeu) şi să îi sun pe ăia de la Consiliul Judeţean, să le atrag atenţia asupra acestui "amănunt", dar m-am lăsat păgubaş. Pur şi simplu m-am gândit să aleg varianta asta, ca să fac puţin mişto de "domnii" de la Drumuri Judeţene şi să le explic ce e ăla un KNOT! Ignoranţilor! La orice oră un şofer, care nu cunoaşte traseul cu păricina, poate să cadă dracului într-o râpă! Băi ăştia de la drumuri, angajaţi doar ca să fie locurile ocupate, mai faceţi şi câte ceva pentru siguranţa conducătorilor auto. Dacă nu sunteţi în stare să asfaltaţi drumurile judeţene, nici în campanie electorală, măcar semnalizaţi-le "ca lumea"...că dacă nu...vă dă(Doamne Ajută!) vreun şofer un KNOT peste BOT! Gata...că mă enervez! Nu, nu, nu! Mai e ceva.
Trebuie să le reamintesc celor din administraţia locală câmpineană că în urmă cu ceva timp se vorbea despre schimbarea unor indicatoate rutiere? De ce să fie înlocuite? Dau două exemple! Un indicator care cred că spune...STOP, vindem lămâi!... şi încă unul care bănuiesc că ne anunţă că intrăm în interseţia cu str. Fuxia, drum cu prioritate! Cine ştie! OK! Administraţia judeţeană este informată, administraţia locală este informată...ce să mai, vorba lui nenea Klaus: vă consideraţi informaţi! Tare, nu? Oricum...au fost informaţi şi în privinţa KNOT-ului!

Relu NISTOR




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMMENTATI AICI...