Pentru sugestii

Contact : campinaradar@gmail.com

joi, 30 iunie 2016

BLOCAJE ÎN TRAFIC PE DN1, la BĂNEŞTI!!!

Atenţie, şoferi! Din cauza lucrărilor de asfaltare, pe raza localităţii Băneşti, spre Ploieşti, se circulă pe un singur sens de mers, lucru care duce la la formarea de cozi destul de mari.
 Înarmaţi-vă cu puţintică răbdare!

miercuri, 29 iunie 2016

"FAC REVOLUŢIE! ÎNTRE 4 OCHI!"...

Cred că nu sunt singurul care a văzut sau a scris câteva rânduri referitoare la situaţiile legate de locurile de parcare pentru persoane cu handicap. Zilele trecute, trecând prin parcarea din zona pieţei, nu am putut să nu observ o maşină parcată chiar pe un astfel de loc. Am făcut o fotografie şi...m-am pus pe aşteptat. Nu au trecut decât câteva minute şi a apărut şoferul Daciei(PH-68-SCM)! M-am uitat atent la el şi...nici urmă de handicap! Sănătos tun! Cel puţin fizic! Strigător la cer, având în vedere că erau locuri libere în parcare. Nu vreau să vă spun ce am gândit în acel moment. Dar vreau să redau cuvintele unei persoane care, din nefericire, a ajuns într-un scaun cu rotile: "Eu fac revoluţie! Între patru ochi, cu cel care parchează în locurile special amenajate pentru persoanele cu handicap. Îl aştept să vină la maşină şi îl întreb dacă parcarea lui în acel loc este justificată. Bineânţeles că nu este. Nu fac scandal, în gura mare, îi spun cu frumosul că nu e bine. Înţeleg că le lipseşte educaţia. Din păcate acest gen de situaţii se întâmplă foarte des, dintr-un motiv foarte simplu...locul de parcare este în apropierea căii de acces în unitatea de alimentaţie. Eu fac un fel de revoluţie surdă, cu fiecare în parte, dar nu cred că mă fac înţeleasă".
Trist, dar adevărat. Se întâmplă sub ochii noştri şi, de cele mai multe ori,
tacem din gură. Ce ar fi să ne treacă măcar o milisecundă prin cap ideea că am fi noi în pielea persoanei care a avut bunăvoinţa să îmi acorde acest interviu?
Întrebaţi-vă şi o să vedeţi că nu aţi face o "revoluţie surdă". Aşa că haideţi să fim oameni! Dacă nu îi luăm noi "de urechi", măcar să dăm un telefon la Poliţia Locală(0244.33.24.20). Cred că o amendă "substanţială" ar durea mai tare decât... "îi spun cu fromosul că nu e bine"... al persoanelor cu handicap, care văd cum locurile de parcare special amenajate sunt ocupate de persoane care nu au avut parte de ghinion în viaţă. Sau mai simplu: faceţi fotografii, postaţi-le pe facebook...şi cine ştie, poate că se va rezolva ceva.  

marți, 28 iunie 2016

DE LA LUME ADUNATE

1. Dacă te-ai născut prost, tocmai ai o recidicvă!

2. Un diavol nu are nevoie de mult timp ca să pricinuiască mari dezastre.

3. Cine iubeşte aşteptând o recompensă...îşi pierde vremea!

4. Erau adevăruri pe care raţionamentul meu intelectual refuza să le accepte...din cauza simplităţii lor!

5.Tocmai posibilitatea să îţi îndeplineşti un vis face viaţa mai frumoasă!

6. Dacă îmi făgăduieşti ceva ce nu ai încă, o să îţi pierzi dorinţa de a obţine acel lucru!

7. Decizia este abia începutul unui lucru. Când cineva ia o decizie, de fapt se cufundă într-un torent puternic, ce îl duce în locuri pe care nici nu le visase în momentul luării deciziei.

8. Când nu mai ai cale de întoarcere, trebuie să te gândeşti la cel mai bun mod de a merge mai departe.

9. Încerca să trăiască prezentul prin învăţămintele din trecut şi cu visurile din viitor.

10. Abia acum încep ceea ce puteam începe acum zece ani. Dar sunt fericit că nu am aşteptat douăzeci de ani pentru asta.

duminică, 26 iunie 2016

KARATE KID? SĂ ÎI RUP(EM) CAPUL !?!

Ce Mama Zmeilor o fi în capul unora? Tărâţe? Sau i-a bătut soarele în "eminenţa cenuşie" pe care o posedă, sau nu prea? Uneori nici prea mai ştiu ce să zic, ce înjurături să inventez! Cât rău îi poate face un "tutore" unui cetăţean? I-am spus cetăţean? Scuze! Dobitocule cu aere de karate kid, acel tutore sprijinea un copac, care produce aerul pe care, din păcate, îl respiri şi tu! Te crezi tare? Dă cu capul, sau mai bine cu picioarele, de un stâlp de beton. Aşa o să le putem găsi o altă întrebuinţare celor două lemne: cârje pentu tine!
 Că pentru căpăţâna aia găunoasă... nu cred că nici medicul-medicilor îţi poate face vreo proteză. Îmi pare rău că nu te-a văzut nimeni, să pună mâna pe tine şi să te dea pe mâna poliţiştilor. Aş vrea să apară în oraş un panou cu "AŞA DA! / AŞA NU!"...şi la categoria a două să fie afişată o fotografie cu mecla ta! DOBITOCULE ..."dotat" din nefericire cu darul vorbirii. Că...în ceea ce priveşte gândirea...Dumnezeu cu mila...eu, sau noi, CU SILA!


CÂND SE VREA...SE POATE!!!

Nu cu mult timp în urmă, mai exact pe 29 mai, postam un material în care îl invocam pe celebrul Dorel. Pe care îl "postam" undeva...în "aparatul primăriei". Mă refeream la persoana care a făcut recepţia unei lucrări...bine făcute, dar gândite cu "spatele". Mă bucur că cineva s-a simţit cu musca pe căciulă şi a remediat "gluma" cu pricina. Că altfel nu i-aş putea spune. Cineva care trebuia să vadă...a văzut şi acum pot spune...bravo! Mai bine mai târziu decât niciodată. Iată unul dintre cazurile care pot fi rezolvate cu o fotografie sau o filmare făcută cu telefonul. Dacă mi vedeţi astfel de "grozăvii"...ştiţi ce să faceţi. Datele de contact pe găsiţi pe pagina CampinaRadar.ro. Ne revedem curând!

sâmbătă, 25 iunie 2016

Într-un fel sau altul, s-au stabilit şi comisiile de specialitate ale Consiliului Local!!!

Acest subiect o să-l las să "vorbească" de la sine! Mai jos o să vă prezint componenţa celor patru comisii de specialitate. Un lucru vi-l pot spune sigur: socotelile de acasă(partid) nu prea s-au "pupat" cu cele din piaţă(Consiliul Local). Au fost nişte şuntări, s-au strâns mâinile pe la colţuri...dar în cele din urmă, votul a fost cel care a "conturat" componenţa comisiilor de specialitate, implicit a preşedinţilor de comisii. Jocuri politice...ca-n democraţia lui Caragiale!

Comisia nr. 1 - Buget, finanțe, administrarea domeniului public și privat, programe de finanțare europeană, agricultură: 


- Elena Albu (PNL) - președinte,
- Livia Lupu (PSD) - secretar,
- Adrian Dochia (PNL) - membru
- Viorel Bondoc (PNL) - membru
- Anda Lorena Frâncu (PSD)- membru

Comisia nr. 2 - Administrație publică locală, juridic, relații cu publicul, servicii și comerț, muncă și probleme sociale, drepturile omului și problemele minorităților, spațiu locativ, pază și ordine, familie și protecția copilului: 

- Constantin Cândea (PSD) - preşedinte
- Ioan Petrescu (PSD) - secretar
- Mihaela Petrovici (PSD) - membru
- Daniel Ioniță (ALDE) - membru
- Robert Minea (PMP) - membru





Comisia nr. 3 - Amenajarea teritoriului, urbanism, ecologie și protecția mediului: 

- Monica Clinciu (PNL) - președinte
- Enache Dragomir (PNL) - secretar
- Adrian Pițigoi (PMP) - membru
- Andrei Duran (PSD) - membru
- Ion Dragomir (PSD) - membru









Comisia nr. 4 - Cultură, sănătate, învățământ, culte și tineret, sport și turism: 


- Florin Frățilă (PNL) - președinte
- Gabriel Dima (ALDE) - secretar
- Adrian Dochia (PNL) - membru
- Marian Dulă (PNL) - membru
- Corina Topală (PNL) - membru







Aşa cum am spus şi în materialul despre validarea şi investirea primarului şi a consilierilor locali..."ăştia sunt, cu ei defilăm...pentru vreo 4 ani!"

5 PREMII...5 CÂŞTIGĂTORI!!! (D.E.E.)

Campania organizată de PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CÂMPINA, FLORICON SALUB SRL şi CCR LOGISTICS SYSTEM , campanie trimestrială de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, a avut şi de data aceasta. succes la câmpineni. Nu puţini au fost cei care au adus aparatură nefuncţională sau depăşită tehnic, la centrul de colectare, de pe str. Milcovului, la fosta CT6. Au fost şi 8 persoane care au sunat la nr. 0728 256 899 pentru ridicarea acestora  de către autovehiculele Floricon Salub SRL. Vorbim aici despre deşeurile voluminoase (frigidere, maşini de  spălat, televizoare). În urma tragerii la sorţi, câştigătorii au fost:
- Cătălin Istrate - toaster
- Cristiana Toderaş - mixer
- Talangă Dragoş - sandwich maker
- Tudose Camelia - maşină de călcat
- Ştefan Andrei - cuptor cu microunde.
Campania va continua, ea urmând a fi anunţată în presa locală.


vineri, 24 iunie 2016

S-A ALES ŞI VICELE...cu 16 din 16 voturi!!!

Dacă procedurile de validare şi investire a primarului şi a celor 19 consilieri locali au mers"ca unse"...nu acelaşi lucru se poate spune despre alegerea viceprimarului. Dar, de fapt, şi aici treburile au mers aşa cum...era dinainte stabilit! Cu câteva "sincope"! Mai întâi...primarul Horia Tiseanu l-a propus, la cererea preşedintelui şedinţei Consiliului Local, pe...Adrian Piţigoi. Numai că...propunerea nu trebuia să vină de la primar, ci de unul dintre consilierii locali. Aşa că Elena Albu, consilier PNL, l-a propus tot pe Adrian Piţigoi, consilier PMP. Când preşedintele şedinţei, Enache Dragomir, a întrebat dacă mai există vreo propunere pentru fotoliul de viceprimar...linişte în sală! Un singur fotoliu...un singur candidat! Procesul de votare a decurs în mod normal, până când consilierul local Daniel Ioniţă, preşedintele ALDE Câmpina, a anunţat că el şi colegul său nu vor vota pentru alegerea viceprimarului. Explicaţia? Cum să alegi...dacă există un singur candidat? S-a consemnat că cei doi consilieri ALDE nu vor vota...şi gata! După numărarea voturilor, Adrian Piţigoi a devenit viceprimarul municipiului Câmpina cu 16 voturi...din 16! Adică a fost votat de consilierii PMP, PNL şi PSD(cu excepţia Mihaelei Neagu Petrovici, care nu a fost prezentă a şedinţă). Democraţia merge înainte, cu toate motoarele turate! Ce era stabilit...s-a concretizat.

19 + 1 ... pentru CÂMPINA!!!

Scurt şi la obiect: gata...avem primar şi consilieri locali validaţi şi investiţi în funcţiile câştigate în urma alegerilor locale! Prima şedinţă a noului Consiliul Local a început cu numirea lui Horia Laurenţiu Tiseanu în funcţia de primar al municipiului Câmpina, precum şi a celor 19 consilieri locali(varianta finală): Albu Elena, Bondoc Viorel Gheorghe, Cândea Constantin, Clinciu Monica Iosefina, Dima Gabriel Valeriu, Dochia Adrian, Dragomir Ion, Dulă Marian, Duran Andrei, Enache Dragomir, Frăţilă Severius, Frâncu Anda Lorena, Ioniţă Daniel, Lupu Livia Rodica, Minera Robert Cătălin, Petrescu Ioan, Petrovici Mihaela, Piţigoi Ioan Adrian şi Topală Corina Oana. Totul a mers "ca uns", lucru care nu poate fi spus şi despre momentul în care a fost ales viceprimarul. Oricum...aceştia sunt...cu ei "defilăm" în următorii 4 ani.





AMINTIRI din...COPILĂRIE!!!

...eram în probe pentru "TITANIC"!!! Nu ne-au ales pe noi! Mai bine, că eu muream îngehţat iar ea rămânea cu diamantul. Aşa...AM RĂMAS DOAR NOI DOI!!!

marți, 21 iunie 2016

LUCRARE cu ...CÂNTEC!!!

ANUNŢ SC FLORICON SALUB SRL

Către locuitorii municipiului Câmpina, PRIMĂRIA  MUNICIPIULUI   CÂMPINA,   FLORICON   SALUB SRL ŞI CCR LOGISTICS SYSTEM , organizează sâmbătă, 25.06.2016, campania   trimestrială     de   colectare   a  deşeurilor   de   echipamente electrice şi electronice. Astfel, cine doreşte să se debaraseze de echipamentele electronice nefuncţionale sau depăşite tehnic, le poate aduce direct la Centrul de colectare, din str.Milcovului  FN(fosta   CT6) sau pentru   deşeurile voluminoase (frigidere, maşini de  spălat, televizoare) poate  solicita telefonic la
nr. 0728 256 899 ridicarea acestora  de către autovehiculele Floricon Salub SRL. Cine predă deseuri de echipamente electrice si electronice în data de 25.06.2016, va putea   câştiga prin tragere la sorţi un aparat electrocasnic nou!

luni, 20 iunie 2016

HUĂ ROMÂNIA!!! (echipa de fotbal)

(editorial) Relu NISTOR
Am vrut să scriu acest material aseară, după terminarea mciului cu Albania, însă mi-a fost teamă că o să arunc calculatorul, dar mai ales televizorul, pe geam. Nu a făcut-o, pentru că le-am cumpărat cu banii mei, munciţi. Am tot stat şi m-am gândit ce le-aş spune jucătorilor şi celor din staff-ul echipei naţionale a României. Şi mi-a venit în cap o expresie pe care o ştiu de ceva vreme: "DACĂ V-ŢI NĂSCUT PROŞTI, SĂ ŞTIŢI CĂ TOCMAI AŢI RECIDIVAT..." Sunt nervos, dezamăgit, trist şi mă consider şi puţin "ceacâr cu capul"...pentru că am crezut până în ultimul meci că "faimoşii" noştri jucători vor "face o figură frumoasă". De ce nu aţi rămas acasă, măi incompetenţilor? De ce aţi lăsat milioane de români să spere? Sincer să fiu, dacă aş fi vreun "reclamagiu de profesie"...v-aş da în judecată! Pentru ce? Pentru posesie ilegală de picioare, mâini, jumătăţi de plămâni şi "umbre de creier." Pe toţi! Începând cu taica Puiu(cu icoanele lui cu tot) şi terminând cu ăla cu Salatini Platini! Taica Puiu...ai tras ceva pe nas sau ai fumat ceva cu Alibec? Tătăruşanule...ai fost..."salată" şi cred că Platini ţi-ar trage vreo două scaltoace după ceafa aia groasă pe care o ai! Nu are rost să îi iau pe toţi la rând! Ne-aţi făcut de cacao, v-aţi bătut joc de noi, am impresia... chiar să vă pese! În toate meciurile, pe care le-am urmărit cu sufletul la gură, aţi arătat că locul vostru este pe maidanul din capul satului, pe terenul din curtea şcolii! Mă uitam la cei din galerie...săracii oameni, merită un 10(zece) pentru prestaţia lor.
Doar galeria a jucat la acest Campionat European! Cred că aţi face bine să nu vă mai întoarceţi în ţara asta, plecaţi direct în Albania, să beţi un păhărel alături de cei care au făcut istorie pentru echipa lor naţională. Dar de ce un păhărel? Faceţi-vă zob...şi nu uitaţi să daţi câteva picături pe jos, aşa...în amintirea unei echipe naţionale care aducea şi zâmbete pe feţele românilor! Multe mi-ar mai veni la gură, dar ştiu că aveţi deja "frigiderele pline". SĂ MÂNCAŢI SINGURI CONŢINUTUL! Că numai carne este pe acolo!
A, v-aş mai da în judecată şi pentru timpul meu, preţios de altfel, pe care l-am petrecut în faţa televizorului. Sunteţi proşti grămadă şi recidivaţi cu fiecare ocazie pe care o aveţi. Dăruire pe teren? Trebuia să daţi "cu jula" prin buzunarele albanezilor, pentru a vedea cu ce se mănâncă această dăruire! Mă întreb, oare ştiţi semnificaţia acestui cuvânt? Sper ca presa internaţională să dea cu voi de pământ, să vă târască prin toate noroaiele existente, dar şi prin cele pe care fiecare suporter român le-a inventat! Echipa? O adunătură de javre ordinare, cu buzunarele ticsite de bani, o "grămadă de îngrămădiţi", care pur şi simplu nu aveau ce căuta la Campionatul Europeanul. Nici 11 vagoane de "tix" nu ar putea scoate jegul din sufletele voastre. Singurele lumini, cu adevărat stălucitoare, au fost cele din sufletele suporterilor, de pe stadion sau din faţa televizoarelor.
Sunt mândru că sunt român, am sentimente puternice legate de aceste pământuri, dar trebuie să o spun, cu gura până la urechi, deşi îmi pare rău: "HUĂ România, echipa de non-fotbal!". Dar de ce să mă mai agit atâta...când pe ei îi doare drept în locul unde nu bate niciodată soarele.
p.s. Când îi mai auzeam şi comentatorii ăia, m-am tot întrebat...se uită la acelaşi meci, ca toţi românii? Le spun eu, acum după meci, măi "guriştilor"...am fost făcuţi una cu pământul, ne-au călcat în picioare, cu graţie! Ne-au arătat ce înseamnă să vrei, să poţi! Deşi ştiau că nu au şanse de calificare, mândria i-a făcut să joace "în draci". Încă un cuvânt pe care ai noştrii falnici jucători nu îl ştiu!
"Deşteaptă-te române,
din jocul cel de moarte,
În care vor învinge
Doar cei ce ştiu ce-i... minge..."

vineri, 17 iunie 2016

CEA MAI TARE RECLAMĂ...ANTIFUMAT!

Trecut-au ani...!!! Vreo şase la număr! În imaginile pe care le veţi vedea în clipul video, postat la vremea respectivă de un prieten, personajele principale sunt eu şi cu mine, o ţigară şi o brichetă. Am fost întrebat de un prieten, se ştie el pe nume, dacă am tupeul să pun clipul pe CampinaRadar. Şi, ca să spun, aşa cum a spus acum câteva zile într-un text, printr-un tupeu nesimţit, iată că vă dau ocazia să vedeţi cea mai tare reclamă antifumat! Vă avertizez că urmează imagini care "VĂ POT AFECTA EMOŢIONAL". Să nu cumva să vă pună Mama Zmeilor să râdeţi sau să comentaţi! Imagini live, surprinse de două camere de supraveghere. Urmează...ReluFachiru!
P.S. ....tot nu m-am lăsat de fumat!

joi, 16 iunie 2016

RAFINĂRIA DISPARE...BATALELE RĂMÂN???

Iată o întrebare pe care am primit-o de la o locuitoare a municipiului Câmpina, o întrebare "la locul" ei....care consider că merită un răspuns. Da, Rafinăria dispare, ea urmând a fi vândută, bucată cu bucată, în urma unor licitaţii publice. Nu se pomeneşte nimic despre batale, sau nu ne dăm noi seama. Cert este că administraţia locală a făcut un pas pentru ecologizarea zonei, printr-un proiect cofinanţat de Uniunea Europeană de Dezvoltare Regională. A fost reabilitat un sit istoric-batal de depozitare reziduuri petroliere, pe strada Lacul Peştelui. Numai unul, valoarea lucrării fiind de 7.460.391,19 lei. Ce facem cu celelalte? Iată materialul video realizat!



Iată mai jos lista cu ce vinde Rafinăria Steaua Română:
- baza sportivă în suprafață totală de 28.795 mp, preț de pornire a licitației - 1.937.293 euro;
- teren intravilan de 23.000 mp, plus construcții industriale (Secția Chimică) - 762.586 euro;
- teren intravilan de 1.968 mp (stația de apă veche) - 64.944 euro;
- teren intravilan de 50.000 mp (stația de apă nouă) - 366.500 euro;
- teren extravilan de 5.067 mp (canal de aducțiune apă) - 14.998 euro;
- teren intravilan de 15.000 mp - 390.000 euro;
- teren extravilan de 16.407 mp (pe Orizontului, lângă fosta rampă de gunoi) - 81.704 euro;
- teren intravilan de 1.386 mp plus construcții (clubul Rafinărie) - 124.821 euro;
- teren intravilan de 1.200 mp plus construcții (dispensar, garaje și apartament) - 138.405 euro;
- teren intravilan de 650 mp plus construcții (clădire transport, arhivă, cabină și chioșc pâine) - 92.845 euro;
- teren intravilan de 1.900 mp și clădire cu etaj - 210.287 euro;
- teren intravilan de 855 mp plus clădire tâmplărie - 57.547 euro;
- trei locomotive și 14 vagoane cisternă - prețuri cuprinse între 3.761 euro și 54.668 euro;
- mașini din dotarea atelierului auto (semiremorcă cisternă, telemac, cap tractor, autocamioane, excavator, autoturisme) - cu prețuri individuale cuprinse între 684 și 5.391 euro;
- sistem de separare produs petrolier - 14.658 euro.

Nu prea îmi dau seama dacă în această listă se face vorbire şi la batale. Voi afla un răspuns şi să sperăm că vom afla care este punctul de vedere al administraţiei locale, referitor la acest subiect. Vorbim despre milioane de euro!
Relu NISTOR






miercuri, 15 iunie 2016

HAI ROMÂNIA!!!






FACEŢI-NE FERICIŢI ÎN ASTĂ SEARĂ!!!
SĂ UITĂM DE TOATE CELE!
DE NECAZURI ŞI DE RELE...
VREM UN ZÂMBET PENTRU ŢARĂ!!!
(un român)...

marți, 14 iunie 2016

MĂ...CINE POATE...POATE!

Întotdeauna am fost de partea celor care se plâng de lipsa locurilor de parcare. Este o realitate "palpabilă", a cărei rezolvare nu o văd într-un viitor prea apropiat.
Sunt de acord, având în vedere împrejurările date, şi cu şoferii care parchează jumătate pe stradă, jumătate pe trotuar. Asta e! Cifrele care reies din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă nici măcar nu e nevoie să le comentez: 12.917 autovehicule, din care 11.102 autoturisme, şi numai 857 de locuri de parcare amenajate. Aci...la "muncipiu Câmpina". Aşa că... fiecare se descurcă cum poate. Numai că... nenea şoferul autoturismului din fotografii parcă prea este... descurcăreţ. A văzut indicatorul cu Oprirea Interzisă, cred eu, dar a găsit repede o soluţie.
Sus pe trotuar, şi nu oriunde, ci în buricul oraşului. Bravo tată! Îmi placi! Aş fi vrut să aud ce explicaţiei i-ar fi dat unui agent de poliţie, în cazul în care ar fi fost văzut de vreunul(că s-a pitit bine...în centrul oraşului)!!! Ce ar fi putut să spună? Că a venit cu limuzina să descarce marfă la chioşcul de ziare? Că nu a văzut că acolo este un...trotuar? Că nu ştia că nu se face aşa ceva? De fapt...nici nu mă interesează. Ce mă interesează este tupeul nesimţit aş şoferului. În timp ce alţii intră în parcarea centrală sau se învârt ca nebunii în zonă, pentru a găsi un loc de parcare, şmecheraşul...ţup pe trotuar! Hai să facem toţi la fel! Să vedem ce Mama Zmeilor ar ieşi! Oricum, tare omule! Doar cu un asemenea tupeu poţi face faţă "vicisitudinilor" din trafic. Ţine-o tot aşa! Te punem şi pe un panou, la rubrica: "AŞA DA!"
Relu NISTOR



joi, 9 iunie 2016

IA....KNOT-ul...NEAMULE!!!

Ştiţi vorba aia...din păcate: trăim într-o ţară frumoasă, păcat că e locuită! Mai ştiţi şi cum arată un indicator rutier "curbă extrem de periculoasă". În mod normal, într-o ţară normală la cap, astfel de indicatoare ar trebui să existe, ce să mai... să îţi intre în ochi. Credeţi că aşa este? Daă aţi răspuns că da... vă înşelaţi! Să vă dau un exemplu, acilişea, lângă Câmpina. Barajul Paltinu! Un loc foarte frumos, care este des vizitat atât de localnici, dar şi de persoane din toate colţurile ţării. Un drum destul de dificil, mai ales în porţiunea de la poalele barajului, unde se intră...în serpentine. Mamă-mamă...cât de bine sunt semnalizate curbele acelea în "ac de păr". Nişte indicatoare atât "incolore, inodore şi insipide" încât cu greu îţi dai seama... ce te atenţionează bucata aia de tablă! Noroc că subsemnatul cunoaşte drumul, ştie la ce să se aştepte.

Dar ce ne facem cu unul care trece pe acolo pentru prima dată? Simplu: se dă jos din maşină, ia un spray, şi în nemărginitul lui spirit civic, scrie pe tabla aia KNOT! Bineeee...măcar scrie ceva acolo...pe albul ăla aproape imaculat. Tot îţi sare ceva în ochi! Am făcut o poză şi m-am întrebat ce "şmecherie" o fi scris nemţăloiu ăla sau ce naţie era el, pe indicatorul cu pricina. Noroc cu nenea Goagle, care, prompt, aşa cum e el, mi-a explicat: KNOT = 0,514444444 m/s. Aşa că m-am lămurit! Cu viteza asta trebuie să intre o maşină în curbele de la Paltinu. Tare domnule! 

Aş fi pus eu mâna pe un telefon, unul public, d*alea pe care le mai poţi găsi pe unii stâlpi(deşi locul lor ar fi la muzeu) şi să îi sun pe ăia de la Consiliul Judeţean, să le atrag atenţia asupra acestui "amănunt", dar m-am lăsat păgubaş. Pur şi simplu m-am gândit să aleg varianta asta, ca să fac puţin mişto de "domnii" de la Drumuri Judeţene şi să le explic ce e ăla un KNOT! Ignoranţilor! La orice oră un şofer, care nu cunoaşte traseul cu păricina, poate să cadă dracului într-o râpă! Băi ăştia de la drumuri, angajaţi doar ca să fie locurile ocupate, mai faceţi şi câte ceva pentru siguranţa conducătorilor auto. Dacă nu sunteţi în stare să asfaltaţi drumurile judeţene, nici în campanie electorală, măcar semnalizaţi-le "ca lumea"...că dacă nu...vă dă(Doamne Ajută!) vreun şofer un KNOT peste BOT! Gata...că mă enervez! Nu, nu, nu! Mai e ceva.
Trebuie să le reamintesc celor din administraţia locală câmpineană că în urmă cu ceva timp se vorbea despre schimbarea unor indicatoate rutiere? De ce să fie înlocuite? Dau două exemple! Un indicator care cred că spune...STOP, vindem lămâi!... şi încă unul care bănuiesc că ne anunţă că intrăm în interseţia cu str. Fuxia, drum cu prioritate! Cine ştie! OK! Administraţia judeţeană este informată, administraţia locală este informată...ce să mai, vorba lui nenea Klaus: vă consideraţi informaţi! Tare, nu? Oricum...au fost informaţi şi în privinţa KNOT-ului!

Relu NISTOR




miercuri, 8 iunie 2016

DE LA LUME ADUNATE!

1. Lumea este crudă: exploatează şi apoi distruge ceea ce admiră cel mai mult.

2. Căsătoria trebuie să fie un angajament vasel, nu resemnarea frântă a fiinţei deznădăjduite.

3. Sexul este un fenomen care a fost eliberat în mine, pe care nu-l mai pot restrânge...imbold cumplit!

4. Răul pe care îl fac oamenii trăieşte şi în urma lor. Binele e îngropat adesea odată cu oasele.

5. Oricine crede că are toate întrebările şi răspunsurile...este nebun!

6. Există mii de motive pentru a minţi şi numai unul pentru a spune adevărul.

7. Dă-l încolo de adevăr! Dar, de obicei, adevărul revine şi ţi-o iei! Rău de tot!

8. Ştii...vodca este pentru ruşi ceea ce este terapia pentru americani. Dar amândouă creează dependenţă şi îţi distrug capacitatea de a duce o viaţă normală.

9. După o despărţire, anumite străzi şi locuri, chiar şi momente ale zilei, sunt de nesuportat. Oraşul devine un câmp de luptă pustiu, presărat cu mine emoţionale. Trebuie să păşeşti cu grijă sau vei fi făcut bucăţi.

10. Într-o anumită măsură toţi avem impulsul de "a ne uita în jur". Şi nu întotdeauna cu gânduri curate!

marți, 7 iunie 2016

S-A VOTAT...CE A IEŞIT!!!

"RADIOGRAFIA SIMPLISTĂ" a alegerilor locale din Câmpina.

Nu am scris nimic până acum nimic despre rezultatele alegerilor locale din Câmpina. Cred că a venit timpul să o fac. La modul simplist. În ceea ce priveşte alegerile pentru "fotoliul" de primar...simplu: Horia Laurenţiu Tiseanu(PNL), la al patrulea mandat de primar(plus două de viceprimar înainte)...om trecut prin toate în ceea ce priveşte administraţia locală. Nu cred că mai este nimic de spus. În ceea ce priveşte Consiliul Local Câmpina sunt câteva cuvinte de spus. Mai întâi date statistice. Pentru Consiliul Local am avut un total de 13.445 voturi, din care 649 nule și 12.796 voturi valabil exprimate. Pe partide politice, doar patru au "prins" locuri în Consiliul Local:
-PNL-4.537 voturi(35,46%)  8 consilieri
-PSD-4.208 voturi(32,89%)  7 consilieri
-ALDE-1.139 voturi(8,90%) 2 consilieri
-PMP-883 voturi (6,90%)     2 consilieri
Mai jos o să vă prezint componenţa Consiliului Local Câmpina, înainte şi după alegerile locale. Să fiţi atenţi la numele bolduite şi subliniate.

CONSILIUL LOCAL CÂMPINA                              
        (până în alegeri)                                                  

1. ALBU ELENA (PNL)                                        

2. BONDOC VIOREL (PNL)                                

3. CLINCIU MONICA (PNL)                            

4. DULĂ MARIAN (PNL)                                    

5. DUMITRESCU LUMINIŢA (UNPR)              

6. ENACHE DRAGOMIR (PNL)                    

7. FRĂŢILĂ FLORIN (PNL)                                

8. IONIŢĂ DANIEL (ALDE)- fost independent    

9. NISTOR MARIAN (PNL)                                  

10. PAPUC RODICA (PNL)                                  

11. PETROVICI MIHAELA (PSD)                      

12. ADRIAN PIŢIGOI (PMP)-fost PP-DD          

13. PREDA GENA (PNL)                                         

14. STĂNICĂ VIORICA (UNPR)-fostă PP-DD  

15. TELEGESCU DANIEL (PND)                      

16. TIFIGIU MIHAI (UNPR)-fost PP-DD            

17. TUDOR GHEORGHE (PSD)                          

18. LUPU LIVIA (PSD) în locul lui Horia Zăgan                                      

19. DRAGOMIOR ION (PSD)                              




CONSILIUL LOCAL CÂMPINA
                 (după alegeri)               

1. DRAGOMIR ENACHE (PNL)

2. ALBU ELENA (PNL)

3. DULĂ MARIAN (PNL)

4. CLINCIU MONICA (PNL)

5. FRĂŢILĂ FLORIN (PNL)

6. NISTOR MARIAN (PNL)- VIOREL BONDOC

7. DOCHIA ADRIAN (PNL)

8. TOPALĂ CORINA (PNL)- TISEANU HORIA

9. CÂNDEA CONSTANTIN (PSD)

10. ANDA FRÂNCU (PSD) - TIU CĂLIN

11. PETROVICI MIHAELA (PSD)

12. DRAGOMIR ION (PSD)

13. LUPU LIVIA (PSD)     

14. DURAN ANDREI (PSD)

15. PETRESCU IOAN (PSD)   

16. IONIŢĂ DANIEL (ALDE)     

17. DIMA GABRIEL (ALDE)

18. ADRIAN PIŢIGOI (PMP)-CRINA POPESCU

19. MINEA ROBERT (PMP)


Ce reiese din cele două coloane? O mare parte din "greii" Consiliului Local au rămas în funcţie. A venit şi "sânge proaspăt". Cum se vor înţelege unii cu ceilalţi, ce alianţe şi combinaţii se vor face, că sigur se vor face, cine va fi viceprimar...sunt chestiuni pe care le vom discuta la momentul oportun. Să mai aşteptăm puţin, să devină totul oficial, şi apoi vom putea să tragem nişte concluzii. Acum, fără răutate, le doresc tuturor, indiferent de culoarea politică pe care o au, să-şi facă treaba aşa cum trebuie. Avem consilieri locali cu experienţă în domeniu, dar mai ales avem câţiva câmpineni noi în Consiliul Local, care ar putea schimba câte ceva...sper că în bine. Vom vedea. Se va vedea după primele şedinţe ale Consiliului Local cam în ce "ape se scaldă" cei 19. Sunt două variante: mai bine sau mai prost! Gata cu "radiografia simplistă". Oricum, sunt sigur că presa şi câmpineanul de rând vor sta "cu ochiul" pe ei. Că poate vom vorbi degeaba...asta este altă "mâncare de peşte"!
Relu NISTOR

sâmbătă, 4 iunie 2016

CHIAR MERGEM... LA VOTARE!!!



OIEŢELE şi...ŞEFII DE TURME!  Niaaaa boală....la stânga! Niaaaa boală, la dreapta! Ca la alegeri!

TRĂIASCĂ EMINESCU. NEMURITOR ÎN TOATE!

Am aşteptat o lună pentru a vă readuce aminte aceste versuri. Ce a reuşit Eminescu, în 1883, se "pupă" ca o mănuşă cu ce se întâmplă în zilele noastre, cu ceea ce s-a întâmplat şi ce va fi de aici încolo. Cuvintele mele sunt de prisos. Politicieni, poporul este cu ochii pe voi. Voi îi minţiţi, însă ei ştiu aceste lucruri. Eminescu le-a spus acum 133 de ani. De atunci ne-a avertizat, numai că noi nu i-am dat crezare. Am crezut în "speranţa moare ultima"...şi cu asta o să rămânem!

GLOSSA
Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi şi nouă toate;
Ce e rău şi ce e bine
Tu te-ntreabă şi socoate;
Nu spera şi nu ai teamă,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamnă, de te cheamă,
Tu rămâi la toate rece.

Multe trec pe dinainte,
În auz ne sună multe,
Cine ţine toate minte
Şi ar sta să le asculte?...
Tu aşază-te deoparte,
Regăsindu-te pe tine,
Când cu zgomote deşarte
Vreme trece, vreme vine.

Nici încline a ei limbă
Recea cumpănă-a gândirii
Înspre clipa ce se schimbă
Purtând masca fericirii,
Ce din moartea ei se naşte
Şi o clipă ţine poate;
Pentru cine o cunoaşte
Toate-s vechi şi nouă toate.

Privitor ca la teatru
Tu în lume să te-nchipui:
Joace unul şi pe patru,
Totuşi tu ghici-vei chipu-i,
Şi de plânge, de se ceartă,
Tu în colţ petreci în tine
Şi-ntelegi din a lor artă
Ce e rau şi ce e bine.

Viitorul şi trecutul
Sunt a filei două feţe,
Vede-n capăt începutul
Cine stie să le-nveţe;
Tot ce-a fost ori o să fie
În prezent le-avem pe toate,
Dar de-a lor zădărnicie
Te întreabă şi socoate.

Căci aceloraşi mijloace
Se supun câte există,
Şi de mii de ani încoace
Lumea-i veselă şi tristă;
Alte maşti, aceeaşi piesă,
Alte guri, aceeaşi gamă,
Amăgit atât de-adese
Nu spera şi nu ai teamă.

Nu spera când vezi mişeii
La izbândă facând punte,
Te-or întrece nătărăii,
De ai fi cu stea în frunte;
Teamă n-ai, câtă-vor iarăşi
Între dânşii să se plece,
Nu te prinde lor tovarăş:
Ce e val, ca valul trece.

Cu un cântec de sirenă,
Lumea-ntinde lucii mreje;
Ca să schimbe-actorii-n scenă,
Te momeşte în vârteje;
Tu pe-alături te strecoară,
Nu băga nici chiar de seamă,
Din cărarea ta afară
De te-ndeamnă, de te cheamă.

De te-ating, să feri în laturi,
De hulesc, să taci din gură;
Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,
Dacă ştii a lor măsură;
Zică toţi ce vor să zică,
Treacă-n lume cine-o trece;
Ca să nu-ndrăgeşti nimica,
Tu rămâi la toate rece.

Tu rămâi la toate rece,
De te-ndeamnă, de te cheamă:
Ce e val, ca valul trece,
Nu spera şi nu ai teamă;
Te întreabă şi socoate
Ce e rău şi ce e bine;
Toate-s vechi şi nouă toate:
Vreme trece, vreme vine.

Mihai Eminescu (1883, decembrie)

Ar mai rămâne un singur lucru de făcut: să citim şi romanul lui Nicolae Filimon "Ciocoii vechi şi noi"

"Citiți-o cu băgare de seamă, domnii mei, și oricâte hoții îmi vor fi scăpat din vedere, însemnați-le pe un catastih și mi le trămiteți ca să le adaog la a doua edițiune." (Nicolae Filimon)

Relu NISTOR


vineri, 3 iunie 2016

SE DĂ LA..."ROTULA DE JOS"...

Apariţia unor flyere în spaţiul public a pus pe jar conducerile PNL şi PMP, filialele Câmpina, Colegiul 2. "TRAIAN BĂSESCU ÎL SUSŢINE PE HORIA TISEANU". Pozele celor doi, sigla PMP şi mesajul "ÎMPREUNĂ PENTRU CÂMPINA". Imediat după apariţia acelor flyere, cei doi candidaţi din Câmpina, Horia Tiseanu(PNL) şi Piţigoi Ioan Adrian(PMP), cei care sunt vizaţi, sau mai bine spus lezaţi, de conţinutul flyerelor, au dat imediat declaraţii. Iată-le, laolaltă, în rândurile de mai jos.

Horia Tiseanu- candidat PNL la funcţia de primar
"Lista mizeriilor de campanie continuă. La această oră au apărut aceste flyere neasumate de nimeni, prin diverse parcări, cu textul "Traian Basescu îl susţine pe Horia Tiseanu" cu sigla PMP. Nu este materialul nostru şi cred că nu este nici al PMP-ului. Rămân PSD, ALDE şi UNPR. Cum vă spuneam, disperarea unora dintre contracandidaţi atinge cote maxime. Dimineată, plângere la Poliţie."




Comunicat de presă al PMP Câmpina, Colegiul 2
Vechile partide din USL încearcă să manipuleze prahovenii cu fluturaşi otrăviţi „Îi asigurăm public pe toţi prahovenii la care au ajuns fluturaşii otrăviţi ai USL că preşedintele Traian Băsescu şi PMP susţin candidaţii noştri la primării şi consiliile locale. Îi chemăm pe prahoveni la vot, duminică, să le dăm împreună o lecţie politicenilor care încearcă să ne manipuleze”.(continuare pe pagina PMP Câmpina, Colegiul 2)

Iată că, pe final de campanie electorală, au început şuntările. Bine că nu mai este decât o zi. Cine ştie ce afişe ar putea să mai apară! Se dă...la rotula de jos...pe faţă!



joi, 2 iunie 2016

UITE STOP-ul...NU E STOP-ul!!!

S-a întâmplat încă o dată! Nu degeaba se spune că intersecţia străzilor Maramureş cu Toma Ionescu ar fi un fel de "triunghi al bermudelor". Pentru a fi evitate accidentele rutiere au fost montate indicatoarerutiere atipice, care mai-mai că-ţi intră-n ochi. Numai că pentru unii şoferi indicatoarele sunt doar aşa...de formă! Ca în cazul unui tânăr, aflat la volanul unui BMW(PH-24-BVD), care a intrat în intersecţie... ca în curte la mama sa, fără să oprească de nici un fel, la întâlnirea indicatorului STOP.
Pe drumul cu prioritate venea o conducătoare auto, la volanul unui Peugeot 107(PH-74-YAS), care nu a avut nici o şansă să evite maşina "ivită" în intersecţie. Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În urma accidentului femeia acuza dureri în zona pieptului, precum şi la un picior, iar ambele maşini au suferit avarii importante. Conducătoarea auto a fost transportată la spital, pentru investigaţii, iar şoferul vinovat de producerea accidentului a rămas în "compania" agentului de poliţie, pentru a da cu subsemnatul, din poziţia de viitor pieton.
Relu NISTOR




"DRUMUL CU BOI!!!"

Poveste! Mergeam pe strada Orizontului, către centru. Văd două bariere mari, prin care conducătorii auto erau avertizaţi că nu pot merge către centru. Motivul? Din cauza lucrărilor de asfaltare, la "confluenţa" dintre Orizontului şi Carol I trona un mare şanţ. După cum am spus, semnalizat corespunzător, şi cu 2 bariere. Toţi şoferii, după ce au înjurat printre dinţi, au întors maşinile şi au căutat o rută ocolitoare. Mai puţin un "tovarăş" şofer, care a făcut slalom printre bariere şi a ajuns faţa în faţă cu şanţul. Imediat am căutat aparatul foto, să imortalizez momentul.
Numai că până să dau eu drumul la "sculă", şoferaşul maşinii din fotografii (Renault Megane DB-09-CTU)...face...ţuşt dreapta, sus pe trotuar, printre pietoni(unul dintre ei eram eu) şi îşi vede liniştit de drum. Ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Şi ne mai întrebăm de ce printre şoferi, şi nu numai, atunci când vezi o maşină de Dâmboviţa, te gândeşti automat la "drumul cu boi". "Şefule" de la volan, poliţia nu te-a văzut, dar te-au văzut pietonii. Acum...temă de lucru pentru agenţii de circulaţie. Dovada clară o pot găsi pe CampinaRadar.
Relu NISTOR



miercuri, 1 iunie 2016

MERG LA VOT! SĂ ÎL ANULEZ! (editorial) Relu NISTOR

După cum bine aţi văzut, nu m-am implicat aproape deloc în această campanie. În afară de câteva sondaje, al căror rezultate au fost de-a dreptul amuzante, mai ales cel din ziua de joi, 12 mai, am tăcut chitic. I-am lăsat pe toţi să spună... tot ce au vrut. I-am ascultat, i-am citit, pe alocuri m-am amuzat văzând anostitatea din toate "programele" pe care le-au îndesat prin cutiile poştale...ş.a.m.d.
Acum mi-a venit rândul! O spun cu voce tare: MERG LA VOT! SĂ ÎL ANULEZ! Înainte de a mă înjura sau îmi a da dreptate, lăsaţi-mă să vă spun de ce am luat această decizie. Păi...nu sunt de acord cu acest "sistem" de votare. Să luăm alegerile pentru funcţia de primar. Avem un singur tur de scrutin şi vreo 8 candidaţi. O să iasă un singur primar, că doi nu e voie, care o să strângă în jur de 35% din voturile câmpinenilor. Este reprezentativ un astfel de primar? Eu cred că nu. Aş fi vrut două tururi de scrutin. Nu o să le văd, aşa că nu sunt de acord. Urmează apoi alegerile pentru Consiliul Local. Aici se dă cu adevărat "bătălia" electorală. Se ştie foarte bine, sau aşa ar trebui, că Primăria execută şi Consiliul Local decide. Simplu ca "bună ziua". Aici apare marea mea problemă. Nu sunt de acord cu votarea unei liste. Indiferent a cărui partid politic este. Eu vreau să votez oameni, pe care îi cunosc şi care, consider eu, ar putea face ceva pentru oraşul ăsta. Să vă dau un exemplu: în cunosc pe dl. Popescu, am o părere bună despre el şi l-aş vota. Numai că el este pe lista unui partid, undeva pe locul 12-13. Nici o şansă să iasă consilier local. Aşa că dacă îl votez pe dl. Popescu...mă trezesc că iese consilier local dl. Ionescu. Pentru că el a fost pus de partid pe un loc eligibil. Aşa că...unde se duce votul meu? Dispare în neant?Aşa că până când nu se va introduce votul nominal, o să merg la votare, că este dreptul meu, numai că o să-l anulez. Dacă nu îl anulez eu, o vor face ei, ăia din vârful "trofic" al partidelor. Am fost la multe şedinţe ale Consiliului Local şi am văzut prea mulţi "copaci" pe acolo, care ridică "creanga" la nu ştiu ce proiect de hotărâre, doar pentru că aşa a stabilit partidul. Vreau consilieri locali pe care, la o adică, să "îi trag de ureche" sau măcar să le arăt obrazul. Sau de ce nu, să îi felicit. V-am dat două motive pentru care o să-mi anulez votul. Este opinia mea, nu sfătuiesc pe nimeni să facă asta. În faţa buletinului de vot eşti doar tu şi ştampila. Fiecare face ce vrea. Ştiu că o să fiu boscorodit, înjurat pe alocuri, sau poate că unii îmi împărtăşesc punctul de vedere. Aveţi mai jos rubrica pentru comentarii. Le aştept, cu bune şi cu rele.
Încă un lucru! Toţi spun că promovează tinerii. Nu mai vreau să vorbesc despre "cursa" la primărie. Se cam ştie cine o să fie viitorul primar. Partea cea mai proastă este că eu prevăd un Consiliu Local aproape tras la indigo cu cel actual. Vorba aia...părerea mea!

P.S. Până după alegeri nu o să mai scriu nici un rând. Aşa că vă urez de pe acum "alegeri plăcute"! Vă pup dulce pe ştampilă!