Pentru sugestii

Contact : campinaradar@gmail.com

vineri, 31 iulie 2015

MUNCESC...SAU FURĂ

MUNCESC...SAU FURĂ

Întrebare. Da fapt două, de la un cititor. De ce sunt alungați cei care vând pe la colțuri de strada...bureți, zmeură, mure, cireșe, vișine, mere, pere, zmeură, sunătoare...ș.a.m.d.
A doua întrebare....muncesc sau fură?

1. Nu plătesc nici hoții... nici cerșetorii... nici un fel de impozit. De ce nu îi lasă? Oamenii ăștia chiar muncesc.
2. Cred că fac evaziune fiscală. Nu plătesc nici un fel de taxă. Dar muncesc. Din greu. Întrebarea este ce facem cu ăia care chiar fură? Oamenii ăștia chiar muncesc, culeg, lucruri pe care noi chiar le vrem și dacă nu ar fi culese s-ar strica.
3. Logic! Fură! Le iau de prin curțile oamenilor. Cine să ți le ia? Uliul? Ar trebui impozitați.
4. Ar trebui să fie alungați cât nu au locul lor. Poate că ar trebui să fie cineva care să colecteze toată marfa lor. Pe de o parte...muncesc, dar nu plătesc nici un fel de taxe. Numai că sunt prea mulți care fac ceea ce fac ei.
5. Eu nu aș face ceea ce fac ei. Chiar muncesc. Sigur că mai și fură. Dar îmi place când îi văd la colț de stradă. Aș vrea ca toată treaba asta să fie legalizată cumva. 
 După cum vedeți părerile sunt împărțite. Au fost cinci câmpineni care au stat de vorbă cu mine. Ce am eu de spus...tot timpul cumpăr de la colț de stradă. Din punctul meu, repet, al meu, acolo găsești produse bune.
Relu NISTOR / C.L.
Hai...PA PA! 


joi, 30 iulie 2015

BRAVO DOM ~LE~...

BRAVO DOM ~LE~...
Cred că este pentru prima oară când ”cedez” acestă rubrică. Cristian, îmi cer scuze, am fost ocupat cu alte treburi. Dar textul tău, urmare al unuia scris de mine, merită să fie văzut. 

Cristian Din 
”Majoritatea nu inteleg ce este cersetoria. Inclinam sa credem ca dand bani unuia ce cerseste ajutam un om nevoias. Ei bine ati fi surprinsi sa aflati ca de fapt cersetorul e om al muncii. Ca nu plateste el taxe la stat nu e mare scofala. Nici biserica nu prea plateste si nu ne formalizam... Pe scurt cersetorul munceste. El merge in fiecare zi la munca tot asa cum prostituata (aia pe care statul roman o ignora ca profesie) merge zilnic la munca. Cersetorii urmeaza o scola daca nu stiati. La putini dintre ei o scoala bazata pe experientele proprii dar la majoritatea e de fapt o scoala perfect pusa la punct. Cu profesori si invatacei. Profesori care le explica ce sa faca si cum sa faca. Si dupa cum vedeti din mini sondajul lui Relu majoritatea sunt impresionati si dau zic ei de pomana. De fapt platesc, unii din ei, chiar din putinul ce il au, lipsa unei educatii adecvate si implicit talentul si scolarizarea cersetorului. Am vazut atat prostituata cat si cersetor care dupa terminarea "serviciului" nu ai fi putut sa iti inchipui ce profeseaza. In plus in marile orase cersetorul ca si prostituata isi plateste locul de munca si protectia necesara. Ca legile nu permit aceste lucruri nu are importanta. Ele oricum se intampla. Ce greseste politicianul si statul roman e ca nu recunoaste oficial si nu impoziteaza aceste doua profesii. De ce nu o face? Ei bine aici e mult de discutat.

100% textul lui Cristian. Nu am modificat absolul nimic. Nici măcar întrebările pe care cine le-a adresat în urma materialului pe care l-am postat. Aici tac. Nu înainte de a-i lui Cristian că îmi pare scuze pentru întârziere. Ne mai auzim.

luni, 27 iulie 2015

GÂNDAC

GÂNDAC

Gândac eram...păduri cutreieram
Și câte-o talpă întâlneam
Era bocanc sau un papuc?
Pe ce drum să mai apuc?

Sunt un gândac, gândești și tu și el
Sunt mic, urât, dar am un țel
Să fiu acolo unde nu îți place 
Pur și simplu... nu-ți dau pace.

Să fiu mizeria ce e pe tine
Chestia ce-ți curge-n vene
Gând mârșav ce-l porți mereu
Nu-s nazist...nici tu evreu.

Sunt gândac...cutreierând păduri
Tu și cu el....tăiați mereu păduri
Îmi luați tot ce cutreiram
Dar, ca gândac, îți stau mereu la geam. 

Acolo, să-ți aduc aminte
Că tu nu îmi ești părinte
Am fost acolo și voi fii
Tu când măcar vei trăi.    

Voi fi gândacul cel etern
Pe care-l vei simții în stern
Ți-aș ura o ”noapte bună”
Dar nu-i gândac care s-o spună. 

Așa c-aș vrea să îți mai spun ceva
Nu sunt gândacul altcuiva
Tu poate ești și asta vrei
Dar fi corect în tot ce vrei.

Uită-te puțin la tine
Gândac ce ești, la fel ca mine
Mâine o să vină altul
Și o să-ți arate ce înseamnă bocancul. 

Bârnă (dar nu e scrisă de mine)

DAU ȘI ȘLIPII DĂ PĂ MINE!

DAU ȘI ȘLIPII DĂ PĂ MINE!
Editorial (Relu Nistor)

Fost-am plecat câteva zile. Și când fiul mamei mele a venit acasă a auzit ceva foarte interesant: HAI SĂ VINDEM ȘI ULTIMUL BAZIN DE ÎNOT DIN CÂMPINA! Mai jos o să vedeți materialul luat de pe site-ul Primăriei Câmpina. Am încercat să-l corectez....dar m-am lăsat. Ceva - ceva am corectat! Dacă aveți chef să-l citiți...lectură plăcută. Între timp... cu șlipii jos! Mai jos commentariul meu.
Consiliul local al municipiului Campina adopta prezenta hotarare.
Art.l. (1) - Aproba asocierea in participatie a Municipiului Campina cu
S.C. Joes Top Impex S.R.L. Ceptura, in vederea exploatarii in comun a strandului de
la Casa Tineretului, inventariat in domeniul public al municipiul Campina.
(2) - Contractul de asociere in participatie constituie ANEXA la
prezenta hotarare.
(3) - Se imputerniceste executivul Primariei municipiului Campina sa
incheie contractul de asociere in participatie.
Art.2. - Prezenta hotarare se comunica:
- Institutiei Prefectului judetului Prahova;
- Primarului municipiului Campina;
- Directiei Economice;
- Directiei investitii;
- Serviciului juridic, contencios administrativ;
- Serviciului administrarea domeniului public si privat;
- Biroului urbanism;
- S.C. Joes Top Impex S.R.L. Ceptura.
Presedinte de Sedinta, Contrasemneaza,
Consilier, Secretar,
jr. Moldoveanu Paul
Campina, 30 iulie 2015
Nr.
Cod FP-06-01, ver.l
Mă doare deja capul! Nu știu cine Mama Zmeilor scrie textele astea...dar e bun! Sau bună! Cert este că ăștia din administrația locală...”e nebuni”. Băi tată, te lauzi că ești șef de municipiu, tu ca și Consiliu Local, și nu eșți în stare să administrezi unicul, singurul și ”ză faking oan” bazin din urbe? Hai...mă lași? Lasă mă...că vine ăla de la Ceptura...și ne sparge. Voi chiar sunteți cu capul? Propun ca toți câmpinenii care nu ar fi de acord cu voi să își doneze... slipii! Ar fi o treabă. Dar să înceapă cu cei ai consilierilor locali. Acum...depinde cum vor vota...poate nu vor pleca toți acasă în poponețul gol. Trăiască ștrandul în care ne-am născut, că așa, prea tare, nu prea ne-a durut. Dar o să ne doară. Direct la Ceptura! Ăia de lângă CONSILIUL LOCAL CÂMPINA. Ne vedem joi, la vot. Hai CEPTURA. Vedeți să nu vă strângeți prea mult și centura. Aaaa...vorba unui prieten de-al meu...ce-ar fi să vindem și bulevarul central?

Hai...PA PA!

marți, 7 iulie 2015

CE GÂNDEȘTI CÂND VEZI UN POLIȚIST PE STRADĂ?

CE GÂNDEȘTI CÂND VEZI UN POLIȚIST PE STRADĂ?

Recunosc! Întrebarea îmi aparține. Răspunsurile nu! Nu o să commentez, pentru că nu vreau să fiu arestat. Și totuși... aș vrea să vă uitați la răspunsurile celor 10 câmpineni. Răspunsuri înregistrate și asumate. 

1. Când văd un polițist pe stradă îmi dau seama că ăla este pus acolo să nu facă nimic. Pur și simplu. Și dimineața. Și seara. Toți, dar toți, și spun asta cu mâna pe inimă, mai întâi te întrebă unde îți este portofelul. 
2. Dacă sunt fără mașină nu mă interesează. Dacă sunt cu mașina mă gândesc că mă oprește. Cine știe ce îmi găsește. Că altceva...Poate că mă simt mai în siguranță, seara, când îl văd pe stradă. Însă ziua, sentimentul de siguranță nu prea îl am. 
3. Bă! Părerea
 mea este că are mare curaj să meargă pe stradă cu uniforma aia. Când îi văd nu mă mai gândesc la nimic. Doar dispreț. Cât de mult vrea să stea el în uniforma aia? Eu nu aș sta...ca să mă înjure toată lumea. 

4. Face parte din peisaj. Mie îmi inspiră încredere. 
5. Îi zic să se ducă....știți voi unde! Ce caută acolo? Mai ales la 40 de grade? Poliția lipsește noaptea. Auzi doar de sticle în cap și alte alea.
6. Vai de p..a lui! Iar a ieșit la agățat. Să își ia șpaga. Ca să nu mai vorbim de trafic, curve și alte alea! Fără lege și fără ordine. Atât am de spus! 
7. E și el pe acolo. Cred că nici măcar nu știe ce face. Dar nu îmi place când îl văd. 
8. Să le-o trag la m....ă. Ne iau banii degeaba. Nu știu ce caută pe stradă. Cred că s-au rătăcit! 
9. Mă gândesc să merg mai încet. Numai să nu mă oprească. Totuși...parcă aș spune....uite-l și pe handicapatul ăsta!
10.E o meserie destul de ingrată si dificilă mai ales că ai de a face cu oamenii. Orice ai face tot o să comenteze cineva decizia ta, așa că sincer îmi pare rău pentru ei, dar sunt un rău NECESAR fără de care ar fi SIGUR haos. Toți ar face cum îi taie capu și cu părere de rău trebuie să recunosc că nu suntem o nație prea deșteaptă. Pare că singurul nostru țel e cum să încălcăm regulile. Mie personal ( probabil trebuie să menționez că NU sunt polițistă) nu mi-a fost niciodată frică de ei. Așa că domnilor polițiști... Pe ei și pe mamele lor!

Întrebarea îmi aparține și...nu prea. Un pic modificată și ați văzut răspunsurile. Nu le commentez. Este treaba altora să își dea seama ce înseamnă aceste Răspunsuri. 

Relu NISTOR / C.L.
Hai...PA PA!  

joi, 2 iulie 2015

CERȘETORIA ȘI....BANII!

CERȘETORIA ȘI....BANII!

Ori proști, ori mână largă....ori vai de mama noastră. Vedem cum cerșetorii ne fac cu capul, cum ne fac pe la buzunare, și tot nu pricepem. Următorul material spune totul pe șleau. Sunt 10 câmpineni, cu părerile lor. 

1. Da. Le dau. Și bani și alimente. Nu sunt eu ăla bogatul...dar le dau. Dar din câte am auzit, ăștia câștigă mai mult decât câștig eu, care muncesc zi de zi. Dar tot le dau...așa m-am născut! 
2. Nu le dau! Pentru că nu  sunt acolo unde ar trebui să iasă la prima vedere. Dar am auzit că ăștia câștigă până la 3.000 de lei pe zi. Cred că depinde de talent. 
3. Câteodată le dau. Sau Nu. Mă uit la cum arată. Nu știu cât câștigă. Dar am auzit că unii dintre ei câștigă sume fabuloase. 
4. La români le dau. Oameni cu handicap, care nu au putere de muncă. Voi vă dați seama că ăștia câștigă două salarii de ale noastre...într-o zi?
5. Mai dau! Le dau pentru că nu au ce să mănânce. Am văzut știrea cu ăla care avea 30 de milioane la el. Dar tot le dau. Asta e!
6. Da... le dau...de milă. Nu mă gândesc cam cât câștigă pe zi, că m-ar apuca durerea de cap. 
7. Mai dau câteodată. Dar nu dau la toți. Mai des dau când sunt copii, că îmi este milă. Dar trebuie să spun că am auzit cam câte milioane câștigă pe zi. 
8. Mai dau! Dacă nu au ce să mănânce? Dacă ar fi să cred știrea aia cu ăla care câștigă 30 de milioane pe zi...eu mă omor. Am mari necazuri în familie...dar tot le dau...îmi este milă de ei.
9. Știu că greșesc...dar le dau. Nu ar trebui...dar le dau.
10. Să îi ia toți dracii! Nu le dau nimic. Numai cu mâna întinsă? La muncă!
Atât timp cât există oameni miloși o să existe și cerșetori care vor exploata această latură a omenirii. Că o folosesc în scopuri care sunt tangente cu excrocheria asta depinde de educație sau de caracter. Din moment ce banii sunt câștigați ușor nu văd de ce s-ar opri. Așa că gândiți-vă de două ori înainte să încurajați acest fenomen.(C.L.)
Acum urmez eu! Ăla răul! Cred că românul este cam prost de felul lui. Uneori în modul pozitiv. Ceea ce este bine! Dar în ceea ce privește cerșetoria....chiar este prost. Mă puteți contracara pe tulburelu@yahoo.com. Chiar aș vrea să văd cu ce argumente îmi puteți arunca în față. Le primesc. Chiar îmi pregătesc un prosop. Luat de la un cerșetor. Pe bani puțini. 

Relu NISTOR / C.L.
Hai...PA...PA!


 

miercuri, 1 iulie 2015

LEGALIZÃM PROSTITUȚIA?

LEGALIZÃM PROSTITUȚIA?

Haideți să vedem ce au de spus zece câmpineni despre acest subiect. Mint, sunt 12. Vor sau nu vor ca prostituția să fie legalizată? Commentez mai încolo!  
1. Da. da. da. Cum să nu? Foarte bine. Câștigă și omul, câștigă și statul. Merge acolo și o găsești curată și bine sănătoasă. 
2.Da! Pentru că este mult mai sigur așa. Este ca și cum ai împlini 14-15 ani și ai o gagică și nu știi cum să i-o tragi! Mai bine vorbești cu părinții și faci totul cum trebuie, în siguranță.
3. Da. Și asta este tot o meserie. Sincer nu aș vrea ca soțul meu să se ducă la nici o curvă. Dar dacă o face...măcar să vină sănătos acasă.
4. Da. Pentru că toți bărbații care vor să se simtă bine, să plătească și să fie și în siguranță ar aprecia un astfel de serviciu. Să fie pe stradă? Să nu uităm de sănătate. 
5. Da. Este normal să fie așa. Oricum există. De ce mama dracului nu o legalizăm?
6. Da. Ar trebui legalizată. Este mai sănătoasă. Totul ar putea fi controlat oarecum.
7. Nu sunt de acord cu asta. Dar totul ar trebui să fie organizat, pentru că ar intervenii și medicii. Dacă tot există, că există, măcar să fie organizat.
8. Aș fi de acord. Dacă și medicii ăia și-ar face treaba. Toată lumea ar avea de câștigat. Dar suntem în România. Hai să mergem în Olanda sau în Germania.
9. Da. 100%. Motivele? Să nu mai ai probleme legate de boli luate de la femei dornice de pasiune. 
10. Da. Sunt unele femei nesatisfăcute acasă și caută pasiunea pe stradă. 

Terminasem materialul și concluziile sunt mai mult decât clare. Numai că am primit două telefoane, de la două doamne, care au aflat despre acest material, și au avut ceva de spus. Să le lăsăm! Ce mama zmeilor! 
11. Absolut! Păi câteodată nu am timp să mă ocup de el și nu m-aș supăra (dar să nu știu, că ce nu ști nu te rănește) dacă s-ar duce că măcar nu e cu îndrăgosteală, și rămânem și sănătoși. Așa, dacă își găsește o amantă e cam nasol.
12. Prostituția este ceva care se caută, care se vinde, are piață de desfacere, și din care, în mod normal, nu se moare nici dacă iei o supradoză!(atenție cardiacilor). Așa că de ce să fie ilegală? 

Ce ar trebui să înțelegem? A fost, există și va exista! Este simplu! Băi idioților, care stați pe acolo prin Parlament, și voi mergeți la curve! Chiar dacă nu la noi în țară. Dacă tot faceți legi, faceți una care să vă aducă în legalitate, oricum comiteți destule ilegalități. Dar să nu dați o lege care să vorbească și despre supradoza de sex. Că au mai fost cazuri. 
Relu NISTOR / C.L.
Hai...PA...PA!