Pentru sugestii

Contact : campinaradar@gmail.com

sâmbătă, 17 septembrie 2016

Ediţia a IX-a...în nici un caz de "zece"!!!


Toate-s vechi şi nouă toate! Aşa aş putea începe şi în acelaşi timp termina materialul referitor la cea de-a IX-a ediţie a festivalului SERBĂRILE TOAMNEI. Numai că nu se poate! Nu zice nimeni că toate trebuie să fie perfecte! Omul este supus greşelilor. Dar...chiar aşa...toate la grămadă? Ca să nu spuneţi că sunt răutăcios...o să trec "faptele" în revistă, într-o oarecare ordine cronologică. Să începem cu afişul oficial, care încă mai "ţopăia" pe net pe data de 15 septembrie.
Un afiş în care trona fotografia lui Nicolae Grigorescu. Festivalul trebuia să aibă o temă, şi anume..."viaţa şi opera maestrului Nicolae Grigorescu". Toate bune şi frumoase...numai că, la scurt timp, am aflat cu stupoare că...La Revedere, Nicolae Grigorescu! Mult lăudatele schiţe ale maestrului încă nu pot fi văzute de câmpineni, şi nu numai, pentru că, citez: "Evenimentul a fost anulat pentru că nu s-a reușit introducerea tuturor schițelor în suporții speciali care să le protejeze (passe-partout-uri) și că, oricum, se dorește organizarea într-un viitor apropiat a unui eveniment dedicat special acestor schițe"(www.campinatv.ro). La Revedere...şi cu schiţele! Bun...să trecem mai departe! După orele 11 şi ceva, trecute fix, au început "ostilităţile".





A fost de-a dreptul amunzant să-l văd pe "şeful de galerie" cum îşi dă plămânii afară suflând într-o "vuvuzelă". Parcă mă şi vedeam la Campionatul Mondial de Fotbal din 2010, din Africa de Sud! Oare a fost chiar atât de greu să găsescă cineva o trompetă, măcar şi una ruginită? E...şi după acest aspect...m-a "trăznit" o imagine! Se poate vedea foarte clar, în prima fotografie, că baloanele legate "elegant" de maşinile de epocă sunt de la...McDonald's! Na...că le facem reclamă şi americanilor! Numai că şi aici apare o greşeală! Adică e greşită reclama...în sensul că e la "Happy Meal" şi nu la meniul ăla cu cu "Mc litâlşi" ...care, în doi timpi şi trei mişcări şi-au făcut apariţia pe grătate. În rest, prin fumul "litâlşilor",
 pe centru "municipiului", au trecut în ordine: maşinile de epocă, fanfara Centrului Judeţean de Cultură, Garda Asociaţiei Tradiţia Militară, copii îmbrăcaţi în costume tradiţionale şi ultimii, dar nu cei din urmă, oficialii...în frunte cu primarul Horia Tiseanu (păcat că nu am o poză de anul trecut...multe asemănări).
Toată lumea (multă de altfel, având în vedere că termometrul bătea între 31 şi 32 grade celsius) s-a îndreptat apoi către scenă, unde, după discursurile oficialităţilor, au fost premiaţi elevii olimpici şi sportivii cu rezultate deosebite la competiţiile naţionale şi internaţionale. Cam atât
Ba nu! În timp ce câmpinenii ascultau muzică şi serveau o bere, asezonată cu vreo 5-6 mici, prin zona de la Ceas, acolo unde "nu erau văzuţi de nimeni"...reprezentanţii Uniunii Salvaţi România îşi vedeau liniştiţi de campania electorală, care nu a început! Sau poate că nu-şi făceau campanie electorală, ci promovau "Serbările Toamnei"! Cu tot cu vuvuzele, baloane de la Happy Meal, mici şi fără urmă de Nicolae Grigorescu. 
Distraţie plăcută! 







3 comentarii:

  1. Ai putea sa mai adaugi si faptul ca scena a clacat de la atata valoare a politicienilor de la noi. Cred ca au stat inca o ora ca sa repare scena, iar tinerii care erau in program au trebuit sa astepte sa se repare scena, pana la urma au trebuit sa danseze in strada. Un spectacol extraordinar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi cer scuze...nu m-a "lăsat inima" să mai stau până la momentul în care "oficialii" au urcat pe scenă. Pur şi simplu...mi s-a făcut dor de casă! Înţelegi ce vreau să spun! Aşa cum înţeleg şi eu ce ai spus tu. Prea mult pentru mine!

      Ștergere

COMMENTATI AICI...