Pentru sugestii

Contact : campinaradar@gmail.com

sâmbătă, 26 august 2017

Meseriașii lu’ pește, pe...bani și timpul nostru!

Ca să nu o dau de gard de la început, o să încep cu un adevăr: la un moment dat, fiecare dintre noi are nevoie de un meseriaș! 
Fac o înșiruire și îmi cer scuze” dacă am omis vreo categorie: zidar, faianțar, zugrav, tâmplar, electrician, croitor, ceasornicar, sudor, geamgiu, toți cei care repară frigidere, mașini de spălat, televizoare sau alte drăcii electrice sau electronice, instalatori, mecanici auto, tinichigii și alte categorii de “meseriași” care îmi scapă… sunt de BELEA! 
Nație mai rea ca ei… mai rar găsești! Nu spun toți, că mai sunt vreo 2-3 “rătăciți”, dar majoritatea au un stil de a-și promova munca de te doare capul! Neaoș, românesc! Când ajungi la mâna lor, și ajungi, tu-i soarlii mă-sii, ăștia încep direct cu scuzele! Și cu văitatul… de ți se rupe inima! 
Că-i greu, că economia, că nu se ajung, că banii… Măi meseriașule, eu aleg să te angajez, la negru sau la alb, nu mai contează, să-mi faci o treabă! Eu îți dau bănuțul… tu-ți faci treaba! Simplu! Eeee…bună-dimineața! Scularea! Vorbești cu unul dintre meseriașii ăștia și stabilești o oră de întâlnire. Clar, ăștia au altfel de ceasuri! Sunt pe alt meridian! Păn’ la urmă te vezi cu omu’ și îi spui ce vrei. Stai așa, că nu-i așa! Până nu se bagă el în planurile tale parcă nu se simte bine. Măă... și te mint ăștia de îl trimiți pe Pinocchio să joace la pitici! Încep negocierile la preț. Iar se vaită! Trecem și peste momentul ăsta și ajungem la momentul culminant, când tu, un nenorocit, întrebi: când e gata lucrarea? 
Credeai că s-a văitat până atunci? Nu, nene, aia era încălzirea! Că o fii, că o pății…bla-bla, că depinde de nu știu cine sau nu știu ce! În cele din urmă îți dă și un termen. Nu prea îți convine, că doar nu construiește o navă spațială, dar… ai de ales? 
Trântești un “plm” în gând și îi spui că e totul ok! S-a stabilit și suma și termenul de finalizare! Basme de adormit copiii! Când îți termină lucrarea, că o termină, de obicei, vezi că suma nu mai este cea discutată iar termenul era acum...fuck zile! De mai ai și tupeul nesimțit să fi puțin cusurgiu, ai încurcat-o! Te mai ia și la rost! Că are limbariță! Și, cum-necum, te scoate tot pe tine vinovat, sau pe fabricant, sau pe ăla care a mai lucrat înaintea lui! El e pur ca cea mai limpede apă de izvor!
Da, și te trezești că ai dat și mai mulți bani, că lucrarea a durat mai mult, că nu excelează în privința calității…și tot așa! Acesta este modul în care meseriașul român știe să-și facă reclamă! O situație de cacao, care cu greu poate fi schimbată, pentru că, pe toți dracii, din când în când ai nevoie de un meseriaș! Și se mai miră că bancurile cu Dorel au un succes enorm!
P.S. Vorbeam la început de vreo 2-3 “rătăciți”. Ei există, nu sunt un mit! Numai că ai nevoie de pile ca să ajungi la ei, la serviciile lor! Lucrează bine, la un preț bunicel, dar, că normal că există un dar, nu te poți baza pe ei în ceea ce privește… timpul! Prea multe comenzi…  









 

joi, 24 august 2017

EU, NEIȘONĂL ARIENA și Ilii DOBRii...



Câteva premize, la început! Îmi place fotbalul, când se joacă fotbal! Nu-mi place fotbalul, când văd că țurca pe care o jucam în spatele blocului gri, este mult mai spectaculoasă și mai profi decât spectacolele” grandiose de pe arenele din România, naționale sau de la Poplaca! Nu pricep de ce se vorbește de transferuri de milioane de euro, pentru niște jucători care ar trebui să plătească taxa pentru a intra pe gazon! Urăsc galeriile care, în loc să-și susțină frenetic echipa favorită, își irosesc energiile scandând despre echipe care, dacă nu sunt printr-un cantonament “dur”, care se lasă invariabil cu câte o beție, stau liniștite pe acasă sau prin vreo cârciumă, scărpinându-se elegant la “bijuteriile coroanei”!
Da! Fiind puțintel curios din fire, auzind că niște prieteni se duc pe Național Arena, m-am hotărât să purced către capitală, să vadă și fiul mamei mele celebrul stadion. Ca turist! Nu  m-a interesat prea tare cine cu cine joacă! Au jucat ai noștrii cu… ăilalți! Trebuie să spun, că prin drumurile mele, la un moment dat am ajuns, tot ca turist, pe Nou Camp! Așa că am avut și cu ce să fac o comparație.  
Bun! Ajuns în capitală(o să vorbesc doar despre experiența mea, prietenii au făcut ce-au vrut băștille lor), găsim un loc într-o parcare d-aia de pământ, care avea, bineînțeles, și un parcagiu de profesie. Muică… ce mai dădea ăla din mânuțe! Ajungem, nu tocmai ușor, la primele porți. Niște ăia, forțe de elită, împopoțănați cu tot felul de apărători, strigau ca-n gură de șarpe: biletele la vedere! Mă conformez și trec, nu înainte ca unul dintre “soldații universali” să-i spună celuilalt: E ok! Bun… fiind ok, m-am deplasat către poarta G, bla-bla, ce scria pe biletul ăla. Eeee… și ajungem la punctul de control! Bă, îmi lăsasem până și bricheta în mașină, nu aveam nimic contondent la mine, în afară de telefon, aparatul foto, țigările și un chibrit. Ne împart “portocalii”  ăia pe sexe și ajung la “controlor”. Se uită la mine cu o privire a la Chucky Norris, mă benoclez și eu la el, moment în care întinde mâna după pachetul de țigări! Îl ia, se uită la el și mi-l îndeasă înapoi în buzunar. Atât! Îmi spune să trec mai departe. Gata controlul! Mă... ăsta ori lucra la vreo campanie d-aia cu: fumatul ușide!... ori, Mama Zmeilor, puteam să intru cu șișul la mine, cu 3 kile de petarde sau cu un Kalasnikov(pușca, nu băutura)! Deja mă simțeam în siguranță! Bă, ești prost? Bă, ești nebun? Pe stadionul ăla au intrat vreo 42.000 de oameni. Mergem pe premiza că toți sunt cuminței? Las-o bă, că merge așa! Trec de bariera cu senzori și... începe un scandal! Un suporter, îmbrăcat la costum, este luat de costum” și invitat afară. Avea un bilet…fals! Ghinionul lui, nu?
Mă văd trecut de porți, așa că oficial eram pe Național Arena. Mă ardea buza d-o țigară, așa că repede mă orientez în spațiu să găsesc locurile de fumat. Mă interesasem și știam că există. Le-am găsit imediat… în sensul că pe stâlpi scria: Loc de fumat! Îmi aprind țigara de la chibrit și dau să-l pun în ceva, într-o scrumieră. Ei, aș! Ce tupeu pe mine! Totul pe jos! Nu trebuie să facă ceva și femeile de service? Apropo, au salarii ca alea de la Parlament? Băăă, dacă nu o scrumieră, că aia-i mobilă și se poate transforma imediat în bâtă, o troacă mai mare, acolo, prinsă zdravăn în beton, nu se putea?
Turistul din mine a spus: gata, am intrat, am fumat, hai să stau pe locul indicat pe biletul de intrare. Hi, hi, hi… cred că unul plin de glume, după ce a văzut scaunele montate, a chemat copiii de la o grădiniță și le-a spus: ia numerotați voi scaunele astea! Circul dracului, oameni buni! Să fi văzut cum plecau oamenii de colo-colo, cum se rățoiau unii la alții, cum aveau toți dreptate. Ziceai că ești în tren și tembela aia de la casă a încurcat borcanele! E, noroc că românu-i descurcăreț, mica negociere, mai o înjurătură, mai un zâmbet… și cei 42.000 de oameni au stat pe un scaun. Al lor sau al cui o fi fost! Dar… au încăput toți.
Încă două…și începe meciul! “Pentru sănătatea dumneavoastră consumați zilnic minim 2 litri de lichid pe zi”… ceea ce am și făcut!  Drum lung, căldură… chestii! Normal că a trebuit să mă duc la un pipilică. Mai erau 40 de minute până începea meciul. 15 le-am petrecut la coadă! Și aici…organizare! A apărut unul, tare de felul lui, și a găsit soluția: haideți, bă, să ne pișăm câte doi! E, nu s-a întâmplat asta! Cel puțin cât am stat eu la coadă!
Eliberat de stres, m-am îndreptat către zonele de “alimentare”. Ptiu, drace! Până și în magazinul de cartier, ăla mic și ticsit, este mai multă ordine și curățenie. Tare ar fi ca pe acolo să apară un inspector OPC… dar n-ai să vezi broscuțe iarna, doar e Național Arena!
Bun! Mai sunt câteva minute până la începerea partidei. Mă duc la scaunul meu super confortabil, care nu era nici pe rândul, nici pe locul scris pe bilet și… începe! Un stadion întreg “scanda” numele altei echipe! Frumos! Când credeam că mai bine nu se poate, începe să vorbească ăla din spatele meu! A fost momentul în care am realizat că sunt pe Neișonăl Ariena și că cel din spate este replica vie a lui Ilii Dobri. De fapt… o replica îmbunătățită, cu un accent neaoș moldovenesc. Wow! Ce turație, ce de informații, picioare de plumb, demarcări, sfaturi tehnice, ambulanțe pe teren, duce singur echipa, ăla vine de la băutură, dacă pasa în stânga, mergea un  lob pe dreapta și, o singură data: Gooooooool!!! În rest, 90 de minute, nu i-a tăcut gurița! De-aș fi avut un plasture la mine!
În rest... o atmosferă oarecum apatică a geleriei, mai ales în jumătatea a doua a meciului, că doar nu era cazul să danseze de fericire. O privire spre tabelă și... pa puiu, zâmbet! Sau o privire spre teren, locul unde jucătorii făceau orice, de la dans modern la “au mă doare colea”, în nici un caz fotbal. Și am stat și m-am gândit: de ce dracu se vorbește de sumele alea de transfer? Oare patronii de cluburi, antrenorii, preparatorii fizic sau ăla care tunde iarba,  nu văd ce pramatii de jucători își desfășoară “activitatea specifică” pe gazon?  
Și cam asta a fost excursia mea pi Neișonăl Ariena! De mă întrebați: a meritat? Răspunsul este: Da! A meritat! Dar a doua oară nu mă mai vedeți pe acolo! Dacă vreți vă dau o poză cu mine, să o lipiți lângă “Loc de fumat”. Că am fumat-o și p-asta!

Gata! Mi-am făcut și damblaua asta. Nu m-a costat mult, nu mă plâng! Ce vă pot spune este că pi Neisonăl Ariena ne mai vedem doar când naționala va juca vreo finală de CE sau CM!!! Optimist, nu?

miercuri, 23 august 2017

SEZONUL...GROPILOR!!!


Cât să fi trecut? Vreo săptămână și ceva de când vă prezentam materialul cu peticul peticului și cu modul "exemplar" în care se lucrează pe străzile din Câmpina. Spuneam atunci că acea groapă ar trebui asfaltată cât mai repede și, mai în glumă, mai în serios, mai spuneam că ar fi bine să NU mai apară și alte GROPI pe str. C-tin Stere. Cred că cineva m-a ascultat și, necăjit probabil, a zis: o groapă? Mizilic! Ia de aici! Materialul video și fotografiile vorbesc de la sine.

 Gropița cea mică a prins un  contur dreptungiular și... pe lângă ea au apărut din neant și... suratele! Alea adevărate! Să vedeți veselie pe șoferi, să ascultați laudele și oasanalele! Un adevărat deliciu! Am lăsat pe filmare unul dintre mesajele transmise către... cineva! Am tăiat la montaj părțile care necesitau bip-uri! A, să nu uit, bucățile alea mari de tablă masivă... o încântare! Cred că cei care locuiesc în zonă au impresia că au fost "relocați" lângă calea ferată!
E bine! Acum rămâne de văzut cât de bine va gestiona administrația locală programul ăla cu refacerea carosabilului, cu termene, garanții și calitate! Domnilor... știm și noi de chestiile alea, au fost făcute publice! Putem să tragem cu ochiul??? E, oricum o s-o facem! Dacă "groparii" găsesc ceva aur... cui îi revine? Întreb pentru cineva care are placă de porțelan și vrea să investească în una de Haur!!!

luni, 14 august 2017

SOARTA SOCIETĂȚII ÎN CARE TRĂIEȘTI ESTE CONDAMNATĂ!

Merită citit! Și digerat”! Scurt și... atotcuprinzător! Iată cuvintele scriitoarei Zinovievna Alisa Rosenbaum, cunoscută sub pseudonimul Ayn Rand:

„Când vei constata că, în scopul de a produce, trebuie să obții aprobarea de la cei care nu produc nimic,
-când vei observa cum banii se scurg spre cei care nu activează în bunuri, ci în favoruri,
-când vei înțelege că o mulțime de oameni se îmbogățesc prin luare de mită și influența lor e mai eficace decât munca lor, că legile nu te protejează împotriva lor, ci dimpotrivă,  ei sunt cei care sunt protejați împotriva ta,
-când vei descoperii că este răsplătită doar corupția iar onestitatea devine un sacrificiu de sine,

…atunci vei putea spune, fără teama de a greși, că:
SOARTA SOCIETĂȚII ÎN CARE TRĂIEȘTI ESTE CONDAMNATĂ!

Ayn Rand (1950)

vineri, 11 august 2017

Program colectare gunoi: CÂMPINA, BREAZA, BĂICOI și COMARNIC

În atenția utilizatorilor serviciului public de salubrizare(persoane fizice și persoane juridice) din localitatile CÂMPINA și BREAZA, programul de colectare / preluare a deșeurilor menajere se va efectua în ziua de 14.08.2017, în contul zilei de 15.08.2017. 

Pentru locuitorii de pe strada Mureșului – BREAZA, serviciul se va efectua în ziua de 12.08.2017. În   restul zilelor se desfășoară program normal de colectare a deșeurilor.    


În BĂICOI și COMARNIC, programul de colectare / preluare a deșeurilor menajere se va efectua în ziua de 12.08.2017, în contul zilei de 15.08.2017.  În restul zilelor, se desfăsoară program normal de colectare a deșeurilor.

marți, 8 august 2017

ACȚIUNE COMBATERE ȚÂNȚARI






ANUNT PUBLIC PRIVIND ACȚIUNEA DE COMBATERE A ȚÂNȚARILOR PE AREALUL MUNICIPIULUI CÂMPINA.



Floricon Salub SRL vă anunță că în perioada 09.08.2017-12.08.2017, în intervalele orare 4.00-8.00 a.m, respectiv 18.00-22.00, se vor efectua operații de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor.
Tratamentul de   combatere se va aplica în următoarele zone identificate ca posibile locații de înmulțire a țânțarilor, și anume: parcuri, lacuri, suprafețe cu apă stagnantă sau cu umiditate crescută, canale pluviale, platforme deșeuri, zone cu vegetatie adiacente spitalelor etc. Produsul folosit pentru dezinsectie(insecticid tip Bayer), este avizat de Ministerul Sănătății Publice – Comisia Națională pentru Produse Biocide, conform   avizului nr.148BIO/18/03.17. Acest insecticid nu are efecte negative asupra vietuitoarelor(animale domestice, păsări, etc.), sau a plantelor.